Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilometr do plaży - czy warto?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Paweł BB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł BB » 24.02.2018 22:50

piekara114 napisał(a):Jedź we wrześniu w ciemno. W tej cenie na pewno coś znajdziecie bliżej.

W tym roku planujemy Chorwację nr 14 i 15 (czerwiec i wrzesień). Jeździmy zawsze w ciemno, zawsze mamy fajne apartamenty dużo bliżej morza. Poza tym na miejscu negocjacje z gospodarzami są dużo łatwiejsze.
olucja
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) olucja » 09.04.2018 16:45

W tym roku jak i w zeszłym roku jadę tez do Seget Donji, i bede znow mieszkać na tej samej ulicy co ten Wasz apartament. Do morza idzie się ok 13 minut :) drogi głownej w ogole nie slytchać :) Urokliwe miejsce i przepiękne widoki z tarasu :) jeżeli uwielbiacie spacerować to te 13 minut do plazy to pikuś :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 09.04.2018 17:11

My mieszkamy od kilku lat w odległości ok 300 metrów i jeździmy autkiem bo niestety mega podjazd, stromizna na maxa i powrót z plaży moje dziewczyny wykańcza:)
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 10.04.2018 13:06

Ja na przykład za bardzo nie przywiązuję wagi do odległości od plaży bo zawsze pakujemy auto i jedziemy na dzikie i puste ;) Co kto lubi :D
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 10.04.2018 14:06

Dla mnie z kolei apartament czy hotel położony dalej od plaży niż odległość rzutu puszką piwa, jest daleko od morza ;). Każdy ma swoje preferencje, ja jadę nad morze aby nad tym morzem odpoczywać w cywilizowanych warunkach, a nie codziennie wsiadać do auta i obozować na plażach bez prysznica, wieźć ze sobą kanapki picie, dźwigać maty, parasole i inne torby, a potrzebę załatwiać w krzakach czy za kamieniem. Dzikie plażyczki owszem ale na chwilę, przy okazji innych wycieczek.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 10.04.2018 14:09

Na komercję jadę do oddalonej 20 km Ustki ( chyba bylalem w ciągu 5 lat 2 razy) do cro jadę odpocząć na pustych, kameralnych plażach.
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 10.04.2018 21:20

amatus1 napisał(a):Na komercję jadę do oddalonej 20 km Ustki ( chyba bylalem w ciągu 5 lat 2 razy) do cro jadę odpocząć na pustych, kameralnych plażach.

Moja plaża z ubiegłego roku widziana z restauracji naszego hoteliku. Komercji brak, w porywach 50 osób na 300 metrach :) Zimne piwko, dobre jedzenie w zasięgu ręki. A jak ktoś nie ma ochoty w danej chwili plażować nie jest uzależniony od innych :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 10.04.2018 23:33

kolego malinero,
gdzie to jest ?
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 10.04.2018 23:59

coś jakby w raju :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 11.04.2018 06:43

widok lodka.jpg
i czasami jakaś łodka przepłynie
Kacper piękne miejsce, my leżaków nie mamy i parasoli...za 30 euro od rodzinki możemy pozwolić sobie tylko na sosny i kocyk:)no i niestety musimy drałować 300m...Kapcer można wiedzieć ile płacicie za ten hotelik?
Załączniki:
plaza111.jpg
Mozna poskakać i poleżeć pod sosenką
IMG_3335.jpg
Córka nurkuje
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 11.04.2018 08:56

Miejscówka to plaża Glifada na Thassos.

W połowie sierpnia płaciliśmy ok. 90 euro za 4 osoby, bardzo dobry standard. Warto ponegocjować, w przeciwieństwie do Chorwatów, Grecy są elastyczni jeśli chodzi o obniżkę ceny. Np. na dzień dobry można dostać 15% upustu za wczesną rezerwację. Kolejny rabat za płatność gotówką zamiast kartą ;)

@amatus
Zdaję sobie sprawę, że za ''luksusy" trzeba płacić, ale twoja plażyczka też fajna, tylko nie w moich klimatach, co najwyżej na chwilę przejazdem.

Zdjęcie robiłeś z na żywych ustawieniach koloru, czy z filtrem polaryzacyjnym? Jeśli tak, to jakim?

A tu jeszcze jedna fotka z "odległej i bajkowej" plaży, do której trzeba było się dostać poprzez odrębna wycieczkę, bo kwater na miejscu nie było.
No to wszyscy się "dostawali" ;) Tu rzeczywiście klimaty jak z Władysławowa. Na szczęście pomiędzy czym takim, a kawałkami plaż "daleko od szosy" i bez żadnej infrastruktury jest jeszcze sporo ciekawych możliwości.

Obrazek
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 11.04.2018 09:39

malinero napisał(a):Zdjęcie robiłeś z na żywych ustawieniach koloru, czy z filtrem polaryzacyjnym? Jeśli tak, to jakim?

Nie wierzę, aby takie kolory to była zasługa tylko polara. Owszem, brak odbić nieba w wodzie itp, ale tu już suwaki były w użyciu.
Poczekajmy na autora fotografii ;)
A, żeby nie było, że OT: jak na "prawie Władysławowo", to stanowczo za mało parawanów :mrgreen:
malinero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinero » 11.04.2018 09:54

kojacek napisał(a):
malinero napisał(a):Zdjęcie robiłeś z na żywych ustawieniach koloru, czy z filtrem polaryzacyjnym? Jeśli tak, to jakim?

Nie wierzę, aby takie kolory to była zasługa tylko polara. Owszem, brak odbić nieba w wodzie itp, ale tu już suwaki były w użyciu.
Poczekajmy na autora fotografii ;)
A, żeby nie było, że OT: jak na "prawie Władysławowo", to stanowczo za mało parawanów :mrgreen:

Fakt, parawanów nie było, ale za to nagłośnienie jak na koncercie Metalliki i didżej w stroju Borata, to trzeba było zobaczyć :mrgreen:

Ceny też adekwatne, para leżaków z parasolem 20€, piwo 5€, kanapka/drożdżówka/lody też po 5€.
Ostatnio edytowano 11.04.2018 09:57 przez malinero, łącznie edytowano 1 raz
bykman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bykman » 11.04.2018 09:55

We dwójkę w ciemno jechał bym nawet w szczycie sezonu.
Ten kilometr do plaży będzie uciążliwy, jestem pewien, że we wrześniu bez problemu znajdziecie lepszą lokalizację w równie przystępnej cenie.

Pozdrawiam
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 11.04.2018 11:14

Powiem szczerze, że pojęcia nie mam jak robione jest zdjecie, to z łódka to mam taką opcję jak efekt zaciemnienia obrazu...reszta nie wiem, robiłem tak jak był apart ustawiony...używam małego aparatu, akurat mam go przy sobie w pracy dziś - CanonSX610HS chyba za 550 zł...nie lubię dużych sprzętów, są niepprseczne a ten mały konpalcik mieści się w kieszeni i zawsze jest pod ręką:). 90 euro to nie moja bajka, 3 razy więcej niż ja płacę chodź ja mam bez wyżywienia. Mój cały wyjazd na 14 dni zamyka się w kwocie 6500 zł więc nie ma oczyma tu dywagować...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC