Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilwater pijany szczęściem. Peljesac.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.10.2014 09:18

Roxi napisał(a):... rozgwiazdy spotykaliśmy praktycznie na każdym kroku.

Na Cresie taką widzieliśmy, na zupełnie płytkiej wodzie.

pzdr :wink:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 01.10.2014 09:21

Zazdroszczę Wam tych cudownych podwodnych przygód ;) Pięknie tam! I zdjęcia też super. Pozdrawiam :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.10.2014 09:30

Zarąbiście. Jak z podwodnego świata Jacques'a Cousteau :wink:
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 01.10.2014 10:52

Roxi, bardzo fajna relacja. W CRO byłem dużo razy ale jeszcze nigdy nie zwiedzałem z pozycji "wody".
Zachęcony tym sposobem zwiedzania postanowiłem zakupić ponton i też się cieszyć w/w. :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 01.10.2014 11:14

wukor napisał(a):Roxi, bardzo fajna relacja. W CRO byłem dużo razy ale jeszcze nigdy nie zwiedzałem z pozycji "wody".
Zachęcony tym sposobem zwiedzania postanowiłem zakupić ponton i też się cieszyć w/w. :D

...zaraz tam ponton ,wystarczy taki zestaw :oczko_usmiech:

P1040159.JPG
wukor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wukor » 01.10.2014 11:20

mervik napisał(a):
wukor napisał(a):Roxi, bardzo fajna relacja. W CRO byłem dużo razy ale jeszcze nigdy nie zwiedzałem z pozycji "wody".

...zaraz tam ponton ,wystarczy taki zestaw :oczko_usmiech:

P1040159.JPG

Ta i między wyspami będziesz śmigał :P ;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 01.10.2014 13:22

longtom napisał(a):Na Cresie taką widzieliśmy, na zupełnie płytkiej wodzie.

Całkiem możliwe :)
Fajnie pod wodą wyglądają. Wydawać by się mogło, że są miękkie i galaretowate, a w rzeczywistości twarde jak na koralowca przystało ;)

Eunike1984 napisał(a):Zazdroszczę Wam tych cudownych podwodnych przygód ;) Pięknie tam! I zdjęcia też super. Pozdrawiam :)

walp napisał(a):Zarąbiście. Jak z podwodnego świata Jacques'a Cousteau :wink:

Cousteau byłby dumny, że tak chętnie ludzie teraz nurkują i to po części dzięki niemu :)

Witam w relacji i dzięki, że zajrzałeś.
Ponton to mega fajna zabawa! Polecam ;)

mervik napisał(a):...zaraz tam ponton ,wystarczy taki zestaw :oczko_usmiech:

wukor napisał(a):Ta i między wyspami będziesz śmigał :P ;)

Napęd nożny jak się patrzy :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 01.10.2014 14:30

Trochę wstyd z czymś takim w Twoim wątku. :oops:

Ale z drugiej strony gdzie, jak nie do profesjonalisty. :)

Jestem ciekaw czy masz jakieś zdanie o takim wynalazku :?:

Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 01.10.2014 19:14

Przy nurkowaniu zawsze jestem :)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 01.10.2014 20:49

Roxi napisał(a):Napęd nożny jak się patrzy :mrgreen:

..no co ...lepsze to niż nic :oczko_usmiech:
...są dowody :wink:
do-chorwacji-przez-meke-t46704-210.html
.....i jeszcze będą :D
zdolar68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zdolar68 » 01.10.2014 23:55

Roxi, Twoja relacja wciąga jak odkurzacz.
Podwodne zdjęcia to rewelka. Czy te Wasze latarki to jakieś specjalne że tak kolory wydobywają? Czy przy zwykłym powierzchniowym snurkowaniu też użycie latarki uczyni cud koloryzacji zdjęć?
A tak przy okazji :twisted: jak Wasz pontonik zniósł wyprawę? Nadal jesteście z niego zadowoleni? Zmieniacie tylko silnik?
(takie moje podpytywajki po wychynięciu z wątku pontonowego za co wszystkich niezainteresowanych przepraszam)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 03.10.2014 12:10

Śliczny ten Wasz podwodny świat ...
Chętnie zajumałabym taką czerwoną rozgwiazdkę :oops: :smo: ...
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.10.2014 19:02

Potter napisał(a):Śliczny ten Wasz podwodny świat ...

Morze Północne daje taką możliwość bez moczenia choćby nóg - podczas odpływu można nazbierać sporo takich na plaży . . . ,

Obraz 373.jpg

. . . która poszerza się czasem o kilkuset metrów :wink:

Obraz 375.jpg

Pozdrawiam
Piotr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.10.2014 20:10

Uff, dobrze, że nie zapomnieliście ciepłej odzieży! Roxi ocieplij wątek jakimś zdjęciem :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 05.10.2014 11:03

Witam po dłuższej nieobecności na forum :)
Zrobiliśmy sobie długi weekend, ale najwyższy czas wrócić do rzeczywistości i nadrobić relacyjne zaległości ;)

longtom napisał(a): Jestem ciekaw czy masz jakieś zdanie o takim wynalazku :?:

Z tego co widzę, to ta maska nadaje się tylko do pływania po powierzchni. Snurkowanie tak, ale tylko z góry. Jeżeli ktoś lubi obserwować rybki, ale boi się zanurzyć głowę, to jak najbardziej ok :)

Stasiek18 napisał(a):Przy nurkowaniu zawsze jestem :)

No to serdecznie zapraszam na ciąg dalszy, ale nurkowania w tym wątku już nie będzie :roll:

mervik napisał(a):..no co ...lepsze to niż nic :oczko_usmiech:
...są dowody :wink:

Po powrocie z długiego weekendu zaczynam nadrabiać zaległości nie tylko w pisaniu u siebie, ale też w czytaniu, więc na pewno zajrzę :)

zdolar68 napisał(a):Roxi, Twoja relacja wciąga jak odkurzacz.
Podwodne zdjęcia to rewelka. Czy te Wasze latarki to jakieś specjalne że tak kolory wydobywają? Czy przy zwykłym powierzchniowym snurkowaniu też użycie latarki uczyni cud koloryzacji zdjęć?

Do robienia zdjęć pod wodą mamy specjalne oświetlenie video- 2x 50W LED plus światło czerwone.
Pod wodą barwy zanikają w kolejności od czerwonej do niebieskiej, więc żeby zobaczyć podwodny świat w fajnych kolorach trzeba sobie poświecić. W dobrej wodzie do ok. 5m barwy są ładne, poniżej trzeba sobie pomóc.

zdolar68 napisał(a):A tak przy okazji :twisted: jak Wasz pontonik zniósł wyprawę? Nadal jesteście z niego zadowoleni? Zmieniacie tylko silnik?
(takie moje podpytywajki po wychynięciu z wątku pontonowego za co wszystkich niezainteresowanych przepraszam)

Jeżeli chodzi o naszego gumiaka, to dokupujemy do niego podłogę aluminiową i tak jak pisałam wcześniej, silnik.
Airmata też będzie w użyciu bo wygodnie się na niej siedzi, ale pod nią zamontujemy aluminium. Na dużej fali airmata sobie średnio radzi.

Potter napisał(a):Śliczny ten Wasz podwodny świat ...

piotrf napisał(a):Morze Północne daje taką możliwość bez moczenia choćby nóg - podczas odpływu można nazbierać sporo takich na plaży . . . ,

Fajne gwiazdy były :)

ołowiany napisał(a):Uff, dobrze, że nie zapomnieliście ciepłej odzieży! Roxi ocieplij wątek jakimś zdjęciem :)

Ocieplę, ocieplę :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży