Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.09.2011 13:08

Serdecznie witam wszystkich oglądaczy, bo czytać to raczej nie będzie co, za to zdjęcia będę się starał dozować ;) i tak oto:

1. Neum w ogóle
Obrazek

2. I w szczególe.
Obrazek

3. Szczegóły na plaży
Obrazek

Ostatecznie na tej plaży spędziliśmy kilka godzin, a że była jaka była, to znaczy miała zaledwie kilkaset m2, bo po obu jej stronach rozpościerały się plaże hotelowe, to i widoki nie były za ciekawe ;)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 01.09.2011 13:28

Witam i ja się przysiądę do oglądania jeśli mogę. Tegoroczne wakacje miały być właśnie w Czarnogórze niestety nie wypaliły :cry:, a, że temacik nie poszedł w zapomnienie plan został przełożony na przyszłe wakacje. :D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.09.2011 15:54

Czekam na resztę zdjęć. Ja widziałem Czarnogóry tylko kawałek i mam troszkę mieszane uczucia ale chętnie poznam inny punkt widzenia. :lol:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 01.09.2011 16:42

Witaj Leszku , dosiadam się do grona oglądaczy Twojej fotorelacji 8)

Już za dwa tygodnie mam zamiar odwiedzić ten kraj przy okazji naszej objazdówki , dlatego wszelkie wskazówki są mile widziane :D

Pozdrawiam
Piotr
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.09.2011 19:06

A zapraszam do oglądania zapraszam :) Hehe te granice Nieznanego to nie tak do końca nieznane ;) Wszak i po chorwacku i po bośniacku i po czarnogórsku Maslina to nic innego jak oliwka :D pivo to piwo, rakija to rakija... tylko w euro się płaci za wszystko.

Robert, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;) IMHO Crna Gora to prawie Chorwacja tyle że nie obecnie a jakieś 10 lat wstecz... Nie zapominajcie, że niepodległość w referenum odzyskała większością 53% głosów w 2006 roku, a więc pięć lat temu.

Cholibcia a już mają euro za walutę :D obrotny naród :lol:

A Czarnogórę warto zobaczyć, mam nadzieję, że uda mi się pokazać jako tako ten piękny kraj :D

4a. Boka Kotorska
Obrazek

4b. Boka Kotorska
Obrazek

4c. Boka Kotorska
Obrazek

4d. Nasz dzielny wehikuł ze spalonym sprzęgłem :twisted:
Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.09.2011 19:16

Mimo wszystko, wole poczekać na euro, niż zamienić się na historię ...
5 lat mówisz ... Cieniutki podręcznik ;)

Żona namawia mnie na Czarnogórę, ale jak widzę, kolejny z etapów który wirtualnie zaliczę, żeby sobie opinii nie popsuć.

Już tu mówiłem jednemu, ze reklamacje będą, jak tak ładnie będziecie ten kraj pokazywać :)

Pozdrawiam :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.09.2011 19:28

Przepraszam :oops: walnąlem się z ilością procentów :oops:
Czarnogóra proklamowała niepodległość

Opis: Zwolennicy niepodległości Czarnogóry świętują w Podgoricy, 21 maja 2006. Za wyjściem Czarnogóry ze związku z Serbią opowiedziało się w referendum 55,5 proc. głosujących. Tym samym spełniono wymogi stawiane przez Unię Europejską, konieczne dla uznania pełnej niepodległości państwa. 3 czerwca 2006 parlament Czarnogóry proklamował niepodległość.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.09.2011 19:34

Leszek Skupin napisał(a):Przepraszam :oops: walnąlem się z ilością procentów :oops:
Czarnogóra proklamowała niepodległość

Zobaczysz, skończysz w piekle za to ...

Chyba, że poprawisz to czterdziestoma prockami ;)

:D
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.09.2011 20:00

Leszek ale moje mieszane uczucia dotyczą czegoś innego. Sveti Stefan - zamknięty. Plaże w okolicahc Budvy zastwione parasolami tak gęsto, że szpilkę trudno wsadzić. I tak się zastanawiam czy oni te parasole i leżaki ustawiali od linijki czy jak? :lol: Te przejawy komercji jak na 5 lat państwa to jak dla mnie zbyt duzo. :?
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.09.2011 20:10

Fakt. Czarnogóra to kraj straszliwych kontrastów. Podejrzewam, że nocka na Sv Stefan kosztuje ok 500e od łba ;) takie luksusowe jachty tam podpływały, że masakra. Nawet w pewnym momenie zacząłem się rozglądać za Billem Gatesem bo podpłynął jakiś jacht na amerykańskiej banderze :lol: a kilka km dalej campingi z kiblami na narciarza, znaczy się dziurą w ziemi i prysznicami z podartymi zasłonkami na zewnątrz budynków.... może to zniesmaczyć fakt, ale widoki, które zobaczyliśmy wynagrodziły nam wszystko a Bille Gatesy mogą sobie to wszystko co najwyżej w NG Channel pooglądać :twisted: :lol:

P.S. To ja Wam tu jeszcze pokażę plażę z parasolem koło parasola i ciągnikiem w pobliżu w gratisie :devil:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.09.2011 20:22

Na niektórych stateczkach to nawet helikoptery były i to nie te małe 2-osobowe tylko pełnowymierowe. 8O :lol: No dobrze pomarudziliśmy ale moze byś cos wkleił. :D
myszkin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszkin » 01.09.2011 20:50

Montenegro czy tam Czarnogóra jeden pies

dawaj Leszku więcej zdjęć :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2011 20:55

Jestem i ja choć jeszcze nie przeczytałem ale już się biorę za lekturę.
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 01.09.2011 21:00

Mi się Czarnogóra bardzo podobała, ale nie wybrzeże... ale właśnie to co za tymi nadmorskimi górami się kryje :)
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2011 21:06

Miałem plana na ten rok do Czarnogóry, ale jak zwykle życie zweryfikowało plany. Może i dobrze bo przez tą złamaną nogę to bym zaliczkę stracił za zerwaną rezerwację.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Kilka fotograficznych wycieczek po Bałkanach - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies