agunia33 napisał(a):Z Tarnowskich Gór ( górny śląsk) a dokładnie do Tribunj -na mapie pokazuje 1070 km
agunia33 napisał(a):Bocian - dziękuje za rady odnośnie drogi ja kompletnie się na tym nie znam ( nie jestem kierowcą ) to juz moja druga połowa będzie czytać planować itd, dodam tylko,że nam specjalnie na objazdach nie zależy np. żeby zaoszczędzić na winetce, byleby było szybciej
Jeszcze musimy sie zdecydować czy jechać na noc czy startować nad ranem i jechać w ciągu dnia, troche mi szkoda nie zobaczyć tych widoków jak bedziemy jechali w nocy ...
Bocian napisał(a):woka napisał(a): Oczywiście najbardziej już nagrzana woda jest w terminie trzecim ale to nie oznacza, że nie będzie w tym czasie załamania pogody.
Nie do końca tak jest, bo na przykład tam gdzie bywam, woda w ciągu dnia potrafi dwa, trzy razy , zmienić diametralnie temperaturę. Rano, ok 9 jak pływam po bieganiu, woda potrafi mieć 20 stopni, jak przychodzimy po śniadaniu, ma 24. Wszystko zależy od tego gdzie jesteśmy i czy to jest morze czy "morze" Zatoka zazwyczaj będzie cieplejsza.
Co do temperatury to czasem w lipcu jest bardzo gorąco, czasem w sierpniu, nie ma reguły. Bardziej bym się kierował dojrzałością owoców choć ja najbardziej lubię termin przełomu lipca i sierpnia.
pasażer napisał(a):Bocian napisał(a):woka napisał(a): Oczywiście najbardziej już nagrzana woda jest w terminie trzecim ale to nie oznacza, że nie będzie w tym czasie załamania pogody.
Nie do końca tak jest, bo na przykład tam gdzie bywam, woda w ciągu dnia potrafi dwa, trzy razy , zmienić diametralnie temperaturę. Rano, ok 9 jak pływam po bieganiu, woda potrafi mieć 20 stopni, jak przychodzimy po śniadaniu, ma 24. Wszystko zależy od tego gdzie jesteśmy i czy to jest morze czy "morze" Zatoka zazwyczaj będzie cieplejsza.
Co do temperatury to czasem w lipcu jest bardzo gorąco, czasem w sierpniu, nie ma reguły. Bardziej bym się kierował dojrzałością owoców choć ja najbardziej lubię termin przełomu lipca i sierpnia.
Skąd taka dokładność? Masz termometr gdzieś w wodzie czy przy majtkach?
pasażer napisał(a):Bocian napisał(a):Nie. W zegarku
ładne cacko