Witam.
Wyruszam w stronę CRO wraz z moją ukochaną w sobotę To pierwsza nasza podróż w tym kierunku. Zamierzamy objechać i zwiedzić ile się da przez miesiąc. Mamy wytyczoną ogólnie trasę przejazdu i rejony noclegu. Zamierzamy spać na kempach pod namiotem (trzeba odpocząć od betonowych ścian ) Nie mamy konkretnych namiarów na kempy- jak dotrzemy do punktu docelowego to zaczniemy szukanie. I tu możecie ułatwić nam niejako sprawę. Poszukiwane przez nas to tanie, małe, z odrobiną cienia, morze nie musi być 5 kroków od namiotu ale też nie 5 km , prysznic, podłączenie do prądu mile widziane (aparat, telefon) wiecie o jakie kempy chodzi.. Wolelibyśmy zostać w CRO do końca urlopu, niż wydać wszystko na kempach z basenami w dwa tygodnie i wracać z powrotem do naszego "wariatkowa".
Mamy zamiar zatrzymać się (promień 50 km wokół)- w nawiasie podam miejscowości w których będę szukał gdybyście nic nie podali:
1. Pula -> (Premantura, Medulin)
2. KrK -> (KrK, Baśka) tu pewnie będzie ciężko o "przydomowy", tani kemp
3. Plitvice -> może być więcej niż 5 km od morza
4. Paklenica -> ?
5. Murter -> (Betina)
6. Makarska -> (Promajna, Źivogosce)
7. Dubrovnik -> tu czytałem o ORAŚAC`u ale może jeszcze coś podacie
Jeśli ktoś ma zamiar napisać " poszukaj na forum..." to proszę aby uznał temat za niebyły i nie tracił czasu.
Za każdą inną wskazówkę DZIĘKUJĘ. Możecie podać choć linka do tematu o jakimś kempie lub też napisać coś o cenach i warunkach.
Pozdrawiam.
P.S.
Tak offtopic... Zastanawiam się czy na zwiedzanie jezior plitvickich wystarczy jeden dzień czy warto poświęcić dwa? Jak wtedy wygląda srawa z biletem- może jest jakiś karnet dwu-dniowy
Pozdrawiam i mam nadzieję DO ZOBACZENIA W CRO