Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kilka pytań

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Donata Jędrzejewska
Turysta
kilka pytań

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 08.06.2006 08:07

Hej,
W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji i chciałabym czegoś się dowiedzieć od tych co już tam byli.
Jadę z małym dziecjiem (15 msc) własnym samochodem, wypieram się na Isre. Czy to dobre miejsce na wypoczynek z dzieckiem ?
Pobyt mam od 19.08 mam nadzieję że pogoda mnie nie zawiedzie ?
Czy ktoś był może albo słyszał opinię o hotelu DELFIN w Porecu ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.06.2006 12:40

Pora wyjazdu do Chorwacji nie bardzo jest dobrana. W tym okresie na Istrii jest bardzo dużo włochów i niemców. Uważam ze lepiej bedzei Ci wynajać kwatere czyli apartament bardziej na południu Chorwacji. Z dzieckiem w apartamencie bedziesz czuła sie swobodnie i robiła co chciała. Cenowo tez jest bardziej atrakcyjniej. Większość uczestików forum wybiera apartament z pełnym wyposazeniem. mam awersje do hoteli. Dobre hotele to dopiero od trzech gwiazdek a może czterech. Przemysl sprawe jesli jeszcze jest czas. Ja uwazam ze do Chorwacji najlepiej jechac w II połowie czerwca lub lipcu i to w region Dalmacji
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 12:45

DZIĘKI ZA RADĘ, CZY MOŻESZ MI W TAKIM RAZIE POLECIĆ SPRAWDZONY APARTAMENT W REJONIE DALMACJI ?
CZY W TAKIM RAZIE MOŻE BĘDZIE LEPIEJ JECHAĆ NA POCZĄTKU WRZEŚNIA ?? TYLKO CO Z POGODĄ ?? CZY NADAL BEDIE CIEPŁO ?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 09.06.2006 12:49

A ja uwazam że akurat termin jest niezły - już nie ma takich upałów ( o ile w tym roku będą upały) jak w lipcu. A i ci Niemcy i Włosi powoli wyjeżdzają a woda w morzu bardzo ciepła.
Co do Istri: akurat to bym zmienił, zwłaszcza Porecz z jego wąskimi i zatłoczonymi plażami. Niekoniecznie na piaszczystą plażę ale jakieś spokojniejsze miejsce.
No i hotel - takie dziecko jednak czasem sobie popłacze. Może rzeczywiście lepiej apartament? Do tego będziecie mili kuchnię żeby gotować dla małego a hotelowe jedzenie bywa różne
Ostatnio edytowano 09.06.2006 12:54 przez Kir, łącznie edytowano 1 raz
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 12:52

DZIĘKI, WŁAŚNIE JUŻ WCZORAJ ZMIENIŁAM ZDANIE I ZDECYDOWAŁAM SIĘ JECHAĆ NA DALMACJĘ DO APARTAMENTU TYLKO WŁAŚNIE BYŁABYM WDZIĘCZNA ZA JAKIEŚ NAMIARY NA DOBRĄ KWTERKĘ. JEŚLI MOŻESZ MI COS ZAPROPONOWAĆ TO BĘDĘ WDZIĘCZNA.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.06.2006 13:12

tu byłem w ubiegłym roku. 50 m do plazy, ceny umiarkowane , mi wyszło 9 euro na osobe, czysto
http://www.igrane.com/mijacika
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.06.2006 14:22

50m od plazy???

wszystko OK, jak osiedle ma doprowazona kanalizacje

jak nie ma, polecam nie kapać sie przed domem!!!

pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 09.06.2006 14:48

Donato,
poszukaj w wątkach o małych dzieciach. A wybierając apartament zwróć uwagę na:
1. schody do plaży i wewnątrz budynku/willi (im mniej tym lepiej, bo brzdąc w tym wieku bywa trudny do zatrzymania),
2. możesz trafić na apartament z prywatną plażą (i to jest super, bo nawet leżaki, parasole i materace zostawiasz tam na czas swojego pobytu i się tym nie martwisz).

Wybór miejscowości zalezy od tego, co macie zamiar robić: błogo wypoczywać, aktywnie zwiedzać czy też zabieracie dodatkowe wsparcie do opieki nad dzieciątkiem i Wy macie zamiar balować. Do błogich wypoczynków nadają się maleńkie miejscowości (my byliśmy w Pisku - czy po polsku Pisaku). Maleńka miejscowość, ale stromo (np do plaży 150 stromych schodkó). Za to cisza, spokój, prawie własna zatoka + mnóstwo innych, do których można dopłynąć pontonem).

Większe dalmatyńskie miasteczka to Omisz czy Makarska (większe od Krynicy MOrskiej mniejsze od Kołobrzegu).
No i perełki, do których warto pojechać: Szybenik, Trogir, Split wraz z Saloną, Dubrownik...

Szperaj, wybieraj, wypoczywaj!
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 15:06

Diękuję mamo Kapiszonka za rady matki Polki przydadż się napewno !!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2006 19:43

W miarę jak towarzystwo cromaniackie będzie wracać z wojaży to pojawi się coraz więcej ciekawych adresów,masz jeszcze dużo czasu do wyjazdu więc spokojnie obserwuj forum.Pozdrówko :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.06.2006 21:12

darek1 napisał(a):tu byłem w ubiegłym roku. 50 m do plazy, ceny umiarkowane , mi wyszło 9 euro na osobe, czysto
http://www.igrane.com/mijacika

nie ma już tego wątku ,ale w tamtym roku nie byłeś w Igrane :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2006 21:28

Byłem - sprawdz niedowiarku cromaniak/ - wejdż w Relacje. No i co Panie Andrzej. Głupio co hehehehehe
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2006 21:34

Oto i relacja z Igrane forum/viewtopic.php?t=8316 kolego Andrzeju. Nie udała ci się Prowokacja he, he, he może innym razem :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.06.2006 09:05

Polecam Igrane, wszedzie blisko i do Dubrownika i Splitu. Centrum Dalmacji

Powrót do Chorwackie ABC

kilka pytań
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone