Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 05.06.2014 22:23

Basiulinek napisał(a):A ja trwam... i trwam.... bez skojarzen prosze! ;)

Źle mi się czyta, klęcząc :mrgreen:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 05.06.2014 22:27

Jara wstawaj! Bo Ci kolana spuchna... ;) Albo jakiego urazu sie nabawisz...

Mowilam-bez skojarzen... :?

:mrgreen:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 05.06.2014 23:09

maluszek napisał(a):Czytałam po raz kolejny cały wątek i tak się zastanawiam czy jest jeszcze coś do zobaczenia na Pelješacu, o czym nie było do tej pory mowy... To co chcę zobaczyć odnotowują w kalendarzu... i jest tego trochę.... Ale może jest jeszcze coś... chętnie posłucham i oczywiście zobaczę.... :D są jeszcze jakieś propozycje? Do wyjazdu coraz bliżej.... :mrgreen:

W Kunie jest godny zobaczenia klasztor franciszkański z bardzo ciekawymi obrazami. A dla najmłodszych, obok klasztoru jest hodowla osiołków należąca do familii Antunovic. Dzieciaki mają frajdę mogąc nakarmić osiołki. Pozdrawiam :papa:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 06:20

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Czytałam po raz kolejny cały wątek i tak się zastanawiam czy jest jeszcze coś do zobaczenia na Pelješacu, o czym nie było do tej pory mowy... To co chcę zobaczyć odnotowują w kalendarzu... i jest tego trochę.... Ale może jest jeszcze coś... chętnie posłucham i oczywiście zobaczę.... :D są jeszcze jakieś propozycje? Do wyjazdu coraz bliżej.... :mrgreen:

Zależy co masz zapisane :) Ja nie znam dokładnie całego półwyspu, nie zapamiętuję nazw zatoczek, dróżek :) Zawsze mogę zapytać miejscowych ;)
Co rok jesteśmy na Pelješcu i fundujemy sobie wycieczkę w nieznane, bez znajomych, taki wieczór dla siebie. Tak byliśmy tam gdzie mieszka pan Makłowicz i w innych dziurach. Czasem wracamy swoim autem z Orebića już jak jest ciemno i wjeżdżamy w górną drogę nad Borkiem :) Bywa tak, że droga sie kończy i wracamy tyłem ;) tak tez robiliśmy na Hvarze.

wszystko o czym pisaliście jest warte do zobaczenia :wink: do tej pory byliśmy dwa razy na półwyspie i znamy jak na razie tylko niektóre miejscowości. Te, które nas zachwyciły wracaliśmy do nich nie jeden raz. Teraz będzie więcej czasu na tzw "dziury" i inne :D
Bocian napisał(a):wjeżdżamy w górną drogę nad Borkiem

A co tam jest? gdzieś ta droga prowadzi? bo tam nas nie było do tej pory :D
Ostatnio edytowano 06.06.2014 06:28 przez maluszek, łącznie edytowano 2 razy
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 06:22

Basiulinek napisał(a):
Bocian napisał(a): Czasem wracamy swoim autem z Orebića już jak jest ciemno i wjeżdżamy w górną drogę nad Borkiem :) Bywa tak, że droga sie kończy i wracamy tyłem ;) tak tez robiliśmy na Hvarze.

8O 8O

Bocian,taki hardcore??

A byl ktos w Sreser? Bo kusi nas co roku,zeby tam skrecic i jakos jeszcze nie wyszlo.. :?

W Sreserze byliśmy, nas nie zachwycił, nic rewelacyjnego, ale my byliśmy wieczorkiem więc może nie dostrzegliśmy uroku tej miejscowości :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 06:25

piamir napisał(a):

W Kunie jest godny zobaczenia klasztor franciszkański z bardzo ciekawymi obrazami. A dla najmłodszych, obok klasztoru jest hodowla osiołków należąca do familii Antunovic. Dzieciaki mają frajdę mogąc nakarmić osiołki. Pozdrawiam :papa:

W Kunie byliśmy dwa razy, ale klasztor był zamknięty więc nie widzieliśmy środka :D to może jeszcze tam wrócimy.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:00

piamir napisał(a):

Jeśli będą miały ochotę podejść :mrgreen: A różnie z tym bywa, są uparte jak osły :)
Klasztor rzeczywiście ciekawy, jest tam chętny do opowiadania i oprowadzenia fratar.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:04

maluszek napisał(a):A co tam jest? gdzieś ta droga prowadzi? bo tam nas nie było do tej pory :D

To droga która prowadzi nad główna drogą i później znowu sie z nią łączy :) Jest sie wyżej i więcej widać a w nocy jest tam ciemno i pięknie widać niebo :)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:10

Bocian napisał(a):
piamir napisał(a):

Jeśli będą miały ochotę podejść :mrgreen: A różnie z tym bywa, są uparte jak osły :)
Klasztor rzeczywiście ciekawy, jest tam chętny do opowiadania i oprowadzenia fratar.

to my mieliśmy pecha, bo drzwi zamknięte, fratera brak :( a osiłki były...
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:11

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):A co tam jest? gdzieś ta droga prowadzi? bo tam nas nie było do tej pory :D

To droga która prowadzi nad główna drogą i później znowu sie z nią łączy :) Jest sie wyżej i więcej widać a w nocy jest tam ciemno i pięknie widać niebo :)

Już mi się podoba... więc na pewno skręcimy :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:13

maluszek napisał(a):a osiłki były...

Obrazek
:lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:14

maluszek napisał(a):Już mi się podoba... więc na pewno skręcimy :D

Pamiętajcie, że w lewo jadąc od tunelu :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:18

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):a osiłki były...

Obrazek
:lol:

a jego jakoś nie mogliśmy namierzyć.... pewnie schował się w domku Papy... :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 08:20

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):Już mi się podoba... więc na pewno skręcimy :D

Pamiętajcie, że w lewo jadąc od tunelu :mrgreen:

Tak jest Panie Kapitanie :mrgreen: zapisane, zapamiętane.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.06.2014 08:26

maluszek napisał(a):Tak jest Panie Kapitanie :mrgreen: zapisane, zapamiętane.... :D

Trochę zaniżyłaś ale dam radę :)
Piszę, że w lewo bo w prawo tylko przepaść do morza :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Półwyspu Pelješac - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone