Witam wszystkich serdecznie . Na forum jestem od jakiegoś czasu , głównie czytam, zdobywam informacje itp . Od kilku miesięcy planowaliśmy z żoną wyjazd do Chorwacji. Dla niej będzie to pierwsza wizyta a dla mnie druga, za młodu byłem z mocną ekipa na wyspie RAB. Wyjazd grupowy, autokarem pierwszy i ostatni raz jak dla mnie. Przy moim wzroście (195 cm) katorga straszna te ponad 20 godzin w autokarze..
Czemu Pakostane? Wybrałem ja, żona zaakceptowała . U nas w małżeństwie wygląda to tak że wyjazd przygotowuje ja, szukam, rezerwuje, zdobywam info , uczę się itp. Żona nas pakuje bo jak ja bym zaczął to by to ładnie nie wyglądało . Tym razem nie było inaczej a nieskończone źródło informacji to oczywiście cro.pl i to forum . O Pakostane przeczytałem chyba wszystko co można było tu znaleźć. Nie ukrywam że jedziemy głownie porządnie odpocząć co nie znaczy że będziemy leżeć tylko plackiem na plaży. Lubimy dużo chodzić więc wielokilometrowe spacery będą a i wycieczek parę pewnie zrobimy .
Dzisiaj po pracy ostanie przygotowania, wcześnie spać i jutro (31.08.13) o 4:00 pobudka a o 6 planowany wyjazd. Trasa znana i lubiana czyli Czechy ,Austria , Słowenia i Chorwacja. Wyjazd z Warszawy, nocleg tutaj : http://jurinjak.net/ . W niedzielę (1.09.13) planujemy 6 rano wyjazd już w kierunku Pakostane więc myślę że na miejscu będziemy między 10-12 jak nic się po drodze nie wydarzy. Kwatery nie mamy więc na miejscu w pierwszej kolejności przystąpimy do szukania noclegu . Parę opcji mam wydrukowanych ale zobaczymy co na miejscu się znajdzie jeszcze . Mam nadzieję że dostęp do internetu będę miał co by tutaj zdawać relację z naszego urlopiku na bierząco . Wyjazd powrotny planowany na 13 września rano. To na tyle w tej chwili.
PS. To będzie pierwsza moja relacja więc proszę o wyrozumiałość .