jakubk napisał(a):Planuje jutro rano z okolic Makarskiej jechać (jak google poprowadzi) do wodospadów Kravica. Tam spędzić bliżej nieokreśloną chwilę i udać się (z postojem w Pocitejl - cytadela) do Neum gdzie zamierzam spędzić 2 dni na plażowaniu.
W czwartek pojechać do Sarajewa i po drodze zatrzymać się w Mostarze i zobaczyć mosty oraz zajechać na godzinkę do Blagaju. Popołudniu/wieczorem/nastepnego poranka zwiedzanie stolicy.
Czy coś byście zmienili/dodali? Ogólnie dat i miejsc docelowych bym nie zmieniał ale coś warto dodać lub sobie podarować "po drodze"?
Szczególnie Makarska->Wodospady->Pocitejl->Neum wydaje się do urozmaicenia. Madziugorie chyba mnie nie interesi.
Pytanie może nie o samym Mostarze ale o okolicy
jakubk napisał(a):Tak, dzięki, dodam do listy. Napalilem sie na kawe w BiH - pierwsza wizyta
Blagaj faktycznie moze być przed Mostarem. Prawde mówiąc miałem go w planach na jutro ale wyrzuciłem na potem bo nie po drodze a skoro kolo Mostaru i tak bede w czwartek...
A po Sarajewie zdradze ze nasz Balkan trip sie konczy w Budapeszcie. Nigdy nie bylismy, jest po drodze i po Sarajewie dluga ciezka droga sie szykuje i nie dojade do Polski na raz...
domi_1 napisał(a):No i przeanalizuj sobie czas przejazdu. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że czas jazdy w Bośni nabiera innego wymiaru, tzn. wydłuża się. A tak to warto zobaczyć wszystkie miejsca o których piszesz i moim zdaniem warto zjeść baklave w Sarajewie, tort czekoladowy w cukierni, wypić kawę i zjeść jagnięcine.
ale potem droga na południe do Neum (nie przez Cro tylko R426 i M17.3) to dramat i szkoda mi zdrowia wracać tamtędy (na Blagaj/Mostar) za parę dni! Proszę o alternatywę
bigredone napisał(a):ale potem droga na południe do Neum (nie przez Cro tylko R426 i M17.3) to dramat i szkoda mi zdrowia wracać tamtędy (na Blagaj/Mostar) za parę dni! Proszę o alternatywę
A dlaczego nie E73 na Metkovic ?
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko