Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kierunek Chorwacja...i co dalej

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Eire
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eire » 15.02.2007 13:58

Witam serdecznie...ta wiosenna pogoda zimą najwyraźniej skłoniła mnie juz teraz, aby poszukac informacji nt. kraju w którym po raz pierwszy chcielibyśmy spędzić wakacje. No tak kierunek wybrany...zdjęcia forumowiczów oglądnięte...zdania nie zmienie to musi być Chorwacja. Tylko jakie miasteczko wybrać? jak znależć sprawdzoną i atrakcyjną kwaterę...i czy lepsza jest podróż autokarem czy własnym autem? Czy lepiej zarezerwować coś z wyzywieniem, czy żywić sie we własnym zakresie?... jak prawie każda kobieta będę miała poważny problem, aby sie zdecydować. Wybieramy się w trójkę...ja mąż i 3 letnia córeczka. Urlop planujemy na początku sierpnia. Prosze o kontakt osoby, które mają już sprawdzone kwatery w ciekawym zakątku Chorwacji, a może jakaś rodzinka z takim maluchem jak nasze dziecko, szuka współtowarzyszy podróży? Doświadczeni podróżnicy...prosze o radę ;)

PS. nie wiem skąd sie wziął dopisek pod moim nickiem...żaden ze mnie Autostopowicz ;)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 15.02.2007 14:15

Eire napisał(a):PS. nie wiem skąd sie wziął dopisek pod moim nickiem...żaden ze mnie Autostopowicz ;)

Jak napiszesz więcej postów to będziesz np. Plażowiczem
Poczytaj Regulamin Forum.
Witamy serdecznie.
Musisz napisać więcej szczegółów i poszperać po forum a na pewno coś znajdziesz ciekawego. :D
A i cromaniacy pomogą z chęcią. :lol: :lol: :lol:
Eire
Plażowicz
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eire » 15.02.2007 14:26

Cierpliwie poczekam na 'forumowy awans' tymczasem jako autostopowiczka, licze na pomoc i radę :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.02.2007 14:40

cześć, jeśli pomogłaby Ci zwyczajna rozmowa, bo czasem może tak łatwiej niż pisemnie, ofiaruję swoją pomoc przez skype (w skype-owej wyszukiwarce znajdziesz mnie bez problemu).
pozdrawiam serdecznie
:D
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 15.02.2007 14:41

1. Tylko własnym autkiem (nie jesteście ograniczeni i nie jedziecie 20 albo 30 h)
2. Jedzenie we własnym zakresie (tym bardziej że jedziecie z dzieciakiem)
3. Dlaczego początek sierpnia (jest najtłoczniej i najdrożej) :?:
4. Jaki region Was interesuje :?:
5. Jak lubicie spędzać wakacje :?:

Pozdrav :wink:
Buber
Cromaniak
Re: :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.02.2007 14:41

Eire napisał(a):Cierpliwie poczekam na 'forumowy awans' tymczasem jako autostopowiczka, licze na pomoc i radę :)

Warto poszukać - na forum jest odpowiedź na wszystko - ranking miejsc , polecane kwatery i relacje okraszone zdjęciami. Ja nie jestem żadnym weteranem, ale z racji lenistwa do robienia posiłków (i innych względów) jeżdżę na razie hotelowo. Taniej i spokojniej jest na pewno poza sezonem - jeżeli małe dziecko warto pojechać czerwiec lub wrzesień.
Większość forumowiczów preferuje kwatery lub campy, ale tam z wyżywieniem różnie - raczej we własnym zakresie. Gdzie ? Trzeba zastanowić się jaki pobyt - "siedzony", czy "siedzono -zwiedzany?". Musisz sama wybrać.
Pozdrawiam
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 15.02.2007 18:15

Eire napisał(a): Tylko jakie miasteczko wybrać? jak znależć sprawdzoną i atrakcyjną kwaterę...i czy lepsza jest podróż autokarem czy własnym autem? Czy lepiej zarezerwować coś z wyzywieniem, czy żywić sie we własnym zakresie?...

My polecamy Baśkę Vodę na Riwierze Makarskiej. Byliśmy tam 3 razy i chyba w tym roku znowu.
Oczywiście - w naszej opinii - tylko w ciemno i swoim samochodem. Swoboda przemieszczania i apartament, który nas nie rozczaruje z tym co zobaczymy w katalogu biura podróży.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 16.02.2007 09:20

jak zajrzysz na moją stronę
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
może coś wybierzesz
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 16.02.2007 09:48

czesc
Jeśli jedziesz z małym dzieckiem polcam Brelę w Dalmacji (nieduża miejscowość koło Baskiej Vody). Brela ma przepiękne plaże w zatoczkach, dużo miejsc do spacerowania. Jest mniej zatłoczona niż Baska Voda co przemawia za wczasami z maluchami, których w Breli nie brakuje. Plaża kamienisto żwirkowa jest dodatkowym plusem. Małe dzieciaki mogą biegać po plaży bez bucików. Do Baśkiej Vody spacerkiem promenadą jest 15 minut. A w sierpniu w Baskiej jest strasznie tłoczno i na palży ciężko znaleźć kawałek miejsca - dodatkowo - plaża bez zatoczek - w jednym paśmie.
pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.02.2007 10:00

Eire napisał(a):Cierpliwie poczekam na 'forumowy awans' ...

Jak będziesz czekać to nie awansujesz :lol: żeby awansować trzeba pisać ;)

Pozdrav :papa:
Marcin zastava
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin zastava » 16.02.2007 12:00

Witam
Ja też wybieram się z małym dzieckiem 1,5 roku do Chorawcji w tym roku ,przeglądamy forum ,ale nie możemy zdecydować się do jakiej miejscowości pojechać .Może Ktoś podpowie gdzie najlepiej jechać z dziećmi jedno 1,5 dugie 8 latek.Myślimy o wyspie Ciovo proszę podpowiedzieć czy to jest dobry wybór.
Pozdrawiam .
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 16.02.2007 12:15

Marcin zastava napisał(a):Witam
Ja też wybieram się z małym dzieckiem 1,5 roku do Chorawcji w tym roku ,przeglądamy forum ,ale nie możemy zdecydować się do jakiej miejscowości pojechać .Może Ktoś podpowie gdzie najlepiej jechać z dziećmi jedno 1,5 dugie 8 latek.Myślimy o wyspie Ciovo proszę podpowiedzieć czy to jest dobry wybór.
Pozdrawiam .

IMHO - nie
Eire
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eire » 16.02.2007 13:17

Serdecznie dziękuję za informacje...relację z wyjazdu do Baskiej Vody przeczyutałam calutką...to forum to świetna sprawa (ale ze mnie odkrywca ;) to wcale nie aluzja do tego, aby z autostopowicza awansowała na odkrywcę nieeee ;) Jest to szczególnie pomocne dla osób, które jeszcze nie były w Chorwacji... tak jak my. Fajnie, że wspominacie także o dzieciach z którymi podróżujecie, bo ja głównie pod tym względem będę wybierała np. miejsce wypoczynku. Sami pewnie pędzilibyśmy w kierunku południowej Dalmacji o której sporo dobrych rzeczy wyczytaliśmy..no ale jak tak długa podróż zniesie Nieokiełznana Trzyletnia Podróżniczka Mati? Brela?...moze to bedzie dobre miejsce. Czy wielu z Was jezdzi 'w ciemno' szuka kwater na miejscu? bo z małą to może byc cieżko...czy łatwo cos znależć i jak przewidujecie jakie w tym roku moga byc ceny za pokoj z kuchnia? Czy ktoś przekonał sie czy te ceny podawana na tych stronach oferujących kwatery w Cro sa zawyżone czy realne? No to tyle pytań na dzis, mam nadzieję, że ktos cierpliwie przeczyta i odpowie ;)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.02.2007 13:31

Cztery lata temu (w lecie 2003r.) z 3,5 rocznym dzieciakiem byliśmy w Dalmacji :D pod namiotami - jechaliśmy w ciemno :D i było wspaniale, bawił się z francuskimi, słowackimi... dziećmi, miejsca na zabawę miał cały camping i było w porządku. Czasem tylko doznawaliśmy lekkiej paniki jak go nie było przez dłuższą chwilę w polu widzenia. W sumie było wszystko w porządku, bo zawsze ktoś te dzieciaki obserwował, jak nie my, to Francuzi lub Słowacy :D. Upały nie stanowiły dla niego najmniejszego problemu ;). Przejazd oczywiście w nocy. Także "na zapas" radziłbym wziąć ze sobą namiot, bo to super sprawa jak nie traficie na kwaterę, która mogłaby was zainteresować ;). My też nastawialiśmy się na kwaterę - koniec końców znaleźliśmy się pod namiotami i nie żałujemy. Od tej pory z młodym jeździmy tylko pod namioty. :D

Pozdrav :papa:

P.S. Moja relacja z ubiegłego roku ;)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.02.2007 19:41

Brela to dobry wybór ( szczeg . pol. Brelę Jakirusa ).
Prywatnie mogę polecić omiską riv., która jest o wiele
spokojniejsza i urokliwsza od makarskiej. :D

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone