Veni, vidi, vici.
Wpisuje się do klubu, nieplanowy tygodniowy pobyt, przebyty śladami kilku relacji i skończony postanowieniem aby za rok wrócić
Trajgul napisał(a):A mnie zastanawia Rabac. Patrząc na zdjęcia wydaje mi się to piękne miejsce. Tylko jakoś wydaje mi się, ze Fazana (tu na forum) cieszy się większą popularnością. Mam na myśli bierny wypoczynek, nie biorę pod uwagę zwiedzania tylko okoliczności przyrody i infrastrukturę.
jj450 napisał(a): Może ktoś podpowie co można uprawiać w ogródku bo nabyłem kawałek parceli w Puli i myślę w przyszłym roku zasadzić jakieś warzywa lub owoce. Pozdrawiam
jj450 napisał(a): Może ktoś podpowie co można uprawiać w ogródku bo nabyłem kawałek parceli w Puli i myślę w przyszłym roku zasadzić jakieś warzywa lub owoce. Pozdrawiam
krombocher napisał(a):Trajgul napisał(a):A mnie zastanawia Rabac. Patrząc na zdjęcia wydaje mi się to piękne miejsce. Tylko jakoś wydaje mi się, ze Fazana (tu na forum) cieszy się większą popularnością. Mam na myśli bierny wypoczynek, nie biorę pod uwagę zwiedzania tylko okoliczności przyrody i infrastrukturę.
Rabac to kurort ze skomercjalizowanym wybrzeżem pod hotele. Jeżeli lubisz bierny wypoczynek w hotelu pozycjonowanym pod niemieckiego/austriackiego turystę to myślę, że będzie ok (choć osobiście jeśli miałbym doradzać, to wybrałbym zach. stronę Mali Losinj z jego hotelami/campami, ale to już Kvarner, więc rada w tym wątku trochę nie na miejscu ; ). Blisko masz historyczny górny Labin i nowoczesny, postindustrialny dolny z marketami. Piękno miejsca zaburzają jedyne naćkane jeden przy drugim apartamentowce na zboczu, przy wjeździe do Rabaca no i oczywiście przewalające się promenadą tłumy. Poniżej kilka poglądowych zdjęć
CzechuXX napisał(a):Witam.
W tym roku zastanawiam się nad Istrią. 2+1(4latka) na około tydzień. Możecie polecić jakiś nocleg? Moje wymagania są takie żeby było czysto i dość blisko plaży (najlepiej do 100m). No i cena fajna. W 2018 za 8 nocy zapłaciłem 260E z wyjściem bezpośrednio na plażę i jakby się taka trafiła to by było ok. Jak więcej trochę to też do rozważenia. Jesteśmy mobilni więc może być wiocha ale fajnie by było ze sklepem(niekoniecznie).
Może być na PW.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne