Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klek

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kotecek5
Odkrywca

Postnapisał(a) kotecek5 » 21.01.2017 12:53

Bylismy w Kleku 10 lat temu ale nam się nie podobało jezlei chodzi o plaze i brak miejsc do spacerowania.Jedynym plusem i najfajniejszym to była Villa Maria (gospodarz Tonci-rewelacja) z basenem,
W tym roku bylismy w Gradac i gospodarze(starsi ludzie) mówili nam ze w Kleku jest najbrudniejsza woda(na zdjeciach tego nie widac) ale tłumaczyli nam ze tam jest zatoka i wszystko do nich wpływa.
sneer
Cromaniak

Postnapisał(a) sneer » 21.01.2017 13:41

kotecek5 napisał(a):Bylismy w Kleku 10 lat temu ale nam się nie podobało jezlei chodzi o plaze i brak miejsc do spacerowania.Jedynym plusem i najfajniejszym to była Villa Maria (gospodarz Tonci-rewelacja) z basenem,
W tym roku bylismy w Gradac i gospodarze(starsi ludzie) mówili nam ze w Kleku jest najbrudniejsza woda(na zdjeciach tego nie widac) ale tłumaczyli nam ze tam jest zatoka i wszystko do nich wpływa.

Jeśli chodzi o "brak miejsc do spacerowania" to bez wątpienia miejscowość można obejść w 15-20 minut, ale to wszystko wiadomo nawet po szybkim rzuceniu okiem na mape i widząc jak Klek jest położony (całkiem malowniczo zresztą). Myślę, że jak ktoś wybiera Klek to nie liczy na długie promenady, jak chociażby we wspomnianym Gradacu. Chyba, że jedzie w ciemno, nie zadawszy sobie trudu zrobienia "riserczu" wcześniej. Wystarczy jednak podjechać parę kilometrów i mamy długa promenadę w Neum z masą atrakcji, a gdy ona nas zmęczy, wracamy na nasze "zadupie" do Klek.

Natomiast plaża w Klek - z tymi palmami na całej długości, dość szeroka jak na Chorwację, z fajnymi malutkimi kamyczkami, a nie głazami i łagodnym zejściem do wody dla dzieci - jest moim zdaniem bardzo sympatyczna. Chyba nawet została jedną z moich bardziej ulubionych nie-dzikich plaż jakie widziałem w Chorwacji (a była ich masa). Tak samo czystość wody. W tej kwestii jestem akurat bardzo wyczulony. Nie jest to woda jak w Breli, ale jest bardzo dobrze. Na pewno w wielu miejsach w Chorwacji (całkiem polecanych na forum, jak np. Ciovo) woda jest znacznie gorsza, nie mówiąc o Czarnogórze.

Wklejałem już je poprzednio, ale poniżej zdjęcie owej plaży:

Obrazek
zack
Croentuzjasta

Postnapisał(a) zack » 22.01.2018 11:50

Witam,
czy ktoś może polecić lub napisać swoją opinię o apartamentach Dubravka? http://www.apartmentsdubravka.com/pl-pl
Wiem, że to taki "low-cost", ale chodzi mi głównie o położenie (ponoć przy samej plaży) i gospodarzy.

Pozdrawiam
zack
Croentuzjasta

Postnapisał(a) zack » 14.05.2018 18:38

sneer napisał(a):Kojarzy ktoś z Was może Apartamenty Alfijo w Kleku?

Hej Sneer,
czy ostatecznie tam spałeś w Alfijo? Mam ofertę na stole i chciałbym się podpytać.
Dzięki
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 16.05.2018 13:12

Jeśli ktoś szuka zakwaterowania w Kleku to z cały przekonaniem mogę polecić.
http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/ ... partments/
Od schodów 5 metrów do morza, naprawdę świetne warunki lokalowe (klimatyzacja w każdym pokoju). Byliśmy w 6 osób (A4+2) w 2016 roku.

A Klek bardzo sobie chwalę, nie wierzcie informacją o brudnej wodzie czy hałasie z Jadranki. Miejscowość bardzo fajna, blisko na Peljesac i do Dubrownika, no i zakupy w Neum też nie do pogardzenia.
pering
Plażowicz
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Postnapisał(a) pering » 14.06.2018 15:45

ja jadę za tydzień do kleku i boję się czy tam pod koniec czerwca jest co robic
pering
Plażowicz
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Postnapisał(a) pering » 14.06.2018 16:08

emer123 napisał(a):
W.W. napisał(a):
emer123 napisał(a):Cześć
Jadę dzisiaj o 16, Katowice-Klek, może ktoś obeznany podpowiedzieć czy taka opcja będzie raczej OK:
Katowice-Żywiec-Zwardoń-Czadca-Żylina-Bratysława-Gydr-Szombathely-Lenti-Letenye i dalej już autostrada
Głównie chodzi mi o ścięcie przez Szombathely drogą 86
Wychodzi 1266km i 13h (+drzemka)

Daj znać, jak dojechałeś, jaka droga.
Dokładnie tą samą trasą w piątek będę pomykał.

Cześć. Sory, że nie odpisałem wczesniej, dla innych -trasa jest OK.

Jak jest pod koniec czerwca w Kleku? Czy knajpki są już otwarte? Będzie jakas strefa kibica?
jgarbo
Plażowicz
Czy ktoś był w Apartament Mediteranska kuća - Klek

Postnapisał(a) jgarbo » 15.01.2020 12:59

Witam.
Wybieram się na południe Chorwacji do miejscowości Klek, czy ktoś z Cromaniaków był może w apartamencie Mediteriańska w miejscowości Klek.
Jak sama miejscowość?
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2020 11:56

Jak dla mnie to słabiutka miejscowość ale nie chcę Cię zniechęcać. Pojedź i sam się przekonaj, następnym razem wybierzesz co innego. Ja tam byłem 2 dni, po dwóch dniach uciekłem bo nie podobało mi się. Zależy ile już widziałeś i czego oczekujesz.
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 16.01.2020 15:18

Sama miejscowość może najatrakcyjniejsza nie jest ale za to ma kilka ciekawych opcji, które nie mają inne miejscowości.
Samo położenie miejscowości w delcie Naretwy z pięknymi widokami na trasie. Bliskość BiH, bliskość Peljesaca, a tym samym przeprawy na Korculę, bliskość Dubrovnika, a nawet Czarnogóry.
Ja na samą myśl podróży przez deltę Naretwy mam motyle w brzuchu, tak miło to wspominam.

PS. jak tylko skończą most na Peljesac to ta miejscowość będzie oblegana.
ts.1
Croentuzjasta
Re: Czy ktoś był w Apartament Mediteranska kuća - Klek

Postnapisał(a) ts.1 » 16.01.2020 16:57

jgarbo napisał(a):Witam.
Wybieram się na południe Chorwacji do miejscowości Klek, czy ktoś z Cromaniaków był może w apartamencie Mediteriańska w miejscowości Klek.
Jak sama miejscowość?
Pozdrawiam

Witam kolegę , co do miejscowości to jest dosyć solidnie opisana na forum, dobre miejsce do spokojnego wypoczynku i świetna baza do wypadów... tyle mi się udało wyczytać bo sam przekonam się dopiero w drugiej połowie sierpnia, jedziemy w dwie rodziny , jeśli będziesz wcześniej to może w miarę możliwości coś napiszesz
KarolWitek
Odkrywca

Postnapisał(a) KarolWitek » 07.07.2020 19:47

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum jak i również zielony jeżeli chodzi o podróże po Chorwacji.
W tym roku planowaliśmy urlop nad polskim morzem... po przeanalizowaniu cen decyzja była oczywista... planujemy swój pierwszy wyjazd za granicę. Zawsze marzyliśmy o Chorwacji.
A wiec tak... Jesteśmy rodzinką 2+2 (dzieciaki 2 i 3 lata).
Szukaliśmy czegoś spokojnego i przede wszystkim coś dla dzieci. Padło na KLEK.
Będziemy tam od 20.08 do 26.08... mam nadzieję że zakochamy się i będziemy wracać co roku :)
Ps: jeżeli jest ktoś kto tam bedzie w tym czasie z forum - zapraszam na grila :D
robertpeti
Croentuzjasta

Postnapisał(a) robertpeti » 07.07.2020 19:57

Jest troche inaczej niz w Polsce. Bylismy tam w niedziele bylo calkiem sporo ludzi. Kilka knajpek luz i w zasadzie jedna plaza . Ruch na jadrance ograniczony przez wirus takze nic nie slychac. Dominuja Polacy. Ceny nizsze (trozke) niz gdzie indziej. Dobry punkt wypadowy na pusty teraz Dubrovnik czy Ston i Peljesac. Milego wypoczynku zajrzyjcie do Kolmården, mniej knajp ale chyba ladniej.
Bombolero
Odkrywca

Postnapisał(a) Bombolero » 07.07.2020 20:04

KarolWitek napisał(a):Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum jak i również zielony jeżeli chodzi o podróże po Chorwacji.
W tym roku planowaliśmy urlop nad polskim morzem... po przeanalizowaniu cen decyzja była oczywista... planujemy swój pierwszy wyjazd za granicę. Zawsze marzyliśmy o Chorwacji.
A wiec tak... Jesteśmy rodzinką 2+2 (dzieciaki 2 i 3 lata).
Szukaliśmy czegoś spokojnego i przede wszystkim coś dla dzieci. Padło na KLEK.
Będziemy tam od 20.08 do 26.08... mam nadzieję że zakochamy się i będziemy wracać co roku :)
Ps: jeżeli jest ktoś kto tam bedzie w tym czasie z forum - zapraszam na grila :D

Cześć Karol, ja chyba też pojadę do Klek, i w tym samym terminie, 20.08-25.08 jeden dzień mniej, bo tak pasuje. Spodobał mi się ten apartament:
http://www.zakwaterowaniewchorwacji.pl/ ... partments/
A2+2, 45 euro za dobę, czyli około 190 zlotych.
Może ktos mi powiedzieć, czy to dobry pomysł na pierwszy raz w Chorwacji? Rozważam też inne miejscowości.
KarolWitek
Odkrywca

Postnapisał(a) KarolWitek » 07.07.2020 20:24

Skąd będziesz jechać?? My okolicę Krakowa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies