Italiano napisał(a):Masz rację z Belgradem sprawa jest trudna ale nie beznadziejna, mam siostrę w Rzeszowie więc to jest jakieś rozwiazanie Ale myślę,że i tak realnie by dojechać w okolice Efezu Halikarnasu ( co jeszcze nie jest ostatecznym planem, bo muszę poczytać przewodniki i wybrać co bym chciał zobaczyć w Turcji i gdzie- ja zabytki, moja żona przyrodę)potrzebuję 3 dni i 2 noclegi. Istambuł zostawię na inny wyjazd, lub zachaczę powrotnie.
Mieszkam 2h na północ od Ciebie i jeżdże tę sama trasą. Jeżeli chcesz mieć punkt startowy bardziej na pd to za Dukla po prawej stronie jest motel. Nowiutki a nocleg wychodził 2 lata temu 20zł za osobę.Ja z noego korzystałem jadąc do Chorwacji. Pytanie czy jest przydatny w drodze do Turcji. Wg mnie nalezy spac miedzy Szegedem a Belgradem. To pozwala drogę do Stambułu podzielic na 2 rowne czesci. PO drugie warto wziac pod uwage: problemy na granicy w Roszke, korki w ciagu dnia 7-19 w Belgradzie. Warto rowniez z powodu widokow trase Nisz- granica BG przejechac w ciagu dnia. Nizina Tracka jak jest dobra widocznosc i widac pasma gorskie tez jest warta podrozy w ciagu dnia. Jezeli jedziesz w strone Efezu warto drugi nocleg miec nad Dardanelle.