michael1 napisał(a):Witam wszystkich użytkowników Forum. Miałem tutaj kiedyś konto, ale przepadło w odmętach sieci, więc założyłem nowe.
W I połowie czerwca wybieramy się z rodziną do Chorwacji. W 2019 roku byliśmy z Żoną autem w Dalmacji, a następnie w Czarnogórze. Tym razem sprawa wygląda inaczej, bo będziemy podróżować z 3-letnią córką, dlatego chcemy jechać tu, gdzie z Polski mamy najbliżej- Istria lub wyspa Krk.
Mam w związku z tym kilka pytań.
1. Jaką miejscowość możecie polecić jako miejsce noclegu i bazę wypadową? Zależy nam, aby nie była to imprezownia, a raczej spokojne miejsce z plażą, gdzie będzie można bez stresu plażować z dzieckiem. Fajnie też by było, gdyby okolica nie była płaska jak stół, a dawała choć jakąś małą namiastkę gór Dalmacji Myślałem wstępnie nad Mošćenička Draga.
2. Jeśli nie kontynent, to jakie miejsca są godne polecenia na wyspie Krk?
3. Pogoda w czerwcu- czy można się już spodziewać upałów? Czy woda w Adriatyku będzie już miała przyjemną temperaturę?
4. Czy Istria jest dobrym wyborem dla rowerzystów?
Rafal80 napisał(a):Dzięki a jak pokoje i łazienka? W negatywnych piszą że do remontu?
Cena nie taka zła, podobne pieniądze płaciliśmy rok temu bez wyżywienia.
dids76 napisał(a):Co roku wakacje spędzamy na wyspie Brač a dodatkowo tydzień w październiku spędzaliśmy nad Bałtykiem, przeważnie w Pobierowie. W tym roku naszła nas myśl żeby zamiast nad Bałtyk odwiedzić ponownie Jadran i pomyślałem o Istrii.
Jeżeli macie jakieś sprawdzone i w miarę tanie miejscówki które funkcjonują jeszcze w październiku (planujemy wyjazd w terminie 30.09 do 7.10.2023) i do których można przyjechać z małym psem to podeślijcie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne