Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

klimatyzacja

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
madzia.bcn
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia.bcn » 05.06.2007 11:17

Ja byłam na Krku w sierpniu i miszkalam bez klimy i calkiem nieźle dało się wytzymać 2 tygodnie
deq
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) deq » 04.05.2009 20:59

najlepsza klimatyzacja w samochodzie,...... to kabriolet. O tym każdy powinien wiedzieć.

powiedz to kolesiowi w kabriolecie bez klimy jak ma stać 5 godzin w korku
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.05.2009 06:29

I są już dwa wątki o klimatyzacji... :?
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22605&start=0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.05.2009 19:49

Ja jeszcze nigdy nie mialem klimy w apartamantach czy to w Chorwacji czy w Grecji, ale ciezko bylo. Jednak od jakiegos czasu wozimy ze soba wentylator, ktory hula non-stop (oprocz czasu kiedy jestesmy na plazy) i jest znacznie lepiej. Na klime ludzie narzekali jak bylismy w Chalkidikach ze za mocno chlodzi, ze wieje na nich za mocno podczas snu, ze nie mozna wylaczyc jak sterowana z recepcji, itd. Dobry wentylator potrafi doskonale ulzyc w upalach. W tym roku bierzemy dwa zeby wciąż nie przenosic z kuchni do sypialni :wink:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.05.2009 19:57

JacYamaha napisał(a):I są już dwa wątki o klimatyzacji... :?
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=22605&start=0

Jacek tylko ten był pierwszy :roll: i przynajmniej widać ,że ktoś to jeszcze czyta... :lol:

I dla przypomnienia przeczytaj sobie pkt.8 regulaminu-pierwsze zdanie :!:
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.05.2009 20:44

W czerwcu klima nie była mi potrzebna, choć już zaczynało ostro prażyć i ostatnie noce były męczące.

Ja mam taki sposób na upały:
-staram się wybierać apartament z oknami na północ lub północny wschód dzięki czemu ściana domu nie będzie działała jak kaloryfer
-wychodząc z apartamentu zamykam i zasłaniam okna bo na dworze jest wyższa temperatura niż w domu (zawsze po nocy powietrze i ściany w domu są trochę chłodniejsze i należy ten chłodek zatrzymać)
- przed snem można rozwiesić mokre rzeczy w pokoju (prześcieradła, ręczniki) i postawić przy łóżku miskę z wodą dzięki czemu będzie trochę wilgotniejsze i chłodniejsze powietrze
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 05.05.2009 21:44

Jeszcze nigdy nie wynajmowałem apartamentu z klimą, a jeżdżę zawsze przełom lipca i sierpnia.
Moja rada na apartament bez klimy to dom w pierwszj lini z oknami wychodzącymi na dwie przeciwległe strony. Zapewnia to przepływ powietrza i upał nie jest straszny. Oczywiście można powietrze popędzić wiatrakiem. Pamiętajcie, że apartament na ostatnim piętrze jest najbardziej nagrzany.
Pozdrawiam :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2009 06:53

Jorgus - dziękuję za uwagę - nikogo nie upominałem - no chyba, że moda :) żeby jakoś coś z tym zrobić może...
Jako młody upomnienie przyjmuje z pokorą i siedzę cicho.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 07.05.2009 10:13

JacYamaha napisał(a):Jorgus - dziękuję za uwagę - nikogo nie upominałem - no chyba, że moda :) żeby jakoś coś z tym zrobić może...

... a taki dział na zażalenia widziałeś?

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.05.2009 13:35

Popiel napisał(a):
JacYamaha napisał(a):Jorgus - dziękuję za uwagę - nikogo nie upominałem - no chyba, że moda :) żeby jakoś coś z tym zrobić może...

... a taki dział na zażalenia widziałeś?

Obrazek

He he...dobre Popiel... :lool:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2009 22:09

Ponieważ nasza dalsza polemika byłaby przegięciem dlatego się powstrzymam.
Maciej - takie sobie - dawno Ciebie nie było.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.05.2009 07:19

JacYamaha napisał(a):Ponieważ nasza dalsza polemika byłaby przegięciem dlatego się powstrzymam.
Maciej - takie sobie - dawno Ciebie nie było.

Jeżeli miałeś na myśli mnie Jac to jestem Marcin :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.05.2009 18:29

Przepraszam Marcin - to pewnie dlatego, że długo Cię nie było...przepraszam.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 09.05.2009 20:17

W zeszłym roku byłem w Zadarze w czerwcu. W dzień 33 C a w nocy 27 ! Już nigdy nie wynajmę apartamentu bez klimy ! To było cierpienie :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.05.2009 20:46

Bahama napisał(a):W zeszłym roku byłem w Zadarze w czerwcu. W dzień 33 C a w nocy 27 ! Już nigdy nie wynajmę apartamentu bez klimy ! To było cierpienie :)

Czyli masz szczęście, że żyjesz w obecnych czasach. Onegdaj klimy nie było więc już byłoby po Tobie.

Jeżeli chodzi o mnie .... wolę bez jak z nią. Chyba że mam osobisty dostep do jej nastaw wówczas tylko schładzam wieczorkiem a na noc wyłączam. Nie mam zamiaru rano wstać z katarem lub lekko schłodzonym. Lato to lato, jak za gorąco śpię nago pod samym prześcieradłem. Od klimy, moim zdaniem, lepszy jest lekki przewiew, wiatraczek coby powietrze rozruszał. Ręczniki plażowe przepłukane z morskiej wody i rozwieszone również dają bardzo przyjemny efekt.
(to rzekł stary bywalec który jak zaczynał to klimy chyba nie było nigdzie) Ale to tylko moje zdanie i moje upodobania. Każdy ma inne.
pzdr.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

klimatyzacja - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone