Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub miłośników Mostaru

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2013 18:56

te kiero napisał(a):jak Klub Miłośników Mostaru to ja się też chcę zapisać, mam taką nawet jedną pamiątkę na wpisowe, tylko gdzieś się zapodziała... pamiątka apropos zdjęć z kuflami Sarajevsko pivo... poszukam

co prawda zapas butelek i zawartości wystarczył po ostatnim wypadzie do Mostaru tylko do grudnia, ale etykietę musiałem sobie zostawić, w tym roku też zapasik będzie zrobiony :wink:
Załączniki:
skanowanie0001.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2013 18:58

nie wiem czy tu już chodziliście po Mostarze, bo dużo linków w tym wątku (wirtualny spacer, nawet po niektórych kwaterach):
http://www.hercegovina.ba/virtual/
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.04.2013 06:40

te kiero napisał(a):
te kiero napisał(a):
co prawda zapas butelek i zawartości wystarczył po ostatnim wypadzie do Mostaru tylko do grudnia, ale etykietę musiałem sobie zostawić, w tym roku też zapasik będzie zrobiony :wink:

Jaka jest tam pogoda pod koniec listopada :?: :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.04.2013 09:56

O, jakże ja mogłam przegapić ten wątek :)
Co prawda z BiH jestem nieco pogniewana ;) ale Mostar uwielbiam i pewnie mimo mojego gniewu wkrótce tam wrócę :D

Cóż, przydałoby się jakieś wpisowe, bo mnie do klubu nie przyjmiecie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.04.2013 09:58

Bardzo ładnie przyfociłaś 8O , szczególnie te zdjęcia z chmurami, a dlaczego jesteś pogniewana z BIH, to zabrzmiało intrygująco :?:
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 19.04.2013 10:03

Aldonka napisał(a):O, jakże ja mogłam przegapić ten wątek :)
Co prawda z BiH jestem nieco pogniewana ;) ale Mostar uwielbiam i pewnie mimo mojego gniewu wkrótce tam wrócę :D

Cóż, przydałoby się jakieś wpisowe, bo mnie do klubu nie przyjmiecie :)

Fotki są piękne, ale przydało by się coś do picia :wink:
Mimo to myślę, że rozpatrzymy pozytywnie tę kandydaturę :)
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 19.04.2013 10:06

Dwa lata temu, w 2011 (z tego roku są te zdjęcia) wracaliśmy z Mostau i na zielonym świetle, na krzyżówce walną w nas motocyklista. I zwiał. Zanim wysiadłam z samochodu już go nie było. Rozwalił mi bok samochodu, koło. Musiałam w Orebicu kupować dwie nowe opony. Mam uraz jakiś, ale zwalczę go :)

Mostar tamtego roku przywitał nas mega burza, a po chwili wyszło tak piękne słońce i stworzyło tak niesamowitą scenerię do zdjęcia.
Załączniki:
auto.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 19.04.2013 10:51

Aldonka napisał(a):Dwa lata temu, w 2011 (z tego roku są te zdjęcia) wracaliśmy z Mostau i na zielonym świetle, na krzyżówce walną w nas motocyklista. I zwiał. Zanim wysiadłam z samochodu już go nie było. Rozwalił mi bok samochodu, koło.

no to faktycznie przykre wspomnienie; ja mam jedno całkiem pozytywne: zapomniałem zamknąć auto i tak przestało kilka godz. bez problemu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.04.2013 22:15

Zgłaszam swój akces do KMM.
Pozwolę sobie wstawić parę swoich fotek z tego przedziwnego miasta, gdzie wczorajsza tragedia koegzystuje z dzisiejszą powszedniością, a wszystko to z imponującą historią w tle.
Muszę tam jeszcze wrócić.

P1020181a [a].jpg

P1020215a [a].jpg

P1020210a [a].jpg

P1020216a [a].jpg

P1020217a [a].jpg

P1020223a [a].jpg

Pozdrav :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.04.2013 08:09

yanopodkivano napisał(a):... parę swoich fotek z tego przedziwnego miasta, gdzie wczorajsza tragedia koegzystuje z dzisiejszą powszedniością, a wszystko to z imponującą historią w tle.

Lepiej bym tego nie ujął...

super te foty, Mostar z innej strony...
camellio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) camellio » 18.05.2013 22:30

To i ja się zapisuję, jeżeli można :) Wpisowe dostarczę po pobycie we wrześniu. Czy możecie polecić jakiś książki o samym mieście? Niestety znajduje mi tylko przewodniki po BiH, gdzie o Mostarze jest tylko wzmianka (zasadniczo głownie o moście), mało o historii miasta.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 13.06.2013 13:11

Proszę o zapisanie mnie do KMM :-) W zeszłym roku odwiedziliśmy to piękne miasto, a w tym planujemy zrobić to znowu ;-)
To moje wpisowe :
Obrazek
na dowód, że byłam :-)

Obrazek
to zdjęcie ma chyba każdy, kto odwiedził Mostar

Obrazek
i kawiarenka na Starówce w jaskini (grocie), z której podobno można przejść na drugi koniec miasta, niestety nie sprawdziliśmy, bo dzieciory były niechętne ;-)
termondar
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) termondar » 13.06.2013 13:39

viltob08 napisał(a):Proszę o zapisanie mnie do KMM :-) W zeszłym roku odwiedziliśmy to piękne miasto, a w tym planujemy zrobić to znowu ;-)

Obrazek

Wysoka rada akceptuje wniosek, z małą uwagą, po powrocie trzeba uzupełnić zgłoszenie :wink:

Do zdjęć dorzuć kilka buteleczek Obrazek :)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 16.06.2013 09:37

termondar napisał(a):Wysoka rada akceptuje wniosek, z małą uwagą, po powrocie trzeba uzupełnić zgłoszenie :wink:

Do zdjęć dorzuć kilka buteleczek Obrazek :)

"Dżenks" ( jak to mówi moja córka ;-) ). Nie zapomnę uzupełnić wniosku ;-) :papa:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.06.2013 11:54

Jakoś ciągle mam uraz do Bośni i Hercegowiny za ten wypadek, który tam miałam w 2011. Ale ciągnie mnie do Mostaru, uwielbiam to miejsce. Byłam tam 2 razy i mi mało. Przypuszczam, że będę 3 i 4 i też mi będzie mało :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Klub miłośników Mostaru - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone