Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.11.2011 16:50

Młodzi byli to i angielskiego trochę byli naumiani, ale nie mogli się dogadać po ludzku tylko angielskiego musieli używać :lol: bo przecież to chyba nie słowianie znaczy sie ci Francuzi :D a podwoziliśmy ich z Lovcen do Cetinje... Dostali nawet ode mnie płytkę Miroslava Skoro z utworem Svetinia ;) Bardzo im się podobało... powiedzieli, że będą tego słuchać wspominając wypad na Bałkany, bo jechali stopem przez Słowienię, Chorwację, Czarnogórę, Albanię aż do Grecji na Korfu 8O, a stamtąd spowrotem samolotem do domu...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 07.11.2011 13:00

anakin napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Och dużo by opowiadać, a co interesuje Cię najbardziej :?:
To, że podwoziliśmy Francuzów i jakie mieli problemy językowe :?:

Francuzi i problemy..................językowe??? 8O
Coś tu mi ściemniasz.... :?

:wink:

Kurna ale CKM ze mnie :mrgreen:

No powiedzmy, że nie znam ich problemów językowych a lingwisyczne :oczko_usmiech: :mrgreen:
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 07.11.2011 18:03

:D . Leszek , masz mało postów bo większość tak jak ja , czytam wszystko albo prawie wszystko a piszę niechętnie. :oops:

A co do paliwa to też pozatykały mi się filtry na ichniejszym dizlu.
A tankowałem tam tylko raz na trasie z Budvy do Kotoru. :)

P.S. Nie cytuję bo jeszcze takowej umieiętności nie posiadlem :oops: :papa:
.. pozdr...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.11.2011 12:47

Filtry jak filtry... filtr ci kwasu nie wyłapie a w opałowym masz go w ........ :devil: więc złuszczyło mi pompę do końca a opiłki zapchały wtryski, które również od tego kwasu zardzewiały i komplet wtrysków do regeneracji ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.12.2011 21:30

Leszku,
ostatnio nie śledziłem wątku, roboty tyle, że szok, więc nie widziałem Twojego wezwania do odebrania nagrody za co przepraszam:) trudny wybór...ale coś trzeba wybrać:) bardzo podobają mi się zdjęcia o numerach : 7a,12a,12c,13a(jakby Primośten), 15d, 16c, 21b, 24c,27,28a,30c(jakby Hvar niedaleko Sucuraju)32, 33a,,,,,i to PK też bardzo ładne. na pudło wchodzą 12c,21b i 33a, a wygrywa 12c. I to zdjęcie poproszę :D

pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2011 15:57

Przesyłka na poczcie czeka :D w pełnym rozmiarze 10-ciu megapikseli :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.12.2011 18:02

bardzo ładne zdjęcie zrobiłeś Ty i Twoja D80tka :)
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 08.01.2012 10:39

Z opóźnieniem ale melduje sie kolejny czytelnik, oglądacz, fajna wyprawa i fotoleracja, dziękuje. Od pewnego czasu myslę o Czarnogórze ale lubię kempingi, możesz cos fajnego polecić w MNE. Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.01.2012 10:14

Przepraszam, że dopiero teraz ale nie zauważyłem, że ktoś tu jeszcze zagląda 8O :D

Kilka fajnych campingów na pewno znajdziesz, czy polecić... :?: Z czystym sumieniem mogę polecić ten na którym byliśmy my. Co prawda w pewnej odległości od morza, ale za to po płaskim - nie w pionie. Miejscowość Buljarica - camping Maslina. Bardzo miły właściciel. W tym sezonie miał zamiar zamontować antenę, żeby na terenie całego campingu był osiągalny WiFi :D Ale miał również uruchomić serwis www a chyba jeszcze tego nie zrobił :(

http://www.campingmaslina.me/

No i nie działa jak mówiłem :(

Ale może tu coś wypatrzysz :?: :D
janusz07
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz07 » 22.01.2012 21:09

Dziękuję za informację.
Sandi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sandi » 12.04.2012 23:09

piękne zdjęcia i widoki...mam chęć na wakacje w tym roku właśnie w Czarnogórze :) pozdrawiam
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 18.01.2013 16:53

Witaj

W zeszłym roku też odwiedziliśmy Czarnogóre. Mieliśmy kwaterę w Buliarice - świetna lokalizacja do zwiedzania - wszędzie blisko.

ps.

technicznie, jakiego aparatu używasz i z jakim obiektywem - no powiem Ci - zdjęcia - żyleta

Marcin

ps.1

robię przymiarkę na Grecję i tak jakoś trafiam na Twoje relacje :-)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.01.2013 12:17

Hej cześć morawa :D

stary Nikoś D80 ;) Obiektywy NIKKOR 28-85 pełnoklatkowy do analoga za 350 zł kupiony na allegro używany, TOKINA 12-14 z jakimiś symbolami, ale co to za jeden :?: używkę kupiłem z cf za 1250 zł generalnie do tego kilka filtrów CPL, UV i system Cokin z szarym połówkowym... więcej grzechów nie pamiętam :mrgreen:

Czyżbyś na naszą Grecję z 2007 roku trafił :?: strrrrrrasznie dawno temu to było :D

Pozdrav
Leszek
morawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morawa » 23.01.2013 12:28

Witaj

Rozpocząłem przygotowania do tegorocznych wakacji (czas na Grecje) i jakoś tak trafiłem przez przypadek na dawno nieodwiedzane forum cro.pl :-) i pewnie tez przez przypadek Wasza relacja była jednym z pierwszych linkow.

Od 2008 roku staram się mojej "młodzieży" pokazać piękno bałkanów i powiem że z wielkim sukcesem.
Nawet moja żona daje radę z trudami podrózy.

Kilka lat temu kupiłem D5000 z obiektywem 28-105 (chyba kitowy) i moje zdjęcia choć generalnie nie ma zastrzeżeń to mi w nich brakuje tego takiego ciężko to opisać, ale takiego życia, świeżości, soczystości, jakoś tak.
Planuję w tym roku zakupić do Nikona jakiś ciekawszy obiektyw, przy pomocy którego można by osiągać pełne zadowolenie..... też myślałem o zakupie czegoś używanego i chyba to jest dobry pomysł, jak widzę :-)

pozdrawiam
Marcin
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 23.01.2013 13:20

Marcin... bo do tego dochodzi jeszcze obrobka :P nie wrzucam surówki :P no coś ty... tu suwaczek przesunę, tu kontrast zwiększę, tu nasycenie, tu ostrość podciągnę... ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies