Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.09.2011 19:02

weldon napisał(a):... gdzie jeden, doskonale oznakowany pas, służy do skrętu w lewo i jest całkowicie blokowany prze kierowców, "ślepych", którzy "przypadkiem" wjeżdżają na ten pas i wciskają się pomiędzy jadące prawidłowo samochody.

To mam na myśli.
Żeby było ciekawiej, to tak postępują same "szczawiki".
U mnie jest taka sytuacja: jest droga dwupasmowa, około 100 m przed światłami jest znak że lewy pas do jazdy na wprost, prawy do skrętu w prawo.
Często bywa, że do na wprost jest kolejka na światłach a prawy pusty. Podjeżdza taki ktoś prawym pasem ...... i raptem cel mu się zmienił. Rozmyślił się.
Już pomijam, że jakby ktoś jechał i chciał skręcic w prawo to ten "ktoś" blokuje go. Pozostaje nic innego tylko wyjąć "pompkę" z bagażnika i ........ nauczyć "ktosia" porządku.
(Robak1984 zapewne powie, że to kreatywność, że "suwak", że tak jest dobrze) :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2011 20:38

woka napisał(a):
weldon napisał(a):... gdzie jeden, doskonale oznakowany pas, służy do skrętu w lewo i jest całkowicie blokowany prze kierowców, "ślepych", którzy "przypadkiem" wjeżdżają na ten pas i wciskają się pomiędzy jadące prawidłowo samochody.

To mam na myśli.
U mnie jest taka sytuacja: jest droga dwupasmowa, około 100 m przed światłami jest znak że lewy pas do jazdy na wprost, prawy do skrętu w prawo.
Często bywa, że do na wprost jest kolejka na światłach a prawy pusty. Podjeżdza taki ktoś prawym pasem ...... i raptem cel mu się zmienił. Rozmyślił się.
Już pomijam, że jakby ktoś jechał i chciał skręcic w prawo to ten "ktoś" blokuje go. Pozostaje nic innego tylko wyjąć "pompkę" z bagażnika i ........ nauczyć "ktosia" porządku.
(Robak1984 zapewne powie, że to kreatywność, że "suwak", że tak jest dobrze) :cry:

P**** głupoty !!

Rozmowa nie dotyczyła " cwaniaków " wpychających się z innego pasa tylko zwężenia do jednego pasa!!

Sam to zresztą napisałeś

woka napisał(a):Spróbuj jak ja będę stał. :lol: Może po miesiącu wjedziesz. :lol: takich d*** traktuję z należytą powagą. :lol: :lol:

A argument, że kolega Robak1984 jest za młody do rozmowy jest śmieszny !!!
On może przejeżdża 150 000 km rocznie i ma większe doświadczenie niż nie jeden z nas !!!

Pozdrawiam wszystkich NIEDZIELNYCH kierowców.

Miało być bez komentarza ale nie wytrzymam.
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 10.09.2011 23:24

woka wielki weteranie szos, od początku dyskusji jest mowa o czym innym, więc nie szukaj teraz usilnie zastępczego tematu, byle by tylko wyjść z twarzą...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 11.09.2011 07:59

Robak1984 napisał(a):woka wielki weteranie szos, od początku dyskusji jest mowa o czym innym, więc nie szukaj teraz usilnie zastępczego tematu, byle by tylko wyjść z twarzą...

Pudło.
To nie ja szukam tylko Ty udajesz, że nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja swoje stanowisko wyjaśniłem i wiadomo o czym piszę. (str. 3. 10-09-2011 r. godz. 17.42)
woka napisał(a):Ja pisząc swoje pierwsze zdanie miałem na myśli (tak to odczytałem, skojarzyłem) .... cwaniaczka któremu nie chce się stać 50 m i z premedytacją podjeżdza pod nos.

Czy mam to przetłumaczyć na nasze :?: :lol:
krbaton ..... Ciebie to również dotyczy.

