Cześć,
Myślę nad wyjazdem do Chorwacji teraz zimą, wie ktoś może jak wygląda sprawa kempingów w Dalmacji?;)
Z tego co wynalazłem, to na wyspie Cres i Losinj są pootwierane, ale mnie bardziej interesuje południowa część Chorwacji.
Pozdrawiam!
Dominek napisał(a):Cześć,
Myślę nad wyjazdem do Chorwacji teraz zimą, wie ktoś może jak wygląda sprawa kempingów w Dalmacji?;)
Z tego co wynalazłem, to na wyspie Cres i Losinj są pootwierane, ale mnie bardziej interesuje południowa część Chorwacji.
Pozdrawiam!
Janusz Bajcer napisał(a):Dominek napisał(a):Cześć,
Pozdrawiam!
Myślę, że wyjazd nie pod namiot, ale np. do mobil home., żże teraz apartamenty
Całkiem możliwe, że jest w nich na okres zimowy jakieś ogrzewanie.
arturescu napisał(a):Może być i kamper. Tylko, że teraz apartamenty pewnie są za grosze. No i co tam robić? Cypr albo Alanya to 15-20C, hotel, podgrzewany basen.
Byłem kiedyś służbowo w Atenach w lutym. Było 10-12C, ale padał deszcz, wiało, morze wzburzone, tylko hotelowy basen ratował wyjazd od strony rekreacyjnej
Try3ek napisał(a):Troszkę odświeżę
Planuje po świętach Bożego narodzenia jechać gdzieś gdzie jest ciepło, w Cro już 10 lat z czego 3 ostatnie z przyczepą, dlaczego tam, bo wyjazd na 7 dni więc dalej gdzie cieplej nie ma sensu jechać.
Był ktoś ostatnio zimą na sylwestra? Jest kilka kempingów otwartych, Zadar, Split te dwa miejsca biorę pod uwagę. Jestem ciekaw jakie jest obłożenie czy czasem na sylwestra nie ma tłumów ludzi, jedziemy z dziećmi 6-7lat.
Wyjazd raczej na spontanie i ostateczna decyzja kilka dni przed wyjazdem, nie zamierzam się pchać z przyczepą gdy będą jakieś śnieżyce po drodze, auto 4x4 ale przyczepa ma letnie opony
Co sądzicie o takim wyjeździe ma to sens by troszkę słoneczka zobaczyć zimą?