Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mkm, świetny, klimatyczny początek wątku! Ja wkleję klasyczne ujęcie z minaretu:
Jak dla mnie cudnie tam jest. Ale oprócz tych niesamowitych widoczków, jest coś, co chwyta za serce, świadomość historii, tego, co działo się tam kilkanaście lat temu:
Ostatnio edytowano 13.03.2014 18:36 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Może nie będę się powtarzać za bardzo . Ja to wylewnie już o moim ukochanym Mostarze na fotkach i nie tylko poopowiadałam właśnie tutaj i przy narodzinach KMM TUTAJ
Jak mi się coś jeszcze przypomni, to oczywiście się dołączę
To jeszcze coś - dla chłopaków kochających dziewczyny z Mostaru
Tak , można by bez końca oglądać różne ujęcia nowego '' Starego Mostu '' słuchając przy tym Sevdaha Napewno , niedawna historia tego miejsca wyzwala w nas jeszcze większe napięcie i wywiera dodatkowe emocje podczas zwiedzania . Tej niechlubnej historii nie da się wymazać z pamięci i nigdy nie wolno zapomnieć . A głównie dlatego , by następne pokolenia Muzułmanów , Chorwatów i Serbów nigdy już więcej nie zdobyły się na takie okrucieństwo , by nieodbudowane jeszcze ruiny Mostaru były żywym pomnikiem tamtych wydarzeń . Mam jednak nadzieję , że dożyjemy jeszcze czasów , kiedy w Mostarze Serb , Chorwat i Muzułmanin wypiją przy jednym stoliku kawę Gdyby nie Neretwa , to zapewne nie byłoby Mostaru -
Na dobranoc dla wszystkich miłośników , nie tylko Mostaru , ale całych Bałkanów - bajeczna ballada Sanji Ilica - pojawiła się w odpowiednim czasie 04.10.08.
mkm napisał(a):Na dobranoc dla wszystkich miłośników , nie tylko Mostaru , ale całych Bałkanów - bajeczna ballada Sanji Ilica - pojawiła się w odpowiednim czasie 04.10.08.
Chyba coś ze mną nie tak .Popłakałam się słuchając tej przepięknej ballady.Jakaś nadwrażliwa jestem ostatnio ,to chyba ten Mostar tak na mnie działa.
Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.
Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.