Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kiedy do Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 31.03.2012 11:43

Wewtorek 3.4 tego mieszonca Split na dwa tygodnia :D :D
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 31.03.2012 13:54

Josko Bulic napisał(a):Wewtorek 3.4 tego mieszonca Split na dwa tygodnia :D :D

Josko, musisz nam psuć humor :?:
andykan
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andykan » 31.03.2012 17:00

malina1959 napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):Wewtorek 3.4 tego mieszonca Split na dwa tygodnia :D :D

Josko, musisz nam psuć humor :?:

a jaka pogoda w Splicie w kwietniu? jakie ceny? czy warto jechac w kwietniu?
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 31.03.2012 17:07

Jechać warto zawsze :wink:
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 04.04.2012 18:54

Nawigacja to fajna sprawa, ale nie można tez jej tak bezgranicznie ufać
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 15.04.2012 17:00

mariusz01041975 napisał(a):Dziekuje Arabesqa74 za wsparcie , czytam co sie da na tym forum, notuje.
A dlatego tak panikuje bo jedziemy sami. Wiem lepiej by bylo z kims, ale znajomi wybieraja sie nad Baltyk, a ja Baltyku mam juz dosc.

Mariusz ja i moi znajomi też wybieramy się pierwszy raz do CRO na początku lipca w okolice Rogoźnicy możesz się przyłączyć w drodze a potem do splitu to juz na rzut beretem :) wyruszamy z rzeszowa 6 lipca ok 20 :lol:
mariusz01041975
Globtroter
Zapytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz01041975 » 05.05.2012 09:51

Mariusz ja i moi znajomi też wybieramy się pierwszy raz do CRO na początku lipca w okolice Rogoźnicy możesz się przyłączyć w drodze a potem do splitu to juz na rzut beretem :) wyruszamy z rzeszowa 6 lipca ok 20 :lol:[/quote

Kolego andrzejk1975, ile czasu planujecie spędzić w CRO, wynajmowałeś cos czy w ciemno jedziecie, ile kasy przeznaczyłes na taki wyjazd ?
Mój nr. GG 5125254
andrzejk1975
Cromaniak
Re: Zapytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 05.05.2012 16:05

mariusz01041975 napisał(a):Mariusz ja i moi znajomi też wybieramy się pierwszy raz do CRO na początku lipca w okolice Rogoźnicy możesz się przyłączyć w drodze a potem do splitu to juz na rzut beretem :) wyruszamy z rzeszowa 6 lipca ok 20 :lol:[/quote

Kolego andrzejk1975, ile czasu planujecie spędzić w CRO, wynajmowałeś cos czy w ciemno jedziecie, ile kasy przeznaczyłes na taki wyjazd ?
Mój nr. GG 5125254

hej
mam juz lokal zarezerwowany koszt ok 17 euro na dobę za osobę w razanj 10 noclegów a co do kosztów kto to wie :) wyjazd mam zaplanowany na 6 lipca ok godz 20 mam zamiar dotrzeć na południe :)
a Ty kiedy uderzasz
mariusz01041975
Globtroter
Re: Zapytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz01041975 » 05.05.2012 21:40

Planuje sierpień, ale nic jeszcze pewnego, jeszcze nie wypisałem urlopu na wakacje w pracy.
Ja jadę w ciemno z żoną i dwie córki , tak radzili na forum.
Wyliczyłem sobie że koszt lokalu i paliwo w obie strony (GAZ). i na miejscu okolo 300 km. + winety , wyszło mi 2200 zł.
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 06.05.2012 07:01

paliwo wyjdzie mnie samo z opłatami za autostradę w oklicach 1300 zł reszty nie zliczam bo to wakacje byle było słonko i ciepełko nie tak jak u nas nad kałtykiem :)
paza
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) paza » 06.05.2012 07:33

mariusz01041975 napisał(a):Witam, planuje z rodzina ( zona + dwojka dzieci 5 lat, i 12 lat.) wybrac sie na wakacje do Chorwacj na dwa tygodnie , tylko sie zastanawiamy kiedy ?. Kiedy bylo by najlepiej, czy pierwsze dwa tygodnie lipca , czy ostatnie dwa tygodnie sierpnia ?. Co proponujecie , czy namiot czy apartament. Nie owijam w bawelne, liczy sie kasa i oczywiscie jakies minimum konfortu. Planujemy pojechac w okolice Split. Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz, jestesmy przerazeni wyjazdem, ale kiedys musi byc ten pierwszy raz.

Dlaczego jesteście przerażeni wyjazdem? Do Chorwacji zawsze warto. Ja zawsze jeździłem po 1 dekadzie sierpnia, od 3 lat jadę pod koniec czerwca i jest super pusto: na drogach i na miejscu.
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 06.05.2012 09:00

Jadę 26 maja ;) i na pewno będzie super.
Dwa lata temu tez wyjeżdżałem pod koniec maja na Hvar i pogoda była super, a woda ciepła jak zupa... A z kolei pamiętam, że raz w Dubrowniku na początku października skwarzyłem się w temp. 33 st.

Tak, ze terminem się nie przejmuj i jeśli tylko masz możliwość, to wal przed sezonem; raz, że taniej, dwa, że puściutkooooooo (bezcenne).

Z tego co wyczytałem, to masz dzieciaka w wieku 12-tu lat; takie dziecko może śmiało olać ostatnie dwa tygodnie szkoły i spędzić ten czas w CRO ;)
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 06.05.2012 09:07

paza napisał(a):
mariusz01041975 napisał(a):Witam, planuje z rodzina ( zona + dwojka dzieci 5 lat, i 12 lat.) wybrac sie na wakacje do Chorwacj na dwa tygodnie , tylko sie zastanawiamy kiedy ?. Kiedy bylo by najlepiej, czy pierwsze dwa tygodnie lipca , czy ostatnie dwa tygodnie sierpnia ?. Co proponujecie , czy namiot czy apartament. Nie owijam w bawelne, liczy sie kasa i oczywiscie jakies minimum konfortu. Planujemy pojechac w okolice Split. Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz, jestesmy przerazeni wyjazdem, ale kiedys musi byc ten pierwszy raz.

Dlaczego jesteście przerażeni wyjazdem? Do Chorwacji zawsze warto. Ja zawsze jeździłem po 1 dekadzie sierpnia, od 3 lat jadę pod koniec czerwca i jest super pusto: na drogach i na miejscu.

nie jesteśmy przerażeni tylko jak widać wyżej podliczamy środki :)
i myslami juz jesteśmi na miejscu
agaagata
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaagata » 06.05.2012 15:36

Ewa i Piotr napisał(a):Chyba najkrótsza - przez Żywiec , Zwardoń- potem winietka na miesiąc Żilina , Bratyslawa , winieta Gor, Szekesfeherval , Letenyei już Chorwacja !

Witam,

jadę pierwszy raz z Krakowa do Chorwacji 14/15 lipca,
Czy podana powyżej droga, która jeździcie jest w miarę prosta? bez serpentyn?
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 06.05.2012 19:56

agaagata napisał(a):
Ewa i Piotr napisał(a):Chyba najkrótsza - przez Żywiec , Zwardoń- potem winietka na miesiąc Żilina , Bratyslawa , winieta Gor, Szekesfeherval , Letenyei już Chorwacja !

Witam,

jadę pierwszy raz z Krakowa do Chorwacji 14/15 lipca,
Czy podana powyżej droga, która jeździcie jest w miarę prosta? bez serpentyn?

kolega co go cytujesz ma chyba rację a nawet napewno :)
ja z rzeszowa jadę przez Barwinek i dalej tylko budapeszt i chorwacja :) :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Kiedy do Chorwacji ? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies