Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kilka pytań

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Donata Jędrzejewska
Turysta
kilka pytań

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 08.06.2006 09:07

Hej,
W tym roku pierwszy raz wybieram sie do Chorwacji i chciałabym czegoś się dowiedzieć od tych co już tam byli.
Jadę z małym dziecjiem (15 msc) własnym samochodem, wypieram się na Isre. Czy to dobre miejsce na wypoczynek z dzieckiem ?
Pobyt mam od 19.08 mam nadzieję że pogoda mnie nie zawiedzie ?
Czy ktoś był może albo słyszał opinię o hotelu DELFIN w Porecu ?
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.06.2006 13:40

Pora wyjazdu do Chorwacji nie bardzo jest dobrana. W tym okresie na Istrii jest bardzo dużo włochów i niemców. Uważam ze lepiej bedzei Ci wynajać kwatere czyli apartament bardziej na południu Chorwacji. Z dzieckiem w apartamencie bedziesz czuła sie swobodnie i robiła co chciała. Cenowo tez jest bardziej atrakcyjniej. Większość uczestików forum wybiera apartament z pełnym wyposazeniem. mam awersje do hoteli. Dobre hotele to dopiero od trzech gwiazdek a może czterech. Przemysl sprawe jesli jeszcze jest czas. Ja uwazam ze do Chorwacji najlepiej jechac w II połowie czerwca lub lipcu i to w region Dalmacji
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 13:45

DZIĘKI ZA RADĘ, CZY MOŻESZ MI W TAKIM RAZIE POLECIĆ SPRAWDZONY APARTAMENT W REJONIE DALMACJI ?
CZY W TAKIM RAZIE MOŻE BĘDZIE LEPIEJ JECHAĆ NA POCZĄTKU WRZEŚNIA ?? TYLKO CO Z POGODĄ ?? CZY NADAL BEDIE CIEPŁO ?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 09.06.2006 13:49

A ja uwazam że akurat termin jest niezły - już nie ma takich upałów ( o ile w tym roku będą upały) jak w lipcu. A i ci Niemcy i Włosi powoli wyjeżdzają a woda w morzu bardzo ciepła.
Co do Istri: akurat to bym zmienił, zwłaszcza Porecz z jego wąskimi i zatłoczonymi plażami. Niekoniecznie na piaszczystą plażę ale jakieś spokojniejsze miejsce.
No i hotel - takie dziecko jednak czasem sobie popłacze. Może rzeczywiście lepiej apartament? Do tego będziecie mili kuchnię żeby gotować dla małego a hotelowe jedzenie bywa różne
Ostatnio edytowano 09.06.2006 13:54 przez Kir, łącznie edytowano 1 raz
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 13:52

DZIĘKI, WŁAŚNIE JUŻ WCZORAJ ZMIENIŁAM ZDANIE I ZDECYDOWAŁAM SIĘ JECHAĆ NA DALMACJĘ DO APARTAMENTU TYLKO WŁAŚNIE BYŁABYM WDZIĘCZNA ZA JAKIEŚ NAMIARY NA DOBRĄ KWTERKĘ. JEŚLI MOŻESZ MI COS ZAPROPONOWAĆ TO BĘDĘ WDZIĘCZNA.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.06.2006 14:12

tu byłem w ubiegłym roku. 50 m do plazy, ceny umiarkowane , mi wyszło 9 euro na osobe, czysto
http://www.igrane.com/mijacika
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 09.06.2006 15:22

50m od plazy???

wszystko OK, jak osiedle ma doprowazona kanalizacje

jak nie ma, polecam nie kapać sie przed domem!!!

pozdrawiam
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 09.06.2006 15:48

Donato,
poszukaj w wątkach o małych dzieciach. A wybierając apartament zwróć uwagę na:
1. schody do plaży i wewnątrz budynku/willi (im mniej tym lepiej, bo brzdąc w tym wieku bywa trudny do zatrzymania),
2. możesz trafić na apartament z prywatną plażą (i to jest super, bo nawet leżaki, parasole i materace zostawiasz tam na czas swojego pobytu i się tym nie martwisz).

Wybór miejscowości zalezy od tego, co macie zamiar robić: błogo wypoczywać, aktywnie zwiedzać czy też zabieracie dodatkowe wsparcie do opieki nad dzieciątkiem i Wy macie zamiar balować. Do błogich wypoczynków nadają się maleńkie miejscowości (my byliśmy w Pisku - czy po polsku Pisaku). Maleńka miejscowość, ale stromo (np do plaży 150 stromych schodkó). Za to cisza, spokój, prawie własna zatoka + mnóstwo innych, do których można dopłynąć pontonem).

Większe dalmatyńskie miasteczka to Omisz czy Makarska (większe od Krynicy MOrskiej mniejsze od Kołobrzegu).
No i perełki, do których warto pojechać: Szybenik, Trogir, Split wraz z Saloną, Dubrownik...

Szperaj, wybieraj, wypoczywaj!
Donata Jędrzejewska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Donata Jędrzejewska » 09.06.2006 16:06

Diękuję mamo Kapiszonka za rady matki Polki przydadż się napewno !!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.06.2006 20:43

W miarę jak towarzystwo cromaniackie będzie wracać z wojaży to pojawi się coraz więcej ciekawych adresów,masz jeszcze dużo czasu do wyjazdu więc spokojnie obserwuj forum.Pozdrówko :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 10.06.2006 22:12

darek1 napisał(a):tu byłem w ubiegłym roku. 50 m do plazy, ceny umiarkowane , mi wyszło 9 euro na osobe, czysto
http://www.igrane.com/mijacika

nie ma już tego wątku ,ale w tamtym roku nie byłeś w Igrane :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2006 22:28

Byłem - sprawdz niedowiarku cromaniak/ - wejdż w Relacje. No i co Panie Andrzej. Głupio co hehehehehe
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.06.2006 22:34

Oto i relacja z Igrane forum/viewtopic.php?t=8316 kolego Andrzeju. Nie udała ci się Prowokacja he, he, he może innym razem :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 11.06.2006 10:05

Polecam Igrane, wszedzie blisko i do Dubrownika i Splitu. Centrum Dalmacji

Powrót do Chorwackie ABC

kilka pytań
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies