Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2011 14:49

Marceli Szpak napisał(a):Kochani :)

Czy znacie jakiś fajny camping (jedziemy 2 os. pod namiot) w okolicach Makarskiej?
Standardowe "jedziemy po raz pierwszy do Chorwacji" tym bardziej będę bardzo wdzięczny za porady :)
Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam
Wojtek

Link ze strony 3 -
http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzav ... obmocje=23
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 19.06.2011 10:53

Dzięki wielkie Janusz.
No właśnie te widziałem wcześniej i teraz mam pytanie - czy w Makarskiej są tylko te dwa kempingi i jeśli tak to czy ktoś z Was był w jednym z nich i może coś doradzić :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2011 12:55

Nic mi nie wiadomo aby były jeszcze inne kempingi w Makarskiej, na tych dwóch osobiście nie byłem więc trudno mi coś bliżej o nich powiedzieć.

Może tyle, że Sutikla jest w miejscowości Podgora, nie w Makarskiej.
bikiniarz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikiniarz » 19.06.2011 14:05

Pytałem w innym temacie, ale nie uzyskałem odpowiedzi, więc zapytam ponownie tutaj, skoro temat jest odgrzany:

Czy w Primosten są jakieś kempingi oprócz Tomas i Adratic?
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 19.06.2011 14:27

A ja zapytam tak ni z gruchy ni z pietruchy...
Dlaczego cena za kemping jest WYŻSZA niż za normalny apartament
u Chorwata?
Tak na chłopski rozum, to standard apartamentu jest wyższy niż na kempingu,wiec kemping powinien być tańszy 8O
Pytam bo nigdy nie byłem na kempingu :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2011 14:35

bikiniarz napisał(a):Pytałem w innym temacie, ale nie uzyskałem odpowiedzi, więc zapytam ponownie tutaj, skoro temat jest odgrzany:

Czy w Primosten są jakieś kempingi oprócz Tomas i Adratic?

W Primošten są tylko te dwa kempingi.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2011 14:41

Stasiek18 napisał(a):A ja zapytam tak ni z gruchy ni z pietruchy...
u Chorwata?
Tak na chłopski rozum, to standard apartamentu jest wyższy niż na kempingu,wiec kemping powinien być tańszy 8O

Są kempingi tańsze, są porównywalne, czasem są droższe niż kwatera.
Zależy to od wielkości i wyposażenia kempingów.

Apartament u Chorwata nie często oferuje dodatkowo np. basen, boiska czy animację wolnego czasu.
zoocheq
Podróżnik
Re: Rada

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoocheq » 19.06.2011 21:10

arezi napisał(a):Tym razem jedziemy w okolicę Paklenicy. Znalazlem tam dość dużo campingów. Np http://www.starigrad-paklenica.net/star ... amping.htm albo http://www.rivijera-paklenica.hr/en/smj ... _sifra=kmp. Ogólnie szukamy, małego kameralnego, usytuowanego nie daleko od morza z przyzwoitymi sanitariatami. Może ktoś z Was był na którymś z nich? Seline czy Starigrad, a może inne miasteczko? Możecie jakiś polecić...:)

Byliśmy w tej okolicy kilka razy (wspaniała baza wypadowa w góry) i pomieszkiwaliśmy na kampie Plantaża i Michael (C1). Plantaża (parę metrów dalej) jest większy i bardziej anonimowy a Michael mniejszy i rodzinny (właściciel Toni szalenie sympatyczny, ale nie namolny, jeżeli wiesz o co mi chodzi). Oba zacienione nad samym morzem. Oba ok, ale my wolimy u Toniego (jeżeli posiedzisz dłuższą chwilę zauważysz o co chodzi).
arezi
Odkrywca
Re: Rada

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 20.06.2011 14:10

zoocheq napisał(a):
arezi napisał(a):Tym razem jedziemy w okolicę Paklenicy. Znalