Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:34

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Tak jest Panie Kapitanie :mrgreen: zapisane, zapamiętane.... :D

Trochę zaniżyłaś ale dam radę :)
Piszę, że w lewo bo w prawo tylko przepaść do morza :)

ja kobieta więc nie znam się na tych stopniach... :lol: Mam nadzieję, że kara nie będzie zbyt surowa :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:36

No KS za to nie ma :lol: Wypijesz dwie butelki Plavca od Bobo i będzie git :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:41

Bocian napisał(a):No KS za to nie ma :lol: Wypijesz dwie butelki Plavca od Bobo i będzie git :)

z przyjemnością taką karę zniosę :D
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 06.06.2014 12:19

Wspomnienia z Kuny
Załączniki:
słodziaki.jpg
pomnik JP II w Kunie.jpg
osiołki.jpg
klasztor w Kunie1.jpg
klasztor w Kunie.jpg
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 06.06.2014 12:26

Oki. :D Wracając do tematu miejsca znane i nieznane, :oczko_usmiech: to znalazłam : Uvala Sapavica (nazwę cytuję :wink: )

Uvala Sapavica.jpg

czy dotarł tam może ktoś z Was?, jak z ew. dojazdem czy raczej z buta "cza"? Wygląda zachęcająco, a może tylko tak wygląda :roll:

W tym miejscu mniej więcej trzeba skręcić w lewo na Tomislavovacna lub troszkę wcześniej :roll: (mam nadzieję że link zadziała )

https://www.google.com/maps/@42.872158, ... R0yTTw!2e0

https://www.google.com/maps/@42.846095, ... 9!2e1!3e10

:mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 14:22

Tyle razy byłem na półwyspie a w sumie nie znam go, nie byłem w wielu miejscach. To wynika z tego, że mamy fajną miejscówkę w Borku u Bobo, swoją plażę, 50m do garażu z winami :) Nie opłaca nam sie jeździć na inne plaże i tam plażować. W sumie to byliśmy tylko na plażowaniu na Divnej i w Orebiću w okolicach hoteli. Na swojej plaży zostawiamy wszystkie graty pierwszego dnia i zabieramy ostatniego. Pakować to w samochody i gdzieś jechać... Nie chce się :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:01

Sylwetka&Gienuś napisał(a):Oki. :D Wracając do tematu miejsca znane i nieznane, :oczko_usmiech: to znalazłam : Uvala Sapavica (nazwę cytuję :wink: )

Uvala Sapavica.jpg

czy dotarł tam może ktoś z Was?, jak z ew. dojazdem czy raczej z buta "cza"? Wygląda zachęcająco, a może tylko tak wygląda :roll:

W tym miejscu mniej więcej trzeba skręcić w lewo na Tomislavovacna lub troszkę wcześniej :roll: (mam nadzieję że link zadziała )

https://www.google.com/maps/@42.872158, ... R0yTTw!2e0

https://www.google.com/maps/@42.846095, ... 9!2e1!3e10

:mrgreen:

Plaża interesująca, ale sądząc z mapy kiepsko tam z dojazdem.... :D a może się mylę
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:03

Bocian napisał(a):Tyle razy byłem na półwyspie a w sumie nie znam go, nie byłem w wielu miejscach. To wynika z tego, że mamy fajną miejscówkę w Borku u Bobo, swoją plażę, 50m do garażu z winami :) Nie opłaca nam sie jeździć na inne plaże i tam plażować. W sumie to byliśmy tylko na plażowaniu na Divnej i w Orebiću w okolicach hoteli. Na swojej plaży zostawiamy wszystkie graty pierwszego dnia i zabieramy ostatniego. Pakować to w samochody i gdzieś jechać... Nie chce się :)

To Ty Bocian domator jesteś... a nic na to nie wskazywało :wink:
My to lubimy poleżeć do południa tzn ja, mąż niekoniecznie a potem w samochód i zwiedzanie półwyspu.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 19:19

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):Tyle razy byłem na półwyspie a w sumie nie znam go, nie byłem w wielu miejscach. To wynika z tego, że mamy fajną miejscówkę w Borku u Bobo, swoją plażę, 50m do garażu z winami :) Nie opłaca nam sie jeździć na inne plaże i tam plażować. W sumie to byliśmy tylko na plażowaniu na Divnej i w Orebiću w okolicach hoteli. Na swojej plaży zostawiamy wszystkie graty pierwszego dnia i zabieramy ostatniego. Pakować to w samochody i gdzieś jechać... Nie chce się :)

My to lubimy poleżeć do południa tzn ja, mąż niekoniecznie a potem w samochód i zwiedzanie półwyspu.... :D

No ba! Jak to starszy pan :) Rano biegam, a pierwszy podbieg od Bobo do ławki i tablicy że ciężko tam podejść :) Później cały dzień na plaży i na słońcu, duża część czasu spędzam w wodzie z Ivankiem :) Trochę też ze swoją Renatą ;) W tak zwanym międzyczasie wypiję z litr wina :) To gdzie mi się chce jeździć? :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:27

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):

No ba! Jak to starszy pan :) Rano biegam, a pierwszy podbieg od Bobo do ławki i tablicy że ciężko tam podejść :) Później cały dzień na plaży i na słońcu, duża część czasu spędzam w wodzie z Ivankiem :) Trochę też ze swoją Renatą ;) W tak zwanym międzyczasie wypiję z litr wina :) To gdzie mi się chce jeździć? :mrgreen:

Jak już się wypije to rzeczywiście nie za bardzo jest gdzie jechać... chyba, że żona jako kierowca... :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 19:29

maluszek napisał(a):Jak już się wypije to rzeczywiście nie za bardzo jest gdzie jechać... chyba, że żona jako kierowca... :lol:

Nie wydaje mnie się ;) I w sumie zależy czyja :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:30

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Jak już się wypije to rzeczywiście nie za bardzo jest gdzie jechać... chyba, że żona jako kierowca... :lol:

w to już nie wnikam.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 19:32

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

U nas czasem ludzie sie mylą :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:34

a wracając do tematu plaż. Wiem, że w Borku są dwie plaże, na których jest trochę ludzi, ale czy są też takie miejsca gdzie można być samemu, opalać się w ciszy.... :D czy raczej trzeba takich miejsc szukać od strony wody?
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 19:35

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

U nas czasem ludzie sie mylą :)

co do żon...? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 79
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone