Andrzej_Monia napisał(a):Witamy. W przyszłym roku wybieramy się w okolice Splitu. Czy może ktoś polecić nam dobry kemping w tych okolicach.
Dzięki z góry. Pozdrawiamy
Stobrec = nie byłem, ale wydaje się być dobry
Andrzej_Monia napisał(a):Witamy. W przyszłym roku wybieramy się w okolice Splitu. Czy może ktoś polecić nam dobry kemping w tych okolicach.
darek1 napisał(a):Aneta_Bini napisał(a):Witam,
w tym roku jade do Chorwacji pierwszy raz, troszkę na spontanie, poniewaz namówili nas (mnie i męża) znajomi ledwie kilka tyg temu. Oni jeżdżą już od kilku lat i tak samo tym razem wybierają się "w ciemno", jednak obawiam się czy nam się coś znależć... będzie nas 11 osób... jedziemy w już w sobotę. Moje pytanie: czy na kempingu można wypożyczyć namiot czy trzeba miec swój? w przypadku braku własnego namiotu pozostaje tylko opcja wynajecia takiego domku na kempingu?
Droga i serdeczna koleżanko Aneto. Nie wiem czy kolezanka zdaje sobie sprawę co to jest spanie na campigu. Pozwoli koleżanka, że wyjaśnię. Otóż nie ma tam klimy. Wszak wiadomo, że są tam upały, a w namioce w ciągu dnia nie da sie wysiedzieć, a w nocy spać. Brak imtymności. Dużo pijaków i ochlapusów różnych. Wspólne łazienki i toalety. Brak czystości. Złodziejstwo elementów namiotu, a nawet i papieru z kibla. Ciągle zpachane albo zajete toalety. Łażenie po campingu z naczyniami do łazienek i mycie. O molestowaniu to juz chyba nie muszę mówić. Jak popiją to kazda jest ładna bez względu na narodowość. Nawet grube i brzydkie niemki mają wzięcie. Łażenie cudzoziemek po campingi w topless. Myśli koleżanka, że mąż to tak posiedzi spokojnie. Oj nie, natura i zwierzecość w nim się obudzi. Proponuję z całą odpowiedzialnościa wynająć kwaterę. Pozdrawiam.
arezi napisał(a):Poradźcie mi prosze, gdzie w przyszłym roku? trzeba powoli juz zacząc planować Szukam czegoś małego, kameralnego, jak na razie okolica blizej nie określona. Myślę coś o okolicach Trogiru...
Janusz Bajcer napisał(a):arezi napisał(a):Poradźcie mi prosze, gdzie w przyszłym roku? trzeba powoli juz zacząc planować Szukam czegoś małego, kameralnego, jak na razie okolica blizej nie określona. Myślę coś o okolicach Trogiru...
W okolicach Trogiru niestety mało kameralnych kempingów, większych też.
Jeden z tych niewielu to Camp u Dragana
Innych szukaj TU
arezi napisał(a):Super, dziekuje za odpowiedź. Mam teraz przez najbliższy czas co studiować
Janusz Bajcer napisał(a):arezi napisał(a):Super, dziekuje za odpowiedź. Mam teraz przez najbliższy czas co studiować
No to jeszcze studiuj to, co sam kiedyś podałeś
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=742 ... ht=#742782
PS Urodziłem się w Gliwicach, więc odpowiedziałem
arezi napisał(a):Wyspa Murter - co Wy na to? był ktoś, warto jechać? jest spokój i cisza?
arezi napisał(a):smoki3 napisał(a):arezi napisał(a):Wyspa Murter - co Wy na to? był ktoś, warto jechać? jest spokój i cisza?
Byłem i warto A jeśli do tego masz jeszcze ponton....
Jakiś tam mam.. nie jest on na jakies wyprawy dalekomorskie, ale popływac się da.
smoki3 napisał(a):arezi napisał(a):smoki3 napisał(a):arezi napisał(a):Wyspa Murter - co Wy na to? był ktoś, warto jechać? jest spokój i cisza?
Byłem i warto A jeśli do tego masz jeszcze ponton....
Jakiś tam mam.. nie jest on na jakies wyprawy dalekomorskie, ale popływac się da.
Jeśli obierzesz kamping Jazina w Tisno , to znajdziesz tam dużo bezpiecznego miejsca do pływania pontonem.
Po obu stronach kempingu są osłonięte zatoki.