Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.08.2011 19:07

anakin napisał(a):I nigdy nie stałem na żadnej dłużej niż 5 minut!

........ale Ani z ciebie "frajer" :lol: , ja stoję nie dłużej niż 3 .......ale baran ze mnie.........
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.08.2011 19:52

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko?
Proponuję autorowi wątku aby następnym razem zapytał kolejkowiczów kim są i w ten sposób zaspokoi swoją ciekawość. :D

Życzę "więcej" takich przemyślanych i ciekawych postów.

:papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.08.2011 20:26

axmann napisał(a):Nie może mi to wyjść z głowy jak można tracić czas w tej ponad 4-ro kilometrowej kolejce skoro można w minutę zapłacić kartą, i to dowolną debetówką.

Niech zgadnę .....
W tym roku, korzystając z forum odkryłeś że tak można i pierwszy raz takiego "cuda" dokonałeś. :wink:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 25.08.2011 20:36

Oni po prostu chcą dłużej pobyć w Cro - a nie wracać ekspresem do domu :D

A tak na marginesie - ja tez stałem w poprzednich latach. Po prostu nie drążyłem tematu jak płacić kartą, że są automaty itp. nie czułem się z tego powodu gorszy.

W tym roku przejechałem przez "no cash" i nie znaczy to, że dokonałem jakiegoś cudu.

Po prostu może ludzie nie sa doinformowani, może tablice nie przemawiają do nich, a może po prostu boją się wepchnąć kartę do automatu. Kto chce niech stoi, kto chce niech nie stoi. I tyle. Po co dorabiać do tego filozofie.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.08.2011 20:46

marze_na napisał(a):
axmann napisał(a): ... Mi to nie przeszkadza, niech sobie stoją nawet dłużej...

A mi się wydaje, że jednak masz z tym jakiś problem. Żeby osobny wątek zakładać?

Też tak uważam i chyba wiem jaki :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.08.2011 21:05

maniust napisał(a):
anakin napisał(a):I nigdy nie stałem na żadnej dłużej niż 5 minut!

........ale Ani z ciebie "frajer" :lol: , ja stoję nie dłużej niż 3 .......ale baran ze mnie.........

No..
"Frajer" żem okrutny! :lol:
No,ale Ty za to...baran nieziemski! :lol: :wink:

krakuscity napisał(a):Proponuję autorowi wątku aby następnym razem zapytał kolejkowiczów kim są i w ten sposób zaspokoi swoją ciekawość. :D

Ale jak potem będzie pisał na forum?? 8O
W gipsie ciężko będzie...... :wink:
piotr65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr65 » 25.08.2011 21:21

Moim skromnym zdaniem temat do wywalenia, ale ja się nie znam. :evil:
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 25.08.2011 21:35

Podsumowując odpowiedzi życzliwych użytkowników tego forum, stoją tam głównie Ci (kolejność czysto przypadkowa):
1. co nie wiedzą, że można zapłacić kartą tzn. niedoinformowani
2. co chcą wydać resztę zwierzaków tzn. księgowi
3. co nie wiedzą co zrobić z nadmiarem czasu tzn. nudziarze
4. co lubią spędzać czas w kolejkach tzn. masochiści
5. co tak chcą i nic innym do tego (jeden nawet napisał że gówno, skoro tak chcesz), aha i jeszcze Ci co nie wiedzą jak wsadzać w dziurkę, przepraszam, tam są aż dwie :lol:
I wiecie co, to nadal jak dla mnie zbyt mało żeby stać w tej kolejce.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.08.2011 21:40

axmann napisał(a):Podsumowując odpowiedzi życzliwych użytkowników tego forum, stoją tam głównie Ci (kolejność czysto przypadkowa):
5. co tak chcą i nic innym do tego (jeden nawet napisał że gówno, skoro tak chcesz), aha i jeszcze Ci co nie wiedzą jak wsadzać w dziurkę, przepraszam, tam są aż dwie :lol:

Wypełniło się.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2011 21:40

axmann napisał(a):Podsumowując odpowiedzi życzliwych użytkowników tego forum, stoją tam głównie Ci (kolejność czysto przypadkowa):

1. Niektórzy na forum brandzlują czas i przesiewają swoje idiotyzmy przez stare sito.
2. Niektórzy to się tylko nabijać umieją a oleju w głowie zero.
3. Gnuśni idioci, nowobogaccy, tzn. polaczkowie za granicą.

Temat idiotyczny do szybkiego skasowania a jego autor na bananową łąkę.
ehhhhhhhhh kiedy wrócą czasy sporów z JędrkiemJ. teraz to dyskusja na psy spadła.
KrzychuK
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuK » 26.08.2011 13:54

A niech stoją. Dzieki temu na no cash nie ma kolejki. Więc ja jestem za tym żeby kto chce ten stał a ja przejadę szybko.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.08.2011 07:02

Najzabawniejsze jest to, że są osoby które z tej opcji korzystają od dłuższego czasu i do głowy im nie przyszło robić z tego wielkie odkrycie. Ot, po prostu korzytają.
W moim przypadku, pierwszy raz było to 8-10 lat temu.

Ktoś inny przejechał pierwszy raz ..... uznał, że "odkrył Amerykę" i wszyskim wokół o tym opowiada jaki to ON kreatywny. Ehhh, ta psychika ludzka.
Ostatnio edytowano 27.08.2011 19:43 przez woka, łącznie edytowano 1 raz
binkowskig
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) binkowskig » 27.08.2011 08:03

jdubowski napisał(a):
axmann napisał(a):
To są ofiary braku informacji, kilka lat temu te bramki z prawej były tylko dla posiadaczy pakietów ENC.

Pozdrawiam kolege z TRIODY!
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 09.09.2011 11:17

Dodam jeszcze jeden argument...
Rok temu też tam stałem... jekieś 30 sekund :)
a znalazłem się tam przez przypadek- jadąc tamtędy 1 raz myślałem, że zjazd na prawo jest zjazdem na centrum a nie osobną partią bramek. Zanim się zdążyłem zorientować było za późno na bezpieczny manewr zmiany pasa więc dołączyłem jako 3 samochód za bramką do pozostałych nudnych masochistycznych niedoinformowanych księgowych ;)
TOMEK_R-m
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TOMEK_R-m » 09.09.2011 12:07

No dobra wszystkie "mondrale" jest 4-ro kilometrowy korek do bramek gotówkowych i co robicie? jedziecie, a raczej stoicie do kasy? (tylko nie gadajcie, że to 5min), czy jedziecie na prawo do bramek płatniczych?

Ja wracam zawsze na zmianę turnusów w sobotę (niestety) i zawsze do gotówkowych są kolejki ogromne - no ale ułatwianie sobie życia mam we krwi, a święty spokój to moje motto życiowe

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

kim są Ci którzy co roku stoją na bramkach w Lučko? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone