Witam wszystkich
czytam od jakiegoś czasu to forum i jestem Wam wdzięczny że dzielicie się swoją wiedzą i doświadczeniami - dzięki temu "świerzaki" tacy jak ja nie zabiorą masy zbędnych rzeczy a zabiorą takie o których nie pomyśleli.
Ja mam pare pytań na które się nie natknąłem lub z którymi chce się upewnić:
- jak w apartamentach jest z talerzami,sztućcami, czajnikiem (!) ?? Czy brac czajnik elektryczny? w słowacji się przydawał..
- w jakich cenach można w Cro kupić karimaty - chodzi mi najlepiej o takie nie rolowane ale składane - nie wiem czy jest sens wieśc z Polski bo 4 szt zajmą za dużo miejsca w aucie..
- sztandarowy temat - wymiana kasy - część osób zachwala korzystanie z kart Visa, inni wymianę w CZ na kuny a jeszcze inni PLNy na kuny juz w CRO. Może ktoś wie jak banki przeliczają pobieranie pieniędzy z karty? na infolinii konsultant powiedział mi że przeliczają PLN na euro ( w cenie zakupu) i euro na kuny ( w cenie zakupu) ale jak sam stwierdził nie jest do końca pewny - konto mam w mbanku (bre)
- czy opłaca się na miejscu kupować stroje kąpielowe (ceny oraz jaki wybór) - niestety moja żona nie może sobie tu nic upatrzyć
- lubie z żoną chodzic po górach - czy polecacie jakies szczególne szlaki? czy bardzo takie szlaki różnią się między słowacją a Cro?
jak coś mi się jeszcze przypomni dopiszę..
z góry dziekujemy za pomoc a w ramach odwdzięczenia postaramy się po powrocie zrobić opis wyprawy poparty licznymi fotkami