Rozumiem Wasze stanowisko, rozumiem upartość. Trzeba "bronić" swojego zdania ale trzeba też rozumieć czytający tekst. W ten sposób tylko bijemy pianę...... a ja piany nie lubię. :cry: Z mojej strony - koniec. :papa:
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 11.09.2011 09:31

To ja nieopatrznie wtrąciłem to porównanie. Sądziłem jednak, że jest proste i zrozumiałe jak budowa cepa, jednak dla pewnej grupy forumowiczów NIE, jak to wszędzie: internet, polityka czy za kółkiem trzeba toczyć jad.
Wiek, staż za kółkiem nie ma tu znaczenia - kiedyś nie budowało się dróg, a i samochodów było 5x mniej jak obecnie i problem korków do bramek itp. nie był znany.
Koniec OT. Amen
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 11.09.2011 10:15

Nie ma sensu ciągnąć dalej tej, do niczego nie prowadzącej dyskusji...

bzyq74 trasa z filmiku Twojego autorstwa jest mi bardzo dobrze znana. Kiedyś jeździłem nią codziennie, na szcześciej na takiego "szeryfa z Fabii" nie trafiłem

Wracając do tematu bramek na autostradach. Jeszcze trochę potrwa zanim ludzie przekonają się do kart płatniczych. Gotówka wydaje się dla nich bezpieczniejsza, zwłaszcza za granicą. W Polsce też jeszcze są ludzie, którzy pomimo tego, że posiadają kartę, nie korzystają z bankomatów, tylko wypłacają pieniądze w oddziałach bankowych. Wynika to z jakiegoś strachu i niedoinformowania.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 11.09.2011 14:04

bzyq74 napisał(a):Tacy trafiają do moich zbiorów (tu kierowca Fabii),

może też się załapiesz :twisted:

Do sieżanta był jeszcze ze 100 m. Nie uważasz że powinieneś jeszcze podjechać kawałek?

ps. wtrącam się bo temat suwaka jest wg mnie ciekawszy niż ten o bramkach :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.09.2011 19:17

Kretyńska dyskusja :!:

woka napisał(a):10-09-2011 09:55
bzyq74 napisał(a):W Polsce też lubią kolejki, zwłaszcza przed zwężeniami, zamiast jechać do końca i zastosować "suwak".

Spróbuj jak ja będę stał. :lol: Może po miesiącu wjedziesz. :lol: takich d*** traktuję z należytą powagą. :lol: :lol:

Kolega bzyq74 chyba jasno napisał, że chodzi o zwężenie.

woka napisał(a):Zapewne ci kierowcy myślą jacy to Oni są kreatywni.
Zapewniam Cię, że to wie każdy, tylko nie każdy udaje "greka" lub mówiąc wprost deb**. Moim zdaniem, zwykła uczciwość i poszanowanie drugiego dla tego kogoś jest obce.

???????

woka napisał(a):10-09-2011 10:23]
Robak1984 napisał(a):woka wielki weteranie szos, od początku dyskusji jest mowa o czym innym, więc nie szukaj teraz usilnie zastępczego tematu, byle by tylko wyjść z twarzą...

Pudło.
To nie ja szukam tylko Ty udajesz, że nie czytasz ze zrozumieniem.
Ja swoje stanowisko wyjaśniłem i wiadomo o czym piszę. (str. 3. 10-09-2011 r. godz. 17.42)
woka napisał(a):Ja pisząc swoje pierwsze zdanie miałem na myśli (tak to odczytałem, skojarzyłem) .... cwaniaczka któremu nie chce się stać 50 m i z premedytacją podjeżdza pod nos.

Czy mam to przetłumaczyć na nasze :?: :lol:
krbaton ..... Ciebie to również dotyczy.

Rozumiem Wasze stanowisko, rozumiem upartość. Trzeba "bronić" swojego zdania ale trzeba też rozumieć czytający tekst. W ten sposób tylko bijemy pianę...... a ja piany nie lubię. :cry: Z mojej strony - koniec. :papa:

Cwaniaczkiem to jesteś TY :!: , który sam nie wie co pisze :!:

Swoje zdanie wyraziłeś str. 3. 10-09-2011 r. godz.10-09-2011 09:55

A teraz odwracasz "kota ogonem" mówisz o czytaniu ze zrozumieniem :twisted: biciu piany :!:

Po prostu piszesz BZDURY :lol:

Z mojej strony - koniec.
Pozdrawiam :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.09.2011 06:57

Akademicki przykład, złego myślenia, braku logiki lub po prostu nieumiejetności czytania i kojarzenia faktów.

Ja w dniu 10-09-2011 o godz. 10.55 piszę:
woka napisał(a): Spróbuj jak ja będę stał. Może po miesiącu wjedziesz. takich d*** traktuję z należytą powagą.

O godz. 17.42 wyjaśniam co mam na myśli o o czym piszę.
woka napisał(a):Ja pisząc swoje pierwsze zdanie miałem na myśli (tak to odczytałem, skojarzyłem) .... cwaniaczka któremu nie chce się stać 50 m i z premedytacją podjeżdza do nos.

O godz. 20.02 piszę:
woka napisał(a):U mnie jest taka sytuacja: jest droga dwupasmowa, około 100 m przed światłami jest znak że lewy pas do jazdy na wprost, prawy do skrętu w prawo.

Jestem całkowicie pewny, że to jest zrozumiałe dla każdego a przynajmniej powinno być.

Bywa, że podczas dyskusji ktoś wyrazi swoje zdanie, niekoniecznie w tym duchu co rozmówca by chciał. Po prostu odmienność myśli.

Pominę nicki osób do których to adresuję.
Przykre jest to, że jak trzeba pomysleć to jest problem. Dyskusja jak ominąć autostradę, jak spać w przydrożnym parkingu, gdzie tania wódka ..... tutaj już problemu nie ma.

Dyskutujmy, spierajmy się - to jest wskazane i nawet pożądane. Jest wówczas ciekawiej. Ale, na litość myślmy choć troszkę. W przeciwnym przypadku wyjdzie na to, że przeciętny "cromaniak" to taki "trefny" gość.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.09.2011 09:14

woka, nie rób ściemy :) z twoich pierwszych postów wynikało to co inni piszą, dopiero później wytłumaczyłeś się , że miałeś niby co innego na myśli :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 12.09.2011 09:42

Bocian napisał(a):woka, nie rób ściemy :) z twoich pierwszych postów wynikało to co inni piszą, dopiero później wytłumaczyłeś się , że miałeś niby co innego na myśli :)

Właśnie do tego zmierzam.
Przecież wytłumaczyłem o czym piszę więc jaka tu ściema 8O :?: Bocian ........ na litość :evil:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.09.2011 09:43

Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 13.09.2011 09:35

woka napisał(a):
Bocian napisał(a):woka, nie rób ściemy :) z twoich pierwszych postów wynikało to co inni piszą, dopiero później wytłumaczyłeś się , że miałeś niby co innego na myśli :)

Właśnie do tego zmierzam.
Przecież wytłumaczyłem o czym piszę więc jaka tu ściema 8O :?: Bocian ........ na litość :evil:

Taka ściema, że od początku dobrze wiedziałeś o co chodzi... Nie znalazłeś jednak sprzymierzeńców swojego postępowania, więc zacząłeś pisać, że Tobie chodzi zupełnie o coś innego - tani polityczny chwyt.

Nie to jest jednak u Ciebie najgorsze. Dużo bardziej razi w oczy Twoje kreowanie się na "alfę i omegę", tylko dlatego, że jesteś starszy. Nie wiem skąd się bierze Twoja "agresja" do młodszych, ale piszać:

nie robisz nic innego tylko generalizujesz, a mówiac dosadniej - pieprzysz głupoty. To, że jesteś starszy i masz dłużej prawo jazdy od innych nie czyni z Ciebie ani życiowego mędrca, ani "mistrza kierownicy". Czytając Twojego "agresywne" posty można wywnioskować, że jesteś "drogowym frustratem", który nie potrafi za kółkiem zapanować nad emocjami.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 13.09.2011 19:13

Powiedzcie, czy w Cro można wjechać na te bramki bodajze "VNC" ?
Trzeba mieć "coś" specjalnego ? czy po prostu bierzesz bilet i płacisz kartą ?
plotas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) plotas » 13.09.2011 19:33

Witam ,sam korzystam z no cash jest na prawym WOLNIEJSZYM PASIE ,i to dowodzi tego, że masz wolniejszy samochód i możesz być przed tymi co mają szybsze a i tak CIĘ DOPADNĄ po 2 km :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone