Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Czarnogórze

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 17.11.2013 21:24

Nie licząc Budwy itp miejscowości można nawet dla 4-5 osób wynająć apartament za około 25 euro więc jeśli ktoś jedzie tam na kemping to tylko z sentymentu :wink:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.12.2013 22:00

rozważam możliwość korzystania w przyszłym roku z Campingów (zawsze były to app, ale może być krucho z kasą);
interesują mnie: Campingi IvanDo w Żabljaku i Maslina w Buljaricy (bo Crvena Glavica przeraża opiniami w wielu miejscach...) oraz Camping Dujceva Domacina (w SLO)

ostatni raz korzystałem z campów 15 lat temu w PL i SK;
proszę o info doświadczonych jak wygląda temat korzystania z prądu, a konkretnie podłączenia w ww campach, czy są skrzynki elektryczne, jeśli tak to z jaką częstotliwością (mam przedłużacz 25m) oraz czy żeby z nich korzystać trzeba mieć takie camperowe ustrojstwo :?:

BTW
pawelh napisał(a):Nie licząc Budwy itp miejscowości można nawet dla 4-5 osób wynająć apartament za około 25 euro więc jeśli ktoś jedzie tam na kemping to tylko z sentymentu :wink:

możesz podać jakieś konkrety: kiedy, gdzie lub jakieś namiary (bo z tak tanimi się w tym roku nie spotkałem)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.01.2014 15:56

chciałem odświeżyć zagadnienie jak powyżej: dotyczące wymienionych campów

może ktoś był i pomoże...

i czy możliwe by były tak niskie koszty:
Daily Prices
Person 2€
Car 1€
Trailers 3.5€
Tent 2€
Electric oower 2€
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 18.01.2014 18:08

te kiero napisał(a):... interesują mnie: Campingi IvanDo w Żabljaku (bo Crvena Glavica przeraża opiniami w wielu miejscach...)
...
proszę o info doświadczonych jak wygląda temat korzystania z prądu, a konkretnie podłączenia w ww campach, czy są skrzynki elektryczne, camperowe ustrojstwo :?:

Camp IvanDo w 2012 - na widocznych murkach były co kilka metrów zainstalowane normalne gniazdka elektryczne:

Obrazek

... aczkolwiek w innej części campu nie widziałem tak blisko gniazdek elektrycznych:
Obrazek

A camp Crvena Glavica rzeczywiście zniechęca sanitariatami, ale jego okolica zachwyca widokami ... :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A sam camp posiada dużo fajnego miejsca do rozstawiania namiotów :

Obrazek
Obrazek
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 18.01.2014 18:10

te kiero napisał(a):
... i czy możliwe by były tak niskie koszty

Możliwe, takie właśnie są :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.01.2014 22:18

emtomek, przywracasz mi wiarę, bo już myślałem że nikt nie odpowie, dzięki wielkie za wszelkie info i super foty, miejsce zaznaczone :D
anja90
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anja90 » 29.05.2014 14:31

Byliśmy w ubiegłym roku w Czarnogórze. Fakt, że standard campingów jest duuuużo gorszy, ale jest zdecydowanie taniej. My za 2 osoby samochód plus namiot w zależności od campa płaciliśmy od 8 do 15 euro. W Durmitorach polecam Ivan Do, w Ulcinij byliśmy na campie na Velikiej plaży, niestety nie pamietam jego nazwy. Toalety były znośne, a okolica świetna. Namioty pod sosnami a zaraz obok plaża. W Buljaricy polecam Camp Maslina, najbardziej bliski standardowi chorwackiemu. Pięknie, spokojnie było we wiosce Veslo na wlocie do Boki Kotorskiej. Fakt, z ciepłą wodą był problem, o sklepie można było pomarzyć, ale piękna skalista plaża i cisza, spokój. W tym roku wracamy do Montenegro, głównie ze względu na ceny. Do Chorwacji chce się wracać, ale jest praktycznie 2 razy drożej. W sklepach również. Nie zgadzam się jednak z tym okropnym stanem dróg i ciągłymi patrolami policji. Uważam, że lokalne drogi w MNE są momentami lepsze niż u nas, ale na pewno nie gorsze.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.09.2014 10:36

anja90 napisał(a):Byliśmy w ubiegłym roku w Czarnogórze. Fakt, że standard campingów jest duuuużo gorszy, ale jest zdecydowanie taniej.

potwierdzam taniość :D , jednak nie wszystkie gorszej jakości

anja90 napisał(a):W Durmitorach polecam Ivan Do (...) Toalety były znośne, a okolica świetna.

tanio, piękna okolica, wszystko zastaliśmy jak opisywał emtomek (thx); auto, 2os., prąd = 11E/noc
toalety jednak nie pierwszej świeżości, recepcja/domek właścicieli nie zachęcający, szczególnie mnóstwo alkoholu na stole :roll: , trzeba oddawać paszporty, camp posiada dwie stacjonarne kuchenki na gaz, obok jest ścieżka do Crnego Jezera, którą przemieszcza się sporo naroda, prąd tylko w kilkunastu miejscach (nie na całym campie)
DSCF4292.jpg

DSCF4298.jpg

anja90 napisał(a):W Buljaricy polecam Camp Maslina, najbardziej bliski standardowi chorwackiemu.

sam camp jest super, w gaju oliwnym więc parcele zacienione, czyste sprzątane często sanitariaty, bardzo miła obsługa, stanowiska z prądem bardzo gęsto, trzeba oddawać dowody, ale dają potwierdzenie; auto, 2os., prąd = 12E/noc;
niestety plaża (przy której jest też drugi camp) pełna śmieci, po drodze na plażę z campu - wychodek plażowiczów
DSCF4596.jpg

DSCF4595.jpg

DSCF4593.jpg

DSCF4592.jpg

DSCF4368.jpg

DSCF4594.jpg
Apartmani
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apartmani » 30.11.2014 14:22

Witam

Ogólnie z kempingów nie korzystam ale słyszałem że w Utjeha jest bardzo fajny.
magns
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magns » 18.01.2015 15:51

Witam :)

planujemy w lipcu/sierpniu pobyt kilku dni w Durmitorze na kempingu.Ponieważ jedziemy z dzieckiem, mam pytanie- czy noce są zimne? W ubiegłym roku znajomi mówili że było coś ok 9st :roll:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.01.2015 17:25

magns napisał(a):Witam :)

planujemy w lipcu/sierpniu pobyt kilku dni w Durmitorze na kempingu.Ponieważ jedziemy z dzieckiem, mam pytanie- czy noce są zimne? W ubiegłym roku znajomi mówili że było coś ok 9st :roll:

pod koniec sierpnia u.r. trochę wiało chłodem, było ok. 16, 17st w dzień z chłodnym wiatrem, nad ranem ok.10, 11ciu, ale słońce przygrzewało, więc źle nie było
za to w nocy przeszło kilka potężnych burzy tu pisałem w relacji
magns
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magns » 18.01.2015 23:46

te kiero dziękuję za odpowiedź :) cóż... szału nie było... ale może trafimy na cieplejsze noce a w razie czego poszukamy jakiejś kwatery na miejscu :) Na razie szukamy oszczędności :wink:
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 18.04.2015 12:58

Po co płacić, wbijajcie w sezonie do mojej chatki na Komovi 1720m wysokości, spanie przy domku za free, źródlana woda z góry doprowadzona wężem do domu za free, prąd z agregatu za free jak macie swoje paliwo :) Warunki spartańskie bezcenne :) Dojazd kamienista leśna droga da się dojechać osobówką jadąc powoli :) dane GPS: 42.671697, 19.601905 obok szczyty na 2200m i 2400m :) a jak potrzeba wygodniejszych miejsc to zapraszamy do apartamentów z basenem mojej cioci i wujka w Petrovac od 35 euro doba za cały apartament 3 osobowy. http://www.apartamenty-czarnogora.pl

Pozdrawiam :)
Załączniki:
2013-08-02 19.36.27.jpg
2013-08-02 18.36.25.jpg
DSC02927 (Kopiowanie).JPG
DSC02885 (Kopiowanie).JPG
DSC02877 (Kopiowanie).JPG
DSC02876 (Kopiowanie).JPG
DSC02867 (Kopiowanie).JPG
DSC02853 (Kopiowanie).JPG
2013-08-02 14.49.17.jpg
2013-08-02 11.47.34.jpg
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 18.04.2015 15:02

zapytanie poszło na priva :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 18.04.2015 15:53

mike_ napisał(a):Po co płacić, wbijajcie w sezonie do mojej chatki na Komovi 1720m wysokości, spanie przy domku za free, źródlana woda z góry doprowadzona wężem do domu za free, prąd z agregatu za free jak macie swoje paliwo :) Warunki spartańskie bezcenne :) Dojazd kamienista leśna droga da się dojechać osobówką jadąc powoli :) dane GPS: 42.671697, 19.601905 obok szczyty na 2200m i 2400m :)

przyjemna dzicz, w sumie całkiem nie daleko przejeżdżałem, namiary zapisane w zakładkach
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi