JacYamaha napisał(a):....Zacznę niezwłocznie od jutra...
Może to Ci w czymś pomoże;
JacYamaha napisał(a):....Zacznę niezwłocznie od jutra...
To jest jakaś myśl, wcześniej ją odrzucaliśmy, choć nie wiem dlaczego. Faktycznie można by pokombinować A co to są te ludzkie ceny? (znajomi znajomych właśnie dlatego wynajęli samochód, bo pieniądze za przejazdy autobusami, więcej by ich kosztowały) Więc mam teraz sprzeczne zeznania Rozumiem, że autobusami przemieszczaliście się w obrębie danego miejsca?PiotrekB napisał(a):Tymonko przy dobrze ustawionej logistyce wcale Wam nie będzie potrzebny samochód na całe 3 tygodnie.Tymona napisał(a):i o ile samolot jeszcze finansowo ujdzie, tak wynajęcie samochodu w Turcji na 3 tyg już nie
Przemieszczanie się w ramach jednego regionu - pekaesy lub dolmusze, które posiadają "ludzkie" ceny (moje autko stało częściej pod hotelem niż było w ruchu)
U nich sieć autobusowa i częstotliwość kursowania to mistrzostwo świata.
Konkretnie żadnych - na razie to raczej "zabawa" stronami typu:TA lub TA. Choć już wstępie wyszło, ze lotem taniejPiotrek napisał(a):A wracając do samolotów - które linie lotnicze obserwujesz ?
Ja na przyszły rok (jak nic na przeszkodzie nie stanie) też mam zamiar przerzucić się na samolot
Tymona napisał(a):... A co to są te ludzkie ceny? (znajomi znajomych właśnie dlatego wynajęli samochód, bo pieniądze za przejazdy autobusami, więcej by ich kosztowały) Więc mam teraz sprzeczne zeznania Rozumiem, że autobusami przemieszczaliście się w obrębie danego miejsca?
Piotrek_B napisał(a):
Ceny biletów na dolmusze, którymi "robicie" okolicę nie przekracza 4 TL (tak jest np. w rejonie Kusadasi), przejazdy w ramach miasta czy na plaże miejskie (np. Kusadasi) to 1-1,5 TL (cena wisi koło kierowcy)
Pewine - chodzi o przejazd co 3-4 dni, inaczej nastąpi zmęczenia materiałuPiotrek_B napisał(a): Natomiast Wy chyba każdego dnia nie będziecie pokonywali iluś tam kilometrów choćby z uwagi na wiek Waszych dzieci
Dolmusze, jak najbardziej do wykorzystania Ale teraz musi paść pytanie "przysłowiowej " blondynki Gdzie szukać przystanków dolmuszy? Czy to są konkretne dworce autobusowe? Czy miejsca umowne - np.turystycznie popularne?Piotrek_B napisał(a):Ceny biletów na dolmusze, którymi "robicie" okolicę nie przekracza 4 TL (tak jest np. w rejonie Kusadasi), przejazdy w ramach miasta czy na plaże miejskie (np. Kusadasi) to 1-1,5 TL (cena wisi koło kierowcy)
Piotruś, ale oni do mnie tam po turecku mówią Ale co tam, języki obce się trochę kuma "serfer cośtam" naciskałam i już wiem, o czym toPiotrek_B napisał(a):Ceny na dłuższe trasy możesz prześledzić np. tu: www.kamilkoc.com.tr (jak wpiszesz dane do trasy, żeby zobaczyć cenę klikasz na: "sefer sorgula")
Hm, a to mnie zastanowiło? Bo jak nie w okolicy wielkich miast (my myśleliśmy o Izmirze), a raczej w okolicy lotniska, to gdzie?piotrmks napisał(a): oczywiscie nikt nie będzie wynajmował samochodu w Stambule.
Tymona napisał(a):No to daliście mi/nam do myślenia Super
Tymona napisał(a):Gdzie szukać przystanków dolmuszy? Czy to są konkretne dworce autobusowe? Czy miejsca umowne - np.turystycznie popularne?