Re: Kilka pytań o kempingi i ...
napisał(a) DarekJ » 04.08.2004 13:21
leszek r. napisał(a):Witam
To mój pierwszy post na tym forum. Przechodze od razu do sedna, jade we wrześniu z rodzną do cro na kemping ze względu że to mój pierwszy raz pytam i prosze w miare mozliwości o odpowiedzi:
- jakie znacie kempy z basenem i fajnym miejsce do zabay dla dzieci ( 3 lataka) na południe od wyspy KRKA?
W Dalmacji nie spotkałem takich kempingów. Być może są na kempingach-molochach na niezbyt ciekawej Istrii.
Moim zdaniem nalezy poszukac jakijs plaży z łągodnym dnem i zejściem. Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy jada do pięknych miejsc z fantastycznym morzem a potem siedzą na basenie przy hotelu
leszek r. napisał(a):- czy lodówki na kempie także mrożą czy tylko chłodzą ?
Spotkałem tylko chłodziarki.
leszek r. napisał(a):- Czy ktoś z was wypożyczał przyczepe kempingową w Polsce za rozsądne pieniądze (średni standard) ?
- Czy lanos 1.5 silnik gaz, pociągnie do cro przyczepe tak około 900 kg?
O ile pamiętam opłaty za przyczepę na kempingu są już na tyle wysokie, że w tej cenie można znaleźć apartament - nie wiem czy warto ciągnąć tym bardziej, że w Chorwacji są niezłe górki.
leszek r. napisał(a):- Czy warto we wrześnie brać rowery?
Wg mnie nie warto - no chyba, że dla dzieci. Dalsze wyjazdy będą uciązliwe ze względu na pagórkowatość terenu - Istria za to jest płaska.
Ja bym zabrał jakiś mały ponton z silniczkiem - to dopiero jest frajda popływac wzdłuż brzegu.
leszek r. napisał(a):- Jle średno może być pochmurnych/deszczowych dni?
Nie byłem w tym roku, ale czytam, że ludzie zaczynają narzekać na pogodę. 3 lata temu i w zeszłym roku pogoda była słoneczna i upalna. Ale 2 lata temu to dopiero były burze. Nie do opisania jest burza przyżyta na kempingu nad samą wodą. W Polsce takiego czegośc nie doznałem. Oczywiście nie oznaczało to, że był zimno i morze dalej było cieplutkie.