Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kępno - Brzeg - Głuchołazy - sugestie ? Mikulov czy Breclav

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak
Kępno - Brzeg - Głuchołazy - sugestie ? Mikulov czy Breclav

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 26.06.2010 14:44

Pozdrawiam, tak właśnie jadę w tym roku. Nocleg - Kouty nad Desnou, na drugi dzień nad ranem wlatuję na autostradę w Mohelnicach.
Macie jakieś bieżące info o tej polskiej trasie ? Jakieś roboty, objazdy, dziurska ? Dzięki z góry

Potem jeszcze się zastanawiam - Brno - na Mikulov czy Breclav ?
Jak myślicie ?
Ostatnio edytowano 26.06.2010 16:28 przez Bahama, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2010 15:04

Co do trasy Kepno Brzeg Nysa to nie wiem jak jest ale z Nysy do Glucholaz jest bardzo spokojna trasa. Ja wybrałbym opcję z Nysy na Kłodzko i dalej na Boboszow, Olomouc i Brno. Co do dalszej czesci pytania to w zeszlym roku nie pojechalem na Mikulov i zalowalem(remonty, remonty, remonty i dziury). Proponuje wiec Mikulov i w Austrii jest juz spory odcinek gotowej autostrady do Wiednia.
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 26.06.2010 15:22

...Jakieś sugestie ?

Moja propozycja na odcinek Kępno - Głuchołazy.......

(cytat).Rajd Elmot (Toyota Celica GT Four gr.A).

", 90 prostuj, lewy maks, do przyhamuj lewy 5 pół, do prawy 4 dnem ciąć za kamieniem, do lewy maks, do lewy maks, 60, lewy maks przez szczyt, 80 prostuj, lewy 4 dnem plus przez szczyt, do przyhamuj lewy 4 dnem śmiało, 90 prostuj, prawy maks, 90 prostuj, przyhamuj prawy 5 dnem, 60, lewy maks, 70, , 60 prostuj, prawy 5 pół ciąć, 50, lewy 5 dnem, <70, szczyt maks, do pełne hamowanie lewy 3 pół na drogę>, 80, lewy maks, do prawy maks, do lewy maks, 100, pełne hamowanie prawy nawrót 2 dnem"

A potem to już .......... z górki :D

Udanego urlopu :sm: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2010 15:54

Z Kępna do Głuchołaz nie ma lepszej trasy.
Jedyne co to musisz uważać na wyjeździe z Grodkowa, ostatnio jak tam jechałem to było 718 dziur (tak pisali na onet.pl).
Dalej jedź na Mikulov, od Poysdorfu jest autostrada przez cały Wiedeń, jechałem tędy w maju i naprawdę jest OK.
Do tej pory jeździłem przez Bratysławę i Wiedeń ale to jest dłuższa droga.

Pozdrawiam Kępnianina (czy jak inaczej się to piszę).
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 26.06.2010 16:05

Dzięki bardzo , nie no z Wisławskim nie jadę :)

START - 1 LIPCA ! :)
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 26.06.2010 16:19

Podłącze się pod temat -- na Mikulov w którym miejscu zjeżdżacie? Bo chyba od samego Brno nie lecicie na Mikulov, co? :D
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 26.06.2010 16:23

steja napisał(a):Podłącze się pod temat -- na Mikulov w którym miejscu zjeżdżacie? Bo chyba od samego Brno nie lecicie na Mikulov, co? :D

Właściwie zawsze zjeżdżałem z autostrady w Hustopece i potem taką fajną drogą przez połowę jeziorka :) do Mikulova, w zeszłym roku w drodze powrotnej poleciałem prosto na Brno i tam jest praktycznie duży odcinek betonowej dwupasmówki, nieźle się jechało.

Też się zastanawiam. Jest sporo zwolenników drogi na Breclav, ale teraz gdy część tej autostrady Mikulov - Wiedeń już funkcjonuje, może faktycznie lepiej tak.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 26.06.2010 20:02

Bahama: dla tego wybudowanego kawałka autostrady w Austrii nie ma różnicy czy przekraczasz granicę w Mikulovie czy w Breclav - jedną idrugą droga na nią w końcu dojedziesz.
Jesli idzie o kawałek do Olomunuca, to pewnie ze względu na nocleg wiele CI nie pomogę, ale dziśjechałem od Głubczyc (a właściwie Kronova) do Wrocka, przez Krapkowice i dalej autostradą i szczerze wszystkim polecam (połatali ładnie dziury od autostrady w stronę granicy)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 27.06.2010 07:26

Jechałem tą trasą w zeszłym roku i była bardzo fajna , zawsze jeździłem przez przejście graniczne w Boboszowie ale w kierunku na Boboszów jest za dużo foto radarów a na Głuchołazy widziałem może jeden. My jedziemy 29.06 do Tućepi.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi