Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilwater pijany szczęściem. Peljesac.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 18.07.2014 16:36

1 lipca: wtorek
Delfinowe igraszki

Zawróciliśmy w stronę Divnej i tak sobie spokojnie pyrkamy, aż tu nagle Artur krzyczy: Delfiny! Ruda! Tam są delfiny!
Wytężam wzrok i rzeczywiście jakby delfin :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Płyń tam" mówię, ale jakoś nie wierzę, że delfiny dadzą obejrzeć się z bliska.
Pomyślałam, że pewnie wystraszą się silnika i tyle będzie z zabawy.

Ku mojemu zaskoczeniu delfiny wcale nie odpłynęły, zaczęły pływać dookoła nas :)

Obrazek

Obrazek

Jeden, drugi, trzeci, czwarty, piąty...
Wszystkie wynurzają się z głośnym haaaapppffffffff :)
A tu nagle, tuż obok pontonu wynurza się maluch z krótkim pfff :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciężko było to wszystko fotografować, bo patrzy człowiek w prawo, a one nagle... buch z lewej ;)

Obrazek

Byliśmy tak zszokowani, że nawet nie pomyśleliśmy o tym żeby wskoczyć do wody :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z tego spotkania cieszyliśmy się jak dzieci.
W końcu dopłynęliśmy do naszej plaży.

Obrazek

W następnym odcinku zapraszam na spacer po Orebicu.

:papa:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 18.07.2014 16:43

Roxi napisał(a):Z tego spotkania cieszyliśmy się jak dzieci.

Ja to bym się cieszył jak
.
.
.
niemowlę chyba. :D

pzdr :wink: :wink:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 18.07.2014 17:26

Ja się cieszę jakbym je z Wami na żywo oglądała :lol: Cudny widok i do tego tak blisko :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.07.2014 17:53

Roxi napisał(a):Ciężko było to wszystko fotografować, bo patrzy człowiek w prawo, a one nagle... buch z lewej ;)
Obrazek

Fantastyczne :P
Roxi napisał(a):W następnym odcinku zapraszam na spacer po Orebicu.

Czuję się zaproszona :mrgreen: :papa: .
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 18.07.2014 18:21

wow... superowo:) Szczęściarze jesteście, a widoki BOSKIE :lol: Aż chciałoby się wskoczyć :P

27ddw:))))))))))))))))
arcymagus
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arcymagus » 18.07.2014 18:57

Roxi napisał(a):
A ja już nie potrafię sobie wyobrazić innej Chorwacji, jak ta zwiedzana pontonem :)
Zabawa jest świetna!

Roxi dzięki za tą relację. Może teraz moją "połówkę" uda się przekonać do zakupu :D
Świetne zdjęcia, świetna przygoda. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. :lol:
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 18.07.2014 19:07

Super.Ciekawe czy z kajak uda mi sie zobaczyć. :) Pięknie
Szymuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymuś » 18.07.2014 19:40

Jak ja w ten dzień 1 lipca cykałem foty to chyba Waszego pontonu w tej chwili nie było, ale są inne te same co na Twoich zdjęciach :)
Załączniki:
IMG_9740.JPG
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 18.07.2014 20:16

Ale szczęściarze! Ja rozumiem: jeden, z daleka, ale tyle delfinów i to na wyciągnięcie ręki...a to dopiero początek Waszego pobytu :roll:
Pękam z zazdrości normalnie :P
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 18.07.2014 21:04

Jeszcze chyba w żadnej relacji na tym forum nie widziałam tylu delfinów. Czasem się zdarzały, ale to było jakieś jedno zdjęcie zrobione z daleka, a u Was tak blisko. Świetnie po prostu i mega zazdroszczę!
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.07.2014 23:06

Witaj Roxi :D

Czytam , oglądam i cieszę się bardzo , że ruszyłaś z relacją , chociaż czasu mało ostatnio mam na forum i spóźniłem się "na start" :oops:

Gratki za kolejne metry 8)

Czekam na więcej

Pozdrawiam
Piotr
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 19.07.2014 10:49

Roxi napisał(a):
Z tego spotkania cieszyliśmy się jak dzieci.
W końcu dopłynęliśmy do naszej plaży.

super fotki, cieszyłam się podobnie jak Wy gdy byłam na poszukiwaniu wielorybów w Kanadzie... Wrażenia niesamowite... :D polecam każdemu, kto uwielbia te wielkie ssaki... :D fakt nie nadążałam robić zdjęć, bo nie wiadomo z której strony wypłyną...
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 19.07.2014 10:57

Ależ Ci zazdroszczę! Też bym się cieszyła jak dziecko. Wierzę, że to było ogromne przeżycie. Potrafię sobie wyobrazić, co ja bym czuła :D I mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane ujrzeć te cudne stworzenia :)
Jacynty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacynty » 19.07.2014 13:50

Roxi napisał(a):1 lipca: wtorek
Pontonowa wycieczka nr 1

Już na samym początku przekonaliśmy się jak dużo w okolicy Uvali Divna, jest pięknych zatoczek i plaż.

Obrazek

Hejka, :D Nawet nie pomyślałem ,że byłem tak blisko jednej z poczytniejszych autorek tego forum.
Ja byłem tam pod skałkami,też z gumiakiem ale na ręcznym napędzie. :wink:
Delfiny obserwowałem, ale o podpłynięciu do nich nawet nie pomarzyłem.
Pozdrav...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 19.07.2014 22:23

longtom napisał(a):Ja to bym się cieszył jak
.
.
.
niemowlę chyba. :D

pzdr :wink: :wink:

loverosa napisał(a):Ja się cieszę jakbym je z Wami na żywo oglądała :lol: Cudny widok i do tego tak blisko :D

Coś w tym jest :)
Mówię Wam... widok widokiem, ale usłyszeć to haaapppffff robione przy wynurzeniu. Niesamowite :lol:

mysza73 napisał(a):Czuję się zaproszona :mrgreen: :papa: .

No jakże mogłoby być inaczej ;)

przemo99 napisał(a):wow... superowo:) Szczęściarze jesteście, a widoki BOSKIE :lol: Aż chciałoby się wskoczyć :P

27ddw:))))))))))))))))

Dzięki :)
27 dni... najlepszy czas jest ten przed wyjazdem :)

arcymagus napisał(a):Roxi dzięki za tą relację. Może teraz moją "połówkę" uda się przekonać do zakupu :D
Świetne zdjęcia, świetna przygoda. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. :lol:

Powiem szczerze, że ja też byłam sceptycznie nastawiona do zakupu pontonu. Nawet po pierwszej próbie na pobliskim jeziorku, wydało mi się to... takie se.
Pierwsza wyprawa w Cro i wszystko się zmieniło :lol:
Nie ma już dla mnie innej Chorwacji niż ta widziana z pontonu ;)

janusz07 napisał(a):Super.Ciekawe czy z kajak uda mi sie zobaczyć. :) Pięknie

Może się uda :)

Szymuś napisał(a):Jak ja w ten dzień 1 lipca cykałem foty to chyba Waszego pontonu w tej chwili nie było, ale są inne te same co na Twoich zdjęciach :)

:mrgreen:
Nawet nasze koło załapało się na zdjęcie... wystaje trochę zza pontonów :)

AniaJ. napisał(a):Ale szczęściarze! Ja rozumiem: jeden, z daleka, ale tyle delfinów i to na wyciągnięcie ręki...a to dopiero początek Waszego pobytu :roll:
Pękam z zazdrości normalnie :P

agata26061 napisał(a):Jeszcze chyba w żadnej relacji na tym forum nie widziałam tylu delfinów. Czasem się zdarzały, ale to było jakieś jedno zdjęcie zrobione z daleka, a u Was tak blisko. Świetnie po prostu i mega zazdroszczę!

Noooo było ich trochę :lol:
Po tej wizycie delfinów i po spotkaniu żółwia, stwierdziliśmy że w ogóle nie ma po co do Egiptu na rafy jeździć ;)

piotrf napisał(a):Czytam , oglądam i cieszę się bardzo , że ruszyłaś z relacją , chociaż czasu mało ostatnio mam na forum i spóźniłem się "na start" :oops:

Gratki za kolejne metry 8)

Czekam na więcej

Heeej :)
Bardzo się cieszę, że zajrzałeś :)
Te kolejne metry to było dla mnie naprawdę wyzwanie. Jak narazie to stop, jeżeli chodzi o głębokość ;)

Serdecznie zapraszam na ciąg dalszy.

maluszek napisał(a):super fotki, cieszyłam się podobnie jak Wy gdy byłam na poszukiwaniu wielorybów w Kanadzie... Wrażenia niesamowite... :D polecam każdemu, kto uwielbia te wielkie ssaki... :D fakt nie nadążałam robić zdjęć, bo nie wiadomo z której strony wypłyną...

Wieloryby to w ogóle musiał być niesamowity widok!

Eunike1984 napisał(a):Ależ Ci zazdroszczę! Też bym się cieszyła jak dziecko. Wierzę, że to było ogromne przeżycie. Potrafię sobie wyobrazić, co ja bym czuła :D I mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane ujrzeć te cudne stworzenia :)

Naprawdę, to było coś niesamowitego.
Niby nic, niby ryba jak każda inna... ale było meeega :)

Jacynty napisał(a):Hejka, :D Nawet nie pomyślałem ,że byłem tak blisko jednej z poczytniejszych autorek tego forum.
Ja byłem tam pod skałkami,też z gumiakiem ale na ręcznym napędzie. :wink:
Delfiny obserwowałem, ale o podpłynięciu do nich nawet nie pomarzyłem.

Heeej :)
Dzięki za miłe słowa ;)
Na tej plaży byliśmy dosłownie chwilkę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży