Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 10.09.2011 08:48

ciągnęło mnie w sronę Albanii... nieznanym muzułmańskim krajem.

Powtarzasz mity Leszku ...... Tak naprawdę to jeden z najbardziej zlaicyzowanych krajów Europy ... Poza tym wg oficjalnych statystyk 30% wierzących to chrzescijanie :D

Tam gdzie zerkałeś po drugiej stronie jeziora, na trasie Szkoder-Podgorica jest więcej kościołów niz meczetów - jechałem tamtędy 1.09. 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.09.2011 19:55

Cóż... ja jadąc od strony morza do Szkodry widziałem zgoła inne obrazki, ale skoro tak mówisz i jesteś o tym przekonany... :D Człowiek uczy się całe życie ;)

11a. Wspinamy się....
Obrazek

11b. Do Monastyru Gradište
Obrazek

Monastyr ten został wybudowany w XII w.

11c. Masa schodów na sam szczyt
Obrazek

11d. Widoki z góry.
Obrazek

Zmęczeni wróciliśmy znów na naszą plażę... c.d.n. ;)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 16.09.2011 00:01

Leszku, nadrabiam zaległości i co widzę?! Taaaakie widoki 8O , że nic tylko wstrzymać oddech :!: :roll:
Obrazek

PRZEPIĘKNE OBRAZY! Zostaję :D

I pozdrawiam :papa:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.09.2011 17:24

Cieszę się :)

A teraz trochę zachodów słońca a w zasadzie jeden zachód ;) tego samego wieczora w kilku odsłonach ;)

12a.
Obrazek

12b.
Obrazek

12c.
Obrazek

12d.
Obrazek

12e.
Obrazek

12f.
Obrazek

Dobranoc :papa: ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.09.2011 11:43

Widzę, że zainteresowanie słabiuchne, ale wrzucę jeszcze kilka fotek na zachętę ;)

Dzisiaj odwiedziliśmy Sv. Stefan :twisted: i pocałowaliśmy sznury zagradzające przejście na wyspę :twisted:

13a. Folderowy widoczek na wyspę ;)
Obrazek

13b. Szersze spojrzenie
Obrazek

13c. I z góry
Obrazek

Niestety Sv Stefan nie zasłużył na to, żebyśmy weszli i uwiecznili go od środka :twisted: nie ma to jak się pocieszać ;) :P. A na plażę również nie można było weść bo była zarezerwowana tylko dla gości hotelowych. Co tam... niech se snoby grzeją kości na pustej plaży... my jedziemy dalej :D ... Obejrzeć twierdzę górującą nad regionem ;) :twisted: też będzie ciepło... oj nawet bardzo ciepło, bo tam padł rekord temperaturowy.... wystarczy że powiem, że wewnątrz samochodu temperatura przekroczyła skalę termometru i termometr pokazał nam HI zamiast wartości :twisted: za to na zewnątrz... (żebym nie widział, to bym nie uwierzył) Wy pewno też nie uwierzycie, ale co tam ;) było 63,8*C 8O

14a. W drodze do twierdzy
Obrazek

14b. Twierdza Kosmac przed nami 843 m.n.p.m.
Obrazek

14c. Niepewnie zaglądamy do środka
Obrazek

14d. No to jesteśmy w środku :D
Obrazek

14e. Wnętrza ciąg dalszy
Obrazek

14f. Pewno tam kiedyś było piętro :lol:
Obrazek

14g. Namiary GPS :lol: na twierdzę ;)
Obrazek

14h. Obrońcy Twierdzy mieli takie widoki
Obrazek

14i. Jedyny mieszkaniec
Obrazek

14j. Prawda, że śliczne :?: ;)
Obrazek

Na dzisiaj to tyle... w następnym odcinku będzie Lovcen z Mauzoleum króla Niegosza

Jeszcze tylko ...

14k. Pożegnalny rzut oka na wspaniałe widoki ;)
Obrazek

...i w drogę ;)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 17.09.2011 11:57

Hej Lesiu.

Światło z 12a a kadr (i czas naświetlania) z 12e połączyć i byłoby... 8)

Pewnie też zauważyłeś, że w Montenegro jest ze światłem dość duży problem - zaraz nad morzem górzyska (znacznie wyższe niż w Cro) i w efekcie rano coś zaczyna się dziać dopiero po 6.30, a po południu już koło 18.30 (w zależności od miejscówki) gęsto często też jest pozamiatane...

Pzdr
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 17.09.2011 12:04

Cześć Rafał :!: :D

Hm... No góry są ciutkę jakby wyższe... i bliżej morza choć przy masywie Biokovo jest dość podobnie, ale czy ok 18.30 jest problem ze światłem... nam się słońce chowało w morzu a nie za górami, więc jakotakiego problemu nie widziałem... Każdy zachód był inny, a zatem niepowtarzalny... bardzo często tam jeździliśmy na tę plażę ;) więc z niej będzie sporo zdjęć ;)
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 17.09.2011 12:40

Leszek moze załozymy klub tych co pocałowali klamkę u Stefana. Hotelowa jest plaza z prawej strony od grobli na wyspę. Ta z lewej jest chyba normalna. Czym obrabiasz zdjęcia?
Ostatnio edytowano 20.09.2011 17:47 przez LRobert, łącznie edytowano 1 raz
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 17.09.2011 12:41

Ja w sumie rejon Budvy i św. Stefka miałem "pod ręką", jak gdzie indziej jest lepiej to luz :wink:

Pzdr
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.09.2011 12:48

Leszek Skupin napisał(a):wewnątrz samochodu temperatura przekroczyła skalę termometru

Trza se było auto z klimą kupić :mrgreen: :wink:

Jak oglądam zdjęcia to z jednaj strony mnie tam ciągnie a z drugiej ... 8)

niech se snoby grzeją kości na pustej plaży...

Co Ty wiesz o pustych plażach :lol: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.09.2011 09:04

Leszek Skupin napisał(a):Widzę, że zainteresowanie słabiuchne, ale wrzucę jeszcze kilka fotek na zachętę ;)

12d - dla mnie bomba.

Pozdrav

Czy możesz wyjaśnić jak to jest z tym wejściem do miasta?
armar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) armar » 19.09.2011 09:38

Czy możesz wyjaśnić jak to jest z tym wejściem do miasta?

Wejścia na Św. Stefan ( na wyspę ) po prostu nie ma bodajże od dwóch - trzech lat , wyspa została sprzedana i nie wiadomo czy będzie otwarta skoro apartamenty wykupiły tam ponoć takie osoby ( cytuję za przewodnikiem ze statku z Petrovaca ) jak Sylvester Stallone czy Claudia Schiffer .....

Swoja droga zaczyna się odczuwać już niechęć Czarnogórców do panoszenie się w ich kraju nowobogackich ruskich

Leszek piękne fotki dawaj dalej :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 19.09.2011 18:38

Jacek S napisał(a):12d - dla mnie bomba.

Ja jednak podzielam zdanie Rafała.
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 20.09.2011 12:49

Leszek Skupin napisał(a):Widzę, że zainteresowanie słabiuchne, ale wrzucę jeszcze kilka fotek na zachętę ;)

Słabiuchne? od tych widoków, mowę odejmuje, a i po co zbędnie kłapać ozorem :wink:
Pzdr. czekam na cd. :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.09.2011 19:08

Leszek Skupin napisał(a):
12f.
Obrazek

Dobranoc :papa: ;)

Zawsze chciałam takie zdjęcie zrobić, ale nigdy nie wyszło, przeważnie już za ciemno było ;)
Piękne, pozdrawiam! :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies