Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kielce - Baska Voda

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 19.03.2013 22:41

I ja się zamelduje,W zeszłym roku też startowałem z Kielc ale jechałem przez Nowy Sącz i Koszyce dalej jak Ty punkt docelowy Stanici za Omisiem.W tym roku taka sama trasa.
pozdrowionka
fic
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fic » 20.03.2013 00:57

witam,
jadę do Tucepi z dziećmi i postoje najlepsze by były na parkingach z placem zabaw by mogły się wyszaleć.
Byłbym wdzięczny gdybyś sobie przepomniał lokalizację tego parkingu.
Czekam na c.d. relacji
jogi125
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jogi125 » 20.03.2013 07:44

My w tym roku startujemy z Włoszczowy do Rogoznicy - myślimy wyjechać o 6.00 potem przez Kraków - Chyżne -Bańska Bystryca - Budapeszt około 14.00/ bedzie to sobota to moze przez centrum / potem Balaton z noclegiem lub troche dalej Plitwickie Chorwacja nocleg i rano zwiedzanie jezior tylko nie wiem czy dociagnę tyle km. Nie jestem Kubicą i podróż traktuje turystycznie jako wakacje nie żebym na miejscu musiał dwa dni odsypiać i odreagować / potem Rogoznica . Droga powrotna najgorszy Budapeszt bo wychodzi w tygodniu około godz 19.00 i wtedy chyba obwodnicą dalej....Co sądzicie o takim planie
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.03.2013 08:45

Nie rozsądnie jest wjeżdzać do Budapesztu o godz. 14:00 nawet w sobote.
Wyjedźcie z Wł-wy po południu - np. 15-16:00 i bądźcie w Budapeszcie w nocy.
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 20.03.2013 11:30

szczerze powiedziawszy to troche was naciagneli za ten apart. takie apartmany to za 30 E max.
ja zaczynalem aparty za 100E a konczylo sie czesto na 60. 2 pokoje kuchnia z salonem, duzy taras z widokiem na more itp.Do tego wszystkiego do morza ok 50m.
Mnie osobiscie by strasznie wqu, ze przyjechalem tyle km i patrze na jakies sciany na przeciwko.
Albo na kubły na śmieci.
Sorry za OT, ale CK i okolice sa mi bardzo bliskie dlatego odpisalem w tym watku.
Pozdrawiam.
Najwazniejsze ze sie pobyt udal.
AnaSz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnaSz » 20.03.2013 13:05

I ja zasiadam - czekam na cd :)
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.03.2013 13:15

Ja bym jeszcze dopytał - gdzie na tej trasie wjeżdza się na ekspresówki ? I czy dużo jedzie się po górach ? (czyli wywijasy, brak możliwości wyprzedzenie cieżarówek, itp.)
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 20.03.2013 15:49

Witam . Zasiadam i ja , jak zwykle na balkonie i czekam na dalsza fajna relacje z BV . :D :D :D
Skooter
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skooter » 20.03.2013 15:55

pawelli napisał(a):Ja bym jeszcze dopytał - gdzie na tej trasie wjeżdza się na ekspresówki ? I czy dużo jedzie się po górach ? (czyli wywijasy, brak możliwości wyprzedzenie cieżarówek, itp.)

Na tej trasie najgorsza droga jest w PL i Slowacji. Ekspresowek na trasie nie ma . Autostrada Presov - Kosice ( SK ) + mozna ominac ja po prawej stronie !!! , oraz Wegry od Miscolca do samej Baska Voda . Pozdrawiam :D :D :D
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 20.03.2013 19:52

No to widzę że przez Banską Bystrzyce jest podobnie.
Wiec nie ma sensu zwiekszać podrózy nawet o te 70 km ...
hammer
Globtroter
Kielce - Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) hammer » 20.03.2013 21:39

do fic Nie pamiętam dokładnie gdzie ten parking był ale zauważyłem na trasie że takie parkingi nie są rzadkością.

do Monte Christo Zupełnie nam nie przeszkadzało to że koło nas stał jeden kubeł na śmieci. Apartament był nowiutki i wszystko było w nim pierwszy raz używane, poza tym do morza miałem rzut kamieniem, także nie mam poczucia że przepłaciłem za niego a jeśli nawet tak się stało to nie żałuję tak wydanych pieniędzy:)
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 20.03.2013 22:02

Monte Christo napisał(a):Najwazniejsze ze sie pobyt udal.

hammer napisał(a): nie żałuję tak wydanych pieniędzy:)

I o to chodzi! :mrgreen:

Tak trzymaj. :oczko_usmiech:

I tak miej po każdym wyjeździe. :papa:
hammer
Globtroter
Kielce - Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) hammer » 20.03.2013 22:09

Pora kończyć relację ...
Jeszcze parę informacji praktycznych.... Z kraju zabraliśmy euro na noclegi i niewiele forintów na drogę. Kun mieliśmy też tylko na sam start i ewentualnie na autostradę. Jednak nie były nam potrzebne bo za większość rzeczy płaciliśmy kartą a dobieraliśmy kaskę z plujek już na miejscu.

Co do powrotu do kraju to zdecydowaliśmy się ponownie na opcje jazdy na noc. Wyjechaliśmy około 18 z Baski i droga minęła bardzo spokojnie poza oczywiście naszym krajem. Barwinek minęliśmy około 7 rano i od tego momentu był dramat. Wąsko, duży ruch spowodowany myślę tym że sporo ludzi wyruszało do pracy. Wracaliśmy tą samą trasą co do Cro.
Cały pobyt oceniam na piątkę. Nie mogliśmy na nic narzekać. Pogoda, plaża, morze oraz miejsce w którym spędziliśmy wakacje spełniły w zupełności nasze oczekiwania.

Reasumując, moje wnioski po wyjeździe do Chorwacji jako nowicjusza:
1. Warto jechać w ciemno gdyż można na miejscu sprawdzić gdzie jest kwatera i jak wygląda.
2. Tym razem będę próbował drogę pokonać z noclegiem po drodze. Można pojechać na raz ale jest to bardzo męczące.
3. Jeżeli jeszcze nie byliście w Chorwacji to się nawet nie zastanawiajcie. Jeśli mam jechać nad Bałtyk i spoglądać codziennie rano czy są chmury na niebie to dziękuje bardzo.
4. Jedzenie na start ( 3-4 dni )będę zabierał ze sobą z kraju a później już na miejscu będę decydował co dalej czy jeść w knajpach czy zaopatrzyć się w markecie ( ja w tym upale nie miałem zbyt dużego apetytu ).

To tyle z mojej relacji. Na koniec wrzucam jeszcze parę fotek. Mam nadzieję w tym roku również zawitać do Chorwacji. Do tej pory myślałem o Basce ale coraz bardziej zaczynam zerkać w stronę Tucepi. Hmm zobaczymy a może jeszcze inna miejscowość.......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję bardzo za śledzenie mojej relacji. Jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam:)
hammer
Globtroter
Kielce - Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) hammer » 20.03.2013 22:23

Ostatnie foty wygrzebane z kompa:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KONIEC:)
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 20.03.2013 22:34

Dzięki i i i

i i i fajnie, że pisałeś :lol:

i i i wklejałeś :lol:

szkoda tylko, że tak krótko i tak szybko.

Napisz następną relację.

Może za rok? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Kielce - Baska Voda - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone