Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.07.2011 17:17

alula napisał(a):czy jadąc na kemping jest szansa znalezienia wolnego miejsca w sobotę początkiem sierpnia?

alula napisał(a):czy może lepszy pomysłem jest przyjechać w niedzielę rano?

Lepszym pomysłem jest przyjazd w sobotę z samego rana , aczkolwiek według mnie nie ma to aż tak dużego znaczenia , bo na campach miejsce się zawsze znajdzie ......jak nie na tym , to na innym ......nie ma takiej opcji byście nic nie znależli.
alula napisał(a):jak to z obłożeniem turystycznym? rozklada sie równomiernie czy np. południe jest o wiele bardziej oblegane od np. okolic Zadaru?
Tutaj już nie ma reguły.....ludziska wybierają region jaki im pasuje i nie rozkłada się to równomiernie.
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 23.07.2011 18:42

moje obawy wynikają z tego, że to weekend i środek sezonu i na pewno moga być tłumy, ale jak sie uda przyjedziemy w sobotę rano by jak nadłużej cieszyć się Chorwacją :)
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 24.07.2011 14:40

Alula! Miejsc na kempingach nie zabraknie. Chorwaci zawsze chętnie pomogą. Sobota i niedziela to też dni wyjazdowe kiedy zwalniają się miejsca na kempingach, więc śmiało. Pozdrawiam :lol:
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 24.07.2011 20:12

rych19 napisał(a):Alula! Miejsc na kempingach nie zabraknie. Chorwaci zawsze chętnie pomogą. Sobota i niedziela to też dni wyjazdowe kiedy zwalniają się miejsca na kempingach, więc śmiało. Pozdrawiam :lol:

dzięki :) wielka ulga :)
Aneta_Bini
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta_Bini » 10.08.2011 10:02

Witam,
w tym roku jade do Chorwacji pierwszy raz, troszkę na spontanie, poniewaz namówili nas (mnie i męża) znajomi ledwie kilka tyg temu. Oni jeżdżą już od kilku lat i tak samo tym razem wybierają się "w ciemno", jednak obawiam się czy nam się coś znależć... będzie nas 11 osób... jedziemy w już w sobotę. Moje pytanie: czy na kempingu można wypożyczyć namiot czy trzeba miec swój? w przypadku braku własnego namiotu pozostaje tylko opcja wynajecia takiego domku na kempingu?
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 10.08.2011 11:21

Aneta_Bini napisał(a): Moje pytanie: czy na kempingu można wypożyczyć namiot czy trzeba miec swój? w przypadku braku własnego namiotu pozostaje tylko opcja wynajecia takiego domku na kempingu?

Witaj Aneta,
musisz mieć własny namiot, a co do do domku to takich na kempingach nie ma. Natomiast są przyczepy kempingowe, ale wynajem tylko przez biura.
Piszesz, że Twoi znajomi byli kilkakrotnie, zdaj się na nich.
Życzę udanego urlopu. :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.08.2011 12:12

Jacek 206 napisał(a):
Aneta_Bini napisał(a): Moje pytanie: czy na kempingu można wypożyczyć namiot czy trzeba miec swój? w przypadku braku własnego namiotu pozostaje tylko opcja wynajecia takiego domku na kempingu?

Witaj Aneta,
musisz mieć własny namiot, a co do do domku to takich na kempingach nie ma.

Pozwolę się nie zgodzić z kolegą.
Są bungalowy, są przyczepy oraz różnego rodzaju małe domki (niekoniecznie przez agencję czy biuro).
Może nie zmieścicie się wszyscy do jednego ale ...
Oczywiście takie cuda są nie na wszystkich kempingach no i w ciemno może być duży problem.
Namioty z pełnym wyposażeniem stoją m. in. w Razanac camp Planik - pisz.
http://www.planik.hr/en/

Pozdrav
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 11.08.2011 11:03

Proszę o pomoc pamiętam że kiedyś na forum była taka lista co zabrać do cro pod namiot- nie potrafię jej odszukać

Czy ktoś może mnie poratować linkiem? Z góry dziękuję.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2011 11:10

martabartek napisał(a):Proszę o pomoc pamiętam że kiedyś na forum była taka lista co zabrać do cro pod namiot- nie potrafię jej odszukać

Czy ktoś może mnie poratować linkiem? Z góry dziękuję.

http://pilak.republika.pl/podnamiot.htm
martabartek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martabartek » 11.08.2011 13:55

OOO Dziękuję :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2011 13:21

Jeśli ktoś jest zainteresowany kempingiem Jazina w Tisno na Murter, to w/w opisałem TU :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.08.2011 19:46

Aneta_Bini napisał(a):Witam,
w tym roku jade do Chorwacji pierwszy raz, troszkę na spontanie, poniewaz namówili nas (mnie i męża) znajomi ledwie kilka tyg temu. Oni jeżdżą już od kilku lat i tak samo tym razem wybierają się "w ciemno", jednak obawiam się czy nam się coś znależć... będzie nas 11 osób... jedziemy w już w sobotę. Moje pytanie: czy na kempingu można wypożyczyć namiot czy trzeba miec swój? w przypadku braku własnego namiotu pozostaje tylko opcja wynajecia takiego domku na kempingu?

Droga i serdeczna koleżanko Aneto. Nie wiem czy kolezanka zdaje sobie sprawę co to jest spanie na campigu. Pozwoli koleżanka, że wyjaśnię. Otóż nie ma tam klimy. Wszak wiadomo, że są tam upały, a w namioce w ciągu dnia nie da sie wysiedzieć, a w nocy spać. Brak imtymności. Dużo pijaków i ochlapusów różnych. Wspólne łazienki i toalety. Brak czystości. Złodziejstwo elementów namiotu, a nawet i papieru z kibla. Ciągle zpachane albo zajete toalety. Łażenie po campingu z naczyniami do łazienek i mycie. O molestowaniu to juz chyba nie muszę mówić. Jak popiją to kazda jest ładna bez względu na narodowość. Nawet grube i brzydkie niemki mają wzięcie. Łażenie cudzoziemek po campingi w topless. Myśli koleżanka, że mąż to tak posiedzi spokojnie. Oj nie, natura i zwierzecość w nim się obudzi. Proponuję z całą odpowiedzialnościa wynająć kwaterę. Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2011 20:00

darek1 napisał(a):
Aneta_Bini napisał(a):Witam,

Droga i serdeczna koleżanko Aneto. Nie wiem czy kolezanka zdaje sobie sprawę co to jest spanie na campigu. Pozwoli koleżanka, że wyjaśnię. Otóż nie ma tam klimy. Wszak wiadomo, że są tam upały, a w namioce w ciągu dnia nie da sie wysiedzieć, a w nocy spać. Brak imtymności. Dużo pijaków i ochlapusów różnych. Wspólne łazienki i toalety. Brak czystości. Złodziejstwo elementów namiotu, a nawet i papieru z kibla. Ciągle zpachane albo zajete toalety. Łażenie po campingu z naczyniami do łazienek i mycie. O molestowaniu to juz chyba nie muszę mówić. Jak popiją to kazda jest ładna bez względu na narodowość. Nawet grube i brzydkie niemki mają wzięcie. Łażenie cudzoziemek po campingi w topless. Myśli koleżanka, że mąż to tak posiedzi spokojnie. Oj nie, natura i zwierzecość w nim się obudzi. Proponuję z całą odpowiedzialnościa wynająć kwaterę. Pozdrawiam.

Zdaje się, że kolega darek1 też nie był na kempingu. :wink: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.09.2011 15:17

Kolega darek1 nigdy nie był na chorwackich kempingach, więc jego opnie w tej sprawie należy traktować z przymróżeniem oka :wink: a najlepiej wyrzucić do kosza :lol:
Andrzej_Monia
Globtroter
Kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej_Monia » 08.10.2011 16:54

Witamy. W przyszłym roku wybieramy się w okolice Splitu. Czy może ktoś polecić nam dobry kemping w tych okolicach.
Dzięki z góry. Pozdrawiamy :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi