Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kenia albo Kuba czy ktoś był ?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
tygrys500
Croentuzjasta
Kenia albo Kuba czy ktoś był ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 14.01.2011 23:32

Może był ktoś w tych krajach i opowie czy warto wybrać się tam na wakacje.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 15.01.2011 15:15

W Kenii nie byłem. Na Kubie owszem.

Dla mnie Kuba była najmniej interesująca ze wszystkich krajów Ameryki, które na razie udało mi się zobaczyć. Ale znam takich, którzy są Kubą zauroczeni. Dużo zależy od tego, co Ciebie akurat interesuje, pociąga.

Najlepiej pojechać i wyrobić sobie własne zdanie.

Pozdrawiam,
Wojtek
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 15.01.2011 15:27

Moja znajoma z pracy była i na Kubie i w Kenii, zresztą teraz pojechała do Kenii drugi raz.
Bardzo sobie chwali, wczoraj dostałam od niej smsa, że leży sobie pod palmą i popija drinka w temperaturze 35 stopni :)
Jedyne co ją denerwuje, to... małpy. Podobno na początku jest fajnie, bo to atrakcja, ale później już nie jest tak wesoło.
Wszytsko jest ok, taka malutka małpka wypije ci drinka, wtedy uśmiechasz się pod nosem i idziesz po następnego, gorzej gdy olbrzymi pawian wejdzie ci przez okno do pokoju i nie chce wyjść :lol: A zęby ma tak potężne, że strach w ogóle się ruszyć.

Do tego wszędzie ostrzeżenia, żeby z tymi małpami się nie spoufalać (jak kolwiek to brzmi :twisted: ), bo mogą przenosić jakieś choroby.

Z jej opowieści jednak wiem, że Kenia jest piękna... zresztą pojechała tam drugi raz, więc musiało jej się podobać.
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 01.03.2012 18:50

W poszukiwaniu informacji o Kenii trafiłem tutaj. Wylatujemy pod koniec roku lub na początku stycznia 2013. Na tą chwile powoli zabieram się za planowanie podróży. Przewodnik od Berlitza już jest. Plan szczepień na choroby egzotyczne również. Najprawdopodobniej wylądujemy w okolicach miasta Mombasa. W okręgu między innymi safari w parkach narodowych Tsavo East oraz Tsavo West, Kilimandżaro, Ocean Indyjski. Co dalej? Zobaczymy :) Relacja na pewno zostanie popełniona.

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe