Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 20.10.2011 12:55

Dokładnie to samo ujęcie mam zrobione kilka minut wcześniej ale bez widoku na góry. 6 minut wcześniej. Niestety po 6 latach nie pamiętam jak się tam kręciliśmy. :oops: Na pewno długo, co najmniej godzinę.
U Ciebie widać w tle charakterystyczną sylwetkę góry, jest dokładnie tak samo ustawiona jak na naszym zdjęciu. Mamy ze Starego Baru tylko 4 zdjęcia, za mało żeby przypomnieć sobie jak doszliśmy do naszego widoku na akwedukt. :oops: :cry:
W tym roku kilka osób zwiedzało tak jak i Ty Czarnogórę - może trafił na akwedukt. :?
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 20.10.2011 12:58

Crayfish napisał(a):Kurczę, ... ja też nie znalazłem miejsca z którego widać akwedukt.
Był chyba pod najwyższą ścianą fortecy w dole...
Po wyjściu z ruin siedliśmy na kawę i zauważyłem na jakimś plakacie ten akwedukt.
Ale już nie mieliśmy ochoty wracać i szukać.
Tym bardziej że mieliśmy mały wypadek - ukąszenie osy w stopę.
Brrrrrrrrrr i Wrrrrrrrrrrr !!!!

A tak liczyłam, że może Crayfish był i widział. Akwedukt jest na pewno poniżej murów fortecy ale zdjęcie zrobiliśmy z fortecy. To jest na 100% pewne.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.10.2011 13:00

Przyjrzałem sie obu zdjęciom jeszcze raz... góra jest ustawiona identycznie :!: w związku z tym śmiem twierdzić, że gdybym TYLKO wyjrzał przez któryś z tych dużych otworów w murze widocznych za moją Agnieszką pewno zobaczyłbym ten akwedukt..... Ehhh czasem coś jest za załomem 2m od nas a nie zobaczymy tego... cóż... jak znam życie to już tam nie wrócimy ;)

EDIT: Lidio :!: Już wiem skąd robiłaś swoje zdjęcie :D spójrz na otwór za plecami mojej Agnieszki w nim widać biały dom z czerwoną dachówką, który jest na Twoim zdjęciu :idea:
Ostatnio edytowano 20.10.2011 13:20 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 20.10.2011 13:06

Jest na mapie w muzeum (7):

Obrazek

Ale dopiero teraz zwróciłem uwagę .. cóż ... bywa.
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 20.10.2011 13:11

Podobieństwo jest uderzające bo to jest podobny punkt widzenia. Ale nie zrobiliśmy go wyglądając przez otwór w murze. Wiem, że zdjęcie jest zrobione 6 minut później, gdzieś przez te kilka minut szliśmy, no i z naszego zdjęcia wynika, że jest spod dachu zrobione. Może kilka kroków niżej zza jakiegoś rozpadającego się budynku. Tak to pamiętam. To było tak dawno. Kulka może by teraz rozpoznał ale przez kilka dni nie będzie miał dostępu do internetu :cry:
Ostatnio edytowano 20.10.2011 13:14 przez Lidia K, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.10.2011 13:12

Fakt cholera... mam to samo zdjęcie :?, baaaa mam przewodnik w formacie A4 taki składany - dostaliśmy go na wejściu... i tam też on jest.... :x
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 20.10.2011 13:18

Nie ma co rozpaczać ... uszy do góry.
Nie tylko taką atrakcję człowiek minie czasami na centymetry.

Zdrówko ! :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 20.10.2011 13:28

Myśmy mieli schematyczny obrazek na biletach. Wścipscy jesteśmy. :wink: Długo chodziliśmy zupełnie sami, zaglądaliśmy w różne zakamarki, nikt poza wejściem niczego nie pilnował i na koniec spotkaliśmy tam jedną parę turystów. ..... Oczywiście Polaków. 8O :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.10.2011 13:32

Lidia K napisał(a):....na koniec spotkaliśmy tam jedną parę turystów. ..... Oczywiście Polaków. 8O :D

My też spotkaliśmy Polaków, ale większość turystów stanowili Rosjanie ;)

Spotkani przez nas Polacy spali gdzieś w Prokletjiach poprzedniej nocy i mówili, że było bardzo zimno, temperatura spadła im zaledwie do 6 st*C.

Twardziele :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.10.2011 13:37

Tak czy siak - to ostatni już nasz wieczór w Buljaricy....

27. Wieczór
Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.10.2011 20:25

Leszek Skupin napisał(a):FILM

Podobną drogą dojechałem do wodospadów Kravica :D

Leszek Skupin napisał(a):Tak czy siak - to ostatni już nasz wieczór w Buljaricy....

27. Wieczór

A ty siedzisz i robisz zdjęcia :roll:

:D

Ale to dobrze.

Dla nas dobrze :lol:

Pzodrawiam
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 20.10.2011 20:54

Leszek Skupin napisał(a):27. Wieczór

Cudeńko.
Aguha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aguha » 21.10.2011 10:15

Ale Wy mnie denerwujecie :wink: . No będę musiała tam kiedyś pojechać, przez Was!!! :D

PS. Piękne zdjęcia
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 21.10.2011 12:19

Dobrze, dobrze... ci, którzy nie byli ... popatrzcie teraz, a Ci którzy byli powspominajcie :D

28a. Wjeżdżamy do Durmitoru - w kanionie Tary
Obrazek

28b. Tuneliki
Obrazek

28c. Tunele
Obrazek

28d. Kanion widziany z mostu
Obrazek

c.d.n. :D
Ostatnio edytowano 21.10.2011 14:32 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 21.10.2011 12:42

He he ... faktycznie wszystko na odwrót ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies