Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilka pytań do cr-maniaków :-) zapraszam

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leszek r.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek r. » 03.08.2004 21:08

Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Przechodze od razu do sedna, jade we wrześniu z rodzną do cro na kemping ze względu że to mój pierwszy raz pytam i prosze w miare mozliwości o odpowiedzi:
- jakie znacie kempy z basenem i fajnym miejsce do zabay dla dzieci ( 3 lataka) na południe od wyspy KRKA?
- czy lodówki na kempie także mrożą czy tylko chłodzą ?
- Czy ktoś z was wypożyczał przyczepe kempingową w Polsce za rozsądne pieniądze (średni standard) ?
- Czy lanos 1.5 silnik gaz, pociągnie do cro przyczepe tak około 900 kg?
- Czy warto we wrześnie brać rowery?
- Jle średno może być pochmurnych/deszczowych dni?

Przepraszam, że aż tyle pytań , ale to mój pierwszy wyjazd z żoną i małym dzieckiem więc nie moge wszystkiego robić na hura jak za czasó studenckich.
Pozdrawiam
Leszek
Ostatnio edytowano 04.08.2004 20:28 przez leszek r., łącznie edytowano 1 raz
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 03.08.2004 22:24

Witam i odpowiadam:
-o ile wiem to nie ma takich.Podobne luksusy są tylko na Istrii za spore pieniądze
-na dużych są boksy,które chłodzą,Na małych, prywatnych bywają normalne lodówki
-osobiście nie,ale wiem ,że N126 od 40 do 60 zł za dobę
-mam Knausa masa własna 560 kg i mój Lanos na benzynie trochę się z nią męczy
-jak o każdej porze
-dotychczas zdarzały mi się 3-4 dni na miesiąc i to nie całe(ale ten rok jest wyjątkowo fatalny)
Jeśli mogę coś radzić-im dalej na południe tym lepiej
DarekJ
Odkrywca
Re: Kilka pytań o kempingi i ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarekJ » 04.08.2004 13:21

leszek r. napisał(a):Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Przechodze od razu do sedna, jade we wrześniu z rodzną do cro na kemping ze względu że to mój pierwszy raz pytam i prosze w miare mozliwości o odpowiedzi:
- jakie znacie kempy z basenem i fajnym miejsce do zabay dla dzieci ( 3 lataka) na południe od wyspy KRKA?

W Dalmacji nie spotkałem takich kempingów. Być może są na kempingach-molochach na niezbyt ciekawej Istrii.
Moim zdaniem nalezy poszukac jakijs plaży z łągodnym dnem i zejściem. Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy jada do pięknych miejsc z fantastycznym morzem a potem siedzą na basenie przy hotelu :o
leszek r. napisał(a):- czy lodówki na kempie także mrożą czy tylko chłodzą ?

Spotkałem tylko chłodziarki.
leszek r. napisał(a):- Czy ktoś z was wypożyczał przyczepe kempingową w Polsce za rozsądne pieniądze (średni standard) ?

O ile pamiętam opłaty za przyczepę na kempingu są już na tyle wysokie, że w tej cenie można znaleźć apartament - nie wiem czy warto ciągnąć tym bardziej, że w Chorwacji są niezłe górki.

leszek r. napisał(a):- Czy warto we wrześnie brać rowery?

Wg mnie nie warto - no chyba, że dla dzieci. Dalsze wyjazdy będą uciązliwe ze względu na pagórkowatość terenu - Istria za to jest płaska.
Ja bym zabrał jakiś mały ponton z silniczkiem - to dopiero jest frajda popływac wzdłuż brzegu.

leszek r. napisał(a):- Jle średno może być pochmurnych/deszczowych dni?

Nie byłem w tym roku, ale czytam, że ludzie zaczynają narzekać na pogodę. 3 lata temu i w zeszłym roku pogoda była słoneczna i upalna. Ale 2 lata temu to dopiero były burze. Nie do opisania jest burza przyżyta na kempingu nad samą wodą. W Polsce takiego czegośc nie doznałem. Oczywiście nie oznaczało to, że był zimno i morze dalej było cieplutkie.
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 28.05.2005 20:28

- czy lodówki na kempie także mrożą czy tylko chłodzą ?
- Czy ktoś z was wypożyczał przyczepe kempingową w Polsce za rozsądne pieniądze (średni standard) ?
- Czy warto we wrześnie brać rowery?
- Jle średno może być pochmurnych/deszczowych dni?

Przepraszam, że aż tyle pytań , ale to mój pierwszy wyjazd z żoną i małym dzieckiem więc nie moge wszystkiego robić na hura jak za czasó studenckich.
Pozdrawiam
Leszek

I jak tam ?wszystko się sprawdziło?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.05.2005 20:49

(...)
-Leszek

Linki do kilku kempow z basenami:
- http://www.plavalaguna.hr/Objekti.asp?ObjectID=239809
- http://www.plavalaguna.hr/Objekti.asp?ObjectID=239808
- http://www.zaton.hr/

Gwoli ścisłości: na południe od wyspy KRK (KRKA - to rzeka), ale rozumiem, że to przejęzyczenie ;)

Lodówki na kempie to zazwyczaj chłodziarki.

Jeśli brałeś pod uwagę głownie koszty (że przyczepka wyjdzie taniej) - przekalkuluj sobie ceny przyczep, które można wypożyczyć w Chorwacji, lub też rozważ kempingi z domkami ;) Może się okazać, że jak wypożyczysz przyczepę w Polsce, to nie warta będzie skórka za wyprawkę (gdyby chociaż to była Twoja własna przyczepa...). Dodatkowo rosną koszty dojazdu do Cro, gdyż auto z przyczepką pali więcej, no i będziecie musieli nocować po drodze (nie wiem - dziecko chyba tak długo nie wytrzyma w aucie?)).

Co do rowerów i dni deszczowych: rowery możesz wypożyczyć na miejscu (zależy, jak bardzo lubisz jazdę na rowerze), a z deszczem bywa różnie. Może być susza totalna, a może padać te kilka dni, które Ty wybierzesz na swój urlop. Jednak większe prawdopodobieństwo wystąpienia deszczu (i wiatru) będzie na północ od Zadaru.

Pozdrawiam, Plumek
leszek r.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek r. » 29.05.2005 08:54

platon napisał(a):I jak tam ?wszystko się sprawdziło?

Witam
Niestety wyjazd nie doszedł do skutku ale mam nadzieje że w tym roku wszystko się ułozy. Wybrałem opcje namiot + mała przyczepa na ekwipunek. Cel: okolice zadaru lub sibenik.
wyjazd 14-15.08.05r.
Pozdrawiam
Leszek
GG 643001

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone