Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klek

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kaska1207
Odkrywca
Klek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 02:03

Mam pytanie odnośnie miejscowości Klek.Zastanawiamy się nad regionem na zbliżające się wakacje.To dobra baza wypadowa do ciekawych miejsc.Interesuje mnie jednak miejscowość.Wybieramy się na przełomie sierpnia i września.Jak wyglądają plaże,czy nie jest tłoczno,czy jest gdzie zrobić zakupy,czy coś zjeść.Jak ogólnie te tereny?Warto zatrzymać się tam,czy lepiej jechać na Peljesac?
dib2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dib2 » 26.11.2011 10:53

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30125

Na jakim półwyspie? Klek to Klek. Mała wioska. Z widokiem na Pelješac. Dość bliskim widokiem... Mała plaża. A spory ośrodek z domkami do wynajęcia + apartamenty. Nic szczególnego.

Miejscowość wypoczynkowa nad Zatoką Klek-Neum, w pobliżu granicy z Bośnią i Hercegowiną. Świetne miejsce na spokojne i niewymagające wakacje. Niezła baza sporów wodnych, mini golf, różnorodne możliwości zakwaterowania, dobrze przygotowany kemping, przyjemne żwirowo-kamyczkowe plaże. Położenie w zatoce sprawia, że temperatura wody jest wyższa, aczkolwiek brakuje widoku na otwarte morze. Warto odwiedzić pobliski rezerwat ornitologiczny i ichtiologiczny w delcie Neretwy, unikalny na skalę całej Chorwacji. W południowej Dalmacji w tym regionie warto pojechać nad jeziora Baćinska oraz do portowego miasteczka Ploče.

https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=16211&highlight=klek

http://www.travelmaniacy.pl/profil,96,podroze,210,chorwacja

miłego czytania
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 11:37

Nie pisałam,że to półwysep.Pytałam o miejscowość Klek.Interesowały mnie plaże,ponieważ jedziemy z dzieckiem.No i oczywiście czy woda jest czysta.W planach mamy trochę pojezdzić i chociaż Peliesac mnie bardzo kusi i na pewno też go pozwiedzamy łącznie z Korculą,z tego rejonu jest lepsza baza wypadowa .A może ktoś poradzi mi inną ciekawszą mieścinę.Może Ploce,Blace....?Pozdrawiam Cromaniaków kaska1207
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.11.2011 12:24

Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 13:34

Piękne miejsca mi proponujesz,ale to jeszcze dalej niż Dubrownik .A nic ciekawego bliżej.Chcielibyśmy w pobliżu Peliesaca.A może jednak wjechać na półwysep?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.11.2011 13:48

Kaska1207 napisał(a):Piękne miejsca mi proponujesz,ale to jeszcze dalej niż Dubrownik .A nic ciekawego bliżej.Chcielibyśmy w pobliżu Peliesaca.A może jednak wjechać na półwysep?

Ja bym wjechał.
Coś od strony morza....
O Peljesacu jest mnóstwo rzeczy na forum..
Obejrzyj i już nie będziesz mieć dylematu. :D

Np.
forum/viewtopic.php?t=30362
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.11.2011 14:00

Oto cały Klek

Obrazek

W związku z tym jeden tydzień w Klek z widokiem na Pelješac :lol:

a drugi tydzień gdzieś na Pelješacu w widokiem na pełne morze lub Korčulę :lol:

Obrazek
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 14:40

Dzięki Wam za cenne rady ,ale chyba jednak zrobimy tak jak planowaliśmy na początku.Pojedziemy na Peliesac.Przekonaliście mnie z tym Klekiem,chociaż miałam namiary na fajny ,niedrogi apartament przy samym morzu.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.11.2011 14:50

Kaska1207 napisał(a):Przekonaliście mnie z tym Klekiem,chociaż miałam namiary na fajny ,niedrogi apartament przy samym morzu.

Czasem,na miejscu okazuje się ,że nie jest tak jak się wydawało. :)
Peljesac będzie ok. 8)
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 14:51

A może jakieś niedrogie lokum2+1 .Na Peljesacu będziemy raczej pózno.Rano zwiedzimy Plitwice ,by następnie podążyć dalej.Ciężko będzie szukać kwatery ,mimo iż to będzie ostatni tydzień sierpnia.Boję się jechać w ciemno.Jeśli można prosić jakieś propozycje na adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.11.2011 15:41

Kaska1207 napisał(a):A może jakieś niedrogie lokum2+1 .Na Peljesacu będziemy raczej pózno.Rano zwiedzimy Plitwice ,by następnie podążyć dalej.

Chcecie zwiedzać Plitvice po całonocnej jeździe?
Jeżeli tak- odradzam.
Opcja z noclegiem na miejscu jest zdecydowanie lepsza.
M.in.8 godzin potrzebujecie żeby przejść cały park.
"Na zmęczeniu" nijak tego nie widzę..
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 15:52

Nie Plitwice chcemy zwiedzić po noclegu w okolicach.Do parku zamierzamy wejść 8 rano,zwiedzić i jechać dalej.Mąż upiera się,że damy radę. :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.11.2011 16:05

Dacie radę! :D
Zakładając jednak,że wybierzcie najdłuższą trasę (a warto) z parku wyjdziecie ok.godz.16.00,więc Peljesac...............bardzo późnym wieczorem. :D
Co zaś do kwater to ja bym sobie głowy tym nie zawracał.
Coś na pewno znajdziecie na miejscu.
Kaska1207
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kaska1207 » 26.11.2011 17:34

Skoro tak piszesz :D Najwyżej będziemy ludzi budzić :D A apartamentu na siłę nie będę szukać,tym bardziej,że jeszcze urlopy nierozplanowane :evil:
adamgcko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamgcko » 26.11.2011 17:46

Kaska1207 napisał(a):Mam pytanie odnośnie miejscowości Klek.Zastanawiamy się nad regionem na zbliżające się wakacje.To dobra baza wypadowa do ciekawych miejsc.Interesuje mnie jednak miejscowość.Wybieramy się na przełomie sierpnia i września.Jak wyglądają plaże,czy nie jest tłoczno,czy jest gdzie zrobić zakupy,czy coś zjeść.Jak ogólnie te tereny?Warto zatrzymać się tam,czy lepiej jechać na Peljesac?

W Kleku byliśmy w tym roku , przełom czerwca i lipca. Miejscowość może zaoferować spokój , dwa sklepy : jeden większy samoobsługowy i mniejszy , kram z akcesoriami na plażę , restauracje : byliśmy w jednej nad samym morzem , lodziarnia patrząc po prawej stronie plaży. Plaża w tym okresie niezbyt tłoczna , czysta , wysypana grysikiem. Dobra baza wypadowa : Dubrownik , Korczula , Mostar,Kotor….
Sama miejscowość spokojna , rano dzwony w kościele nas budziły , jest dużo domków wakacyjnych pośród oleandrów , dużo zabudowy turystycznej niewykończonej , plac zabaw dla dzieci zaniedbany.
To był nasz trzeci pobyt w Cro , pomimo , że miejscowość nie jest tak atrakcyjna , nasza miejscówka rekompensowała wszystko , własne towarzystwo oraz bardzo , ale to bardzo gościnni gospodarze. Pierwszy raz poznałem prawdziwą , domową kuchnię dalamtyńską (ryby , krewetki , ośmiornice), wieczory wspólnie spędzane przy śpiewie i rozmowy .Na zakupy często jeździliśmy z gospodarzem do Neum , cała rodzina gospodarza była bardzo sympatyczna , a sam Tonči pomocny . Pozdrawiamy…..
Półwysep Pelješac jest bardziej egzotyczny , polecam byliśmy w 2009.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies