Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji zimą

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dominek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dominek » 06.01.2019 19:55

Cześć,
Myślę nad wyjazdem do Chorwacji teraz zimą, wie ktoś może jak wygląda sprawa kempingów w Dalmacji?;)
Z tego co wynalazłem, to na wyspie Cres i Losinj są pootwierane, ale mnie bardziej interesuje południowa część Chorwacji.

Pozdrawiam!
damianisko5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 06.01.2019 20:08

Od lat jeżdżę pod namiot, właśnie do południowej Dalmacji... ale latem. Ale z tego co wiem, campy są otwarte przeważnie od maja do września/października. Info znajdziesz na stronie danego miejsca.
Artur2123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur2123 » 06.01.2019 20:53

U nas w Omiš Kamp Galeb jest całoroczny
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 06.01.2019 21:14

Trochę poprowokuję ;) ale jaki jest sens jechania na kemping zimą, do kraju gdzie temperatury w dzień to 7-10C, a obecnie nad morzem pada śnieg?

Właściciel naszej greckiej kwatery na Thassos, przysłał na fejsie zdjęcia, zaspy po kolana :)
Artur2123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur2123 » 06.01.2019 21:25

A jednak jeżdżą..
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.01.2019 21:44

Dominek napisał(a):Cześć,
Myślę nad wyjazdem do Chorwacji teraz zimą, wie ktoś może jak wygląda sprawa kempingów w Dalmacji?;)
Z tego co wynalazłem, to na wyspie Cres i Losinj są pootwierane, ale mnie bardziej interesuje południowa część Chorwacji.

Pozdrawiam!

Myślę, że wyjazd nie pod namiot, ale np. do mobil home.
Całkiem możliwe, że jest w nich na okres zimowy jakieś ogrzewanie.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 06.01.2019 21:51

Janusz Bajcer napisał(a):
Dominek napisał(a):Cześć,

Pozdrawiam!

Myślę, że wyjazd nie pod namiot, ale np. do mobil home., żże teraz apartamenty
Całkiem możliwe, że jest w nich na okres zimowy jakieś ogrzewanie.

Może być i kamper. Tylko, że teraz apartamenty pewnie są za grosze. No i co tam robić? Cypr albo Alanya to 15-20C, hotel, podgrzewany basen.

Byłem kiedyś służbowo w Atenach w lutym. Było 10-12C, ale padał deszcz, wiało, morze wzburzone, tylko hotelowy basen ratował wyjazd od strony rekreacyjnej ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.01.2019 22:14

arturescu napisał(a):Może być i kamper. Tylko, że teraz apartamenty pewnie są za grosze. No i co tam robić? Cypr albo Alanya to 15-20C, hotel, podgrzewany basen.
Byłem kiedyś służbowo w Atenach w lutym. Było 10-12C, ale padał deszcz, wiało, morze wzburzone, tylko hotelowy basen ratował wyjazd od strony rekreacyjnej ;)

Masz jakies informacje na temat interesujący autora wątku?
Jeżeli nie, proponuję zakończyć ten OT.
Żeby nie było przykro.
Try3ek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Try3ek » 16.11.2024 10:55

Troszkę odświeżę
Planuje po świętach Bożego narodzenia jechać gdzieś gdzie jest ciepło, w Cro już 10 lat z czego 3 ostatnie z przyczepą, dlaczego tam, bo wyjazd na 7 dni więc dalej gdzie cieplej nie ma sensu jechać.
Był ktoś ostatnio zimą na sylwestra? Jest kilka kempingów otwartych, Zadar, Split te dwa miejsca biorę pod uwagę. Jestem ciekaw jakie jest obłożenie czy czasem na sylwestra nie ma tłumów ludzi, jedziemy z dziećmi 6-7lat.
Wyjazd raczej na spontanie i ostateczna decyzja kilka dni przed wyjazdem, nie zamierzam się pchać z przyczepą gdy będą jakieś śnieżyce po drodze, auto 4x4 ale przyczepa ma letnie opony :)

Co sądzicie o takim wyjeździe ma to sens by troszkę słoneczka zobaczyć zimą?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2024 11:15

Jest relacja Maslinki z okresu świąteczno-noworocznego 23/24. Wprawdzie apartamenty, ale da Ci obraz jak to wygląda w tym okresie.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 16.11.2024 11:40

Poszukaj info na temat obowiązku zimowych opon w aucie i przyczepie.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone