Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kiedy do Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 06.05.2012 20:24

paza napisał(a):
mariusz01041975 napisał(a):Witam, planuje z rodzina ( zona + dwojka dzieci 5 lat, i 12 lat.) wybrac sie na wakacje do Chorwacj na dwa tygodnie , tylko sie zastanawiamy kiedy ?. Kiedy bylo by najlepiej, czy pierwsze dwa tygodnie lipca , czy ostatnie dwa tygodnie sierpnia ?. Co proponujecie , czy namiot czy apartament. Nie owijam w bawelne, liczy sie kasa i oczywiscie jakies minimum konfortu. Planujemy pojechac w okolice Split. Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz, jestesmy przerazeni wyjazdem, ale kiedys musi byc ten pierwszy raz.

Dlaczego jesteście przerażeni wyjazdem? Do Chorwacji zawsze warto. Ja zawsze jeździłem po 1 dekadzie sierpnia, od 3 lat jadę pod koniec czerwca i jest super pusto: na drogach i na miejscu.

Witam!
Obserwuje to forum od dluzszego czasu z uwagi na zblizajacy sie coraz wiekszymi krokami mam nadzieje cudowny urlop w Chorwacji a dokladnie w Orebic w terminie od 16.06 do 1.07.
Sklad ekipy wyglada 2+2 dzieci w iwku 12 i 5 lat.
2 noclegi w drodze czyli do chorwacji i na powrot w miejscowosci Tusilovic kolo Karlovaca
Tyle tytulem skromnego wstepu, gdyz i mnie cisna sie na klawiature dwa zasadnicze pytania do doswiadczonych juz forumowiczow
- jak z doswiadczenia wyglada aura w tymze terminie
- i drugie, coraz bardziej przyprawiajace mnie o bol glowy pytanie jak jechac, tzn ktoredy czy przez Wegry lu Austrie i Slowenie.
Stratuje z Chrzanowa..czyli z miesciny skad pochazi slyna juz Babicka z reklamy Tyskiego.

Pozdrawiam !
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 07.05.2012 08:06

\]

Witam!
Obserwuje to forum od dluzszego czasu z uwagi na zblizajacy sie coraz wiekszymi krokami mam nadzieje cudowny urlop w Chorwacji a dokladnie w Orebic w terminie od 16.06 do 1.07.
2 noclegi w drodze czyli do chorwacji i na powrot w miejscowosci Tusilovic kolo Karlovaca
Tyle tytulem skromnego wstepu, gdyz i mnie cisna sie na klawiature dwa zasadnicze pytania do doswiadczonych juz forumowiczow
- i drugie, coraz bardziej przyprawiajace mnie o bol glowy pytanie jak jechac, tzn ktoredy czy przez Wegry lu Austrie i Slowenie.
Stratuje z Chrzanowa..czyli z miesciny skad pochazi slyna juz Babicka z reklamy Tyskiego.

Pozdrawiam ![/quote]

kolego Ty napewno bliżej masz przez Austrie i Słowenię ale taniej wyjdzie przez Węgry :)
co do dalszej drogi
http://cro.pl/dojazd.php
masz dokładnie opisane pod podanym linkiem
keraj330
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) keraj330 » 07.05.2012 09:08

Witam!

Pozdrawiam ![/quote]

Jadę w tym samym czasie na Istrię z Trzebini i wybrałem oczywiście drogę przez Austrię i Słowenię a o pogodę się nie martw będzie ciepło no chyba że na urlop nie zasłużyłeś :)

Pozdrawiam
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 07.05.2012 09:38

keraj 330 a moge Cie prywatnie wypytać dokładnie o drogę ?:)
Pozdrawiam
keraj330
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) keraj330 » 07.05.2012 09:57

pablo74 napisał(a):keraj 330 a moge Cie prywatnie wypytać dokładnie o drogę ?:)
Pozdrawiam

Jadę jak większość ale nie omijam autostrad w Słowenii bo mam małe dziecko.Oczywiście postaram się pomóc i jak rozumiem to Twój pierwszy wyjazd i masz obawy ja też tak miałem :) teraz jestem w pracy więc na razie nie pomogę

Pozdrawiam
tamtam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tamtam » 07.05.2012 10:33

Pozdrawiam

Jedź przez Słowację i Węgry drogą 86. Potem przez Lendavę na Słowenii ( omijając kilka kilometrów płatnej autostrady), potem przez Varazdin i wjazd na chorwacką autostradę i do Karlovaca.
Ja tak jechałem przedwczoraj. Ominąłem opłaty na Węgierskiej autostradzie i na Słoweńskiej autostradzie. Za autostrade do Karlovaca zapłacilem chyba 16 i 18 KUN ( do spradzenia na paragonach jak je znajdę)
Wątek o stanie drogi 86 na Węgrzecha znajdziesz na tym forum.
Z Krakowa jechałem przez Zwardoń, ale jeśli chcesz to jedź przez Cieszyn i potem na Cadce na Słowacji i dalej autostradą.
Pozdrav
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 07.05.2012 10:34

keraj330 napisał(a):
Pozdrawiam

Jadę jak większość ale nie omijam autostrad w Słowenii bo mam małe dziecko.Oczywiście postaram się pomóc i jak rozumiem to Twój pierwszy wyjazd i masz obawy ja też tak miałem :) teraz jestem w pracy więc na razie nie pomogę

Pozdrawiam

Dokładnie tak jest ja piszesz:). W takim razie poczekam na dogodniejsza okazje
Pozdrawiam
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 07.05.2012 10:36

tamtam napisał(a):
Pozdrawiam

Jedź przez Słowację i Węgry drogą 86. Potem przez Lendavę na Słowenii ( omijając kilka kilometrów płatnej autostrady), potem przez Varazdin i wjazd na chorwacką autostradę i do Karlovaca.
Ja tak jechałem przedwczoraj. Ominąłem opłaty na Węgierskiej autostradzie i na Słoweńskiej autostradzie. Za autostrade do Karlovaca zapłacilem chyba 16 i 18 KUN ( do spradzenia na paragonach jak je znajdę)
Wątek o stanie drogi 86 na Węgrzecha znajdziesz na tym forum.
Z Krakowa jechałem przez Zwardoń, ale jeśli chcesz to jedź przez Cieszyn i potem na Cadce na Słowacji i dalej autostradą.
Pozdrav

Dziekuje za informacje !
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 08.05.2012 10:04

Witam
Pytanie skierowane dom Sąsiada, a dokłądnie do keraj 330
- czy moglbym prosic Cie o dokladny opis trasy jak jedziesz
Pozdrawiam.
keraj330
Podróżnik
odp

Nieprzeczytany postnapisał(a) keraj330 » 08.05.2012 13:52

pablo74 napisał(a):Witam
Pytanie skierowane dom Sąsiada, a dokłądnie do keraj 330
- czy moglbym prosic Cie o dokladny opis trasy jak jedziesz
Pozdrawiam.

Cieszyn, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Ljubljana, Postojna, Opatija, Moscenicka Draga, Rabać w Chorwacji nie płacę za autostradę skręcam zaraz po przekroczeniu granicy w prawo.
Na Austrie i Słowenie kupuję wcześniej winiety na tej stronie http://www.tolltickets.com/default.aspx ... l-PL&mnu=c podanej na tym forum a na Czechy przy granicy bo trzeba zatankować gaz więc i tak się zatrzymam.
Wyruszam około 18 tej więc jak docieram do granicy dzieciak zasypia a ja jadę aby dotrzeć na rano .
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 10.05.2012 11:48

pytanie do "tamtam":
jak wyglada przejazd trasą do zwradonia?
Pozdrawiam
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 14.05.2012 16:03

w zeszłym roku byliśmy od 23.06 do 02.07 na Ciovo, pogoda była przepiękna, gorąco i słonecznie (tylko jeden dzień było pochmurno, ale nie padało) w tym roku jedziemy w pierwszej połowie lipca znowu na Ciovo do tych samych gospodarzy, mam nadzieję, że pogoda nas nie zawiedzie. Już się nie mogę doczekać.
ramirek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ramirek » 01.06.2012 14:22

Chciałabym pojechać we wrześniu, ale nie wiem jak z pogodą? Gdzie najlepiej, żeby nie było tłumów? W Biogradzie raz byłam to nie było gdzię sę rozłożyć na plaży. No ale to była pełnia sezonu.
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 02.06.2012 13:32

we wrześniu to chyba nigdzie nie ma tłumów
Grochiczko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grochiczko » 03.06.2012 08:18

i z tego co tu piszą, pogoda jest całkiem dobra :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Kiedy do Chorwacji ? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies