Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jjs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jjs » 09.09.2011 12:42

A może wiozą kuny i szkoda złotówek ... :D
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 10.09.2011 09:38

axmann napisał(a):Podsumowując odpowiedzi życzliwych użytkowników tego forum, stoją tam głównie Ci (kolejność czysto przypadkowa):
1. co nie wiedzą, że można zapłacić kartą tzn. niedoinformowani
2. co chcą wydać resztę zwierzaków tzn. księgowi
3. co nie wiedzą co zrobić z nadmiarem czasu tzn. nudziarze
4. co lubią spędzać czas w kolejkach tzn. masochiści
5. co tak chcą i nic innym do tego (jeden nawet napisał że gówno, skoro tak chcesz), aha i jeszcze Ci co nie wiedzą jak wsadzać w dziurkę, przepraszam, tam są aż dwie :lol:
I wiecie co, to nadal jak dla mnie zbyt mało żeby stać w tej kolejce.

Pięknie powiedziane. :D

W Polsce też lubią kolejki, zwłaszcza przed zwężeniami, zamiast jechać do końca i zastosować "suwak".
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.09.2011 09:55

bzyq74 napisał(a):W Polsce też lubią kolejki, zwłaszcza przed zwężeniami, zamiast jechać do końca i zastosować "suwak".

Spróbuj jak ja będę stał. :lol: Może po miesiącu wjedziesz. :lol: takich d*** traktuję z należytą powagą. :lol: :lol:
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 10.09.2011 10:07

Tacy trafiają do moich zbiorów (tu kierowca Fabii),

może też się załapiesz :twisted:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 10.09.2011 10:15

woka napisał(a):
bzyq74 napisał(a):W Polsce też lubią kolejki, zwłaszcza przed zwężeniami, zamiast jechać do końca i zastosować "suwak".

Spróbuj jak ja będę stał. :lol: Może po miesiącu wjedziesz. :lol: takich d*** traktuję z należytą powagą. :lol: :lol:

Za przeproszeniem d*** to w tym wypadku jesteś tylko i wyłącznie Ty... Zapewne jak jedziesz autostradą to nie przekraczasz 100 km/h usilnie trzymając się lewego pasa...

Poczytaj sobie d***

Co do tzw. "ślusarzy", należy pamiętać, że blokowanie pasa ruchu, poprzez jazdę i zatrzymanie obok innego pojazdu poruszającego się kończącym się pasem w korku, pomimo możliwości kontynuowania jazdy swoim pasem, można zakwalifikować jako wykroczenie określone w art. 90 Kodeksu wykroczeń, który stanowi, że kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej, podlega karze grzywny.

Komisarz Jarosław Mazek, Biuro Ruchu Drogowego KGP

To tylko sprawa agresji. Na każdych zajęciach dla kursantów na prawo jazdy powinien być psycholog. Przydało by się tych ludzi wytonować, uspokoić. Bo to jest taka reakcja: dlaczego ty masz jechać przede mną, jak możesz jechać za mną. A przecież, żeby kogoś nie wpuścić, delikwent musi przyspieszyć. A potem zaraz hamować, bo droga się zwęża. I wszyscy za nim też. Jak zbierze się kilku takich samych, to zaraz powstaje korek. Psycholog przed wydaniem prawa jazdy bardzo by się przydał. I może co dwa lata kontrolne psychotesty. A wystarczyłoby w takich sytuacjach prawie nic nie robić: nie przyspieszać, nie hamować, tylko na ułamek sekundy ująć gazu. I wszystko płynnie idzie samo, bez nerwów. Jak ktoś ma dużo agresji w sobie, niech przed podróżą autem tłucze w domu talerze o ścianę.

Tak więc przed każdym wyjściem z domu, rozbij parę talerzy, a najlepiej sam walnij głową o ścianę...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.09.2011 10:23

Zapewne ci kierowcy myślą jacy to Oni są kreatywni.
Zapewniam Cię, że to wie każdy, tylko nie każdy udaje "greka" lub mówiąc wprost deb**. Moim zdaniem, zwykła uczciwość i poszanowanie drugiego dla tego kogoś jest obce.

Robak1984 ..... czyli rocznik 1984 r.
Za młody jesteś abym mógł z Tobą dyskutować. :( :papa:
Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 10.09.2011 10:33

woka napisał(a):Zapewne ci kierowcy myślą jacy to Oni są kreatywni.
Zapewniam Cię, że to wie każdy, tylko nie każdy udaje "greka" lub mówiąc wprost deb**. Moim zdaniem, zwykła uczciwość i poszanowanie drugiego dla tego kogoś jest obce.

Robak1984 ..... czyli rocznik 1984 r.
Za młody jesteś abym mógł z Tobą dyskutować. :( :papa:

Co ma wiek do dyskusji? Nie ja jestem za młody, tylko Ty jesteś za bardzo "sfrustrowany"..

Ty niby taki "stary" i doświadczony życiowo, a nie potrafisz zachować się na drodze.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.09.2011 10:47

bzyq74 napisał(a):Tacy trafiają do moich zbiorów (tu kierowca Fabii),

może też się załapiesz :twisted:

Szkoda, że nie trafił na mnie :):) ten pajac ze skodzianki, oczywiście :):)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.09.2011 11:27

woka napisał(a):

Bez komentarza 8)

A to dla tych co nie rozumieją zasady " suwaka "

A to dla d*** którzy nie wiedzą jak to powinno wyglądać !!!

Robak1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robak1984 » 10.09.2011 12:35

Może woka coś z powyższych filmików zrozumie...
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 10.09.2011 13:46

wszedłem tu 2x

1. pierwszy
2.i ostatni

zamknąć te brednie :idea:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.09.2011 13:58

paolooo napisał(a):wszedłem tu 2x

1. pierwszy
2.i ostatni

zamknąć te brednie :idea:

O dwa razy za dużo.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.09.2011 16:42

Robak1984 napisał(a):Może woka coś z powyższych filmików zrozumie...

Rozumie, rozumie. Ciebie na tym świecie nie było jak "woka" to czynił i rozumiał.

Filmiki sa z jazdy w korku, tutaj bez dyskusji, rzecz oczywista i jednoznacznie jasna.
Ja pisząc swoje pierwsze zdanie miałem na myśli (tak to odczytałem, skojarzyłem) .... cwaniaczka któremu nie chce się stać 50 m i z premedytacją podjeżdza do nos. Wówczas takiemu mówię STOP i delikatnie pokazuję gdzie jego właściwe miejsce tj. koniec kolejki.
Wyjątek czynię jak jest z innej odległej miejscowości (patrzę na rej). Mógł nie wiedzieć, mógł się pogubić. Takiemu zawsze pomogę.
Miejscowy ...... na koniec kolejki. :lol: (zaznaczam ... nie mam na myśli typowego korka).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.09.2011 17:22

Woka, filmów nie widziałem, ale doskonale cię rozumiem.

W Warszawie jest mało miejsc, gdzie się z dwóch pasów robi jeden i gdzie powinien działać suwak, natomiast są dziesiątki, gdzie na jeden, dwa pasy dla skręcających próbują wjechać samochody z trzech pozostałych, przeznaczonych do jazdy prosto, pasów.

Kuriozum jest przy budowie Mostu Północnego, gdzie jeden, doskonale oznakowany pas, służy do skrętu w lewo i jest całkowicie blokowany prze kierowców, "ślepych", którzy "przypadkiem" wjeżdżają na ten pas i wciskają się pomiędzy jadące prawidłowo samochody.

Taka interpretacja suwaka jest niczym innym jak generowaniem korków i kolizji i tu, całkowicie, popieram Wokę.

U nas jest jakiś taki głupi zwyczaj, że tak jak w przysłowiu "daj kurze grzędę ..." cała masa ludzi interpretuje przepisy tak, jak im jest wygodnie.

Do de... z suwakami.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.09.2011 18:16

weldon napisał(a):Woka, filmów nie widziałem, ale doskonale cię rozumiem.

W Warszawie jest mało miejsc, gdzie się z dwóch pasów robi jeden i gdzie powinien działać suwak, natomiast są dziesiątki, gdzie na jeden, dwa pasy dla skręcających próbują wjechać samochody z trzech pozostałych, przeznaczonych do jazdy prosto, pasów.

Kuriozum jest przy budowie Mostu Północnego, gdzie jeden, doskonale oznakowany pas, służy do skrętu w lewo i jest całkowicie blokowany prze kierowców, "ślepych", którzy "przypadkiem" wjeżdżają na ten pas i wciskają się pomiędzy jadące prawidłowo samochody.

Taka interpretacja suwaka jest niczym innym jak generowaniem korków i kolizji i tu, całkowicie, popieram Wokę.

U nas jest jakiś taki głupi zwyczaj, że tak jak w przysłowiu "daj kurze grzędę ..." cała masa ludzi interpretuje przepisy tak, jak im jest wygodnie.

Do de... z suwakami.

Mało takich miejsc?? :roll: Co do reszty wypowiedzi, pełna zgoda. Cwaniaczki na szczaw... :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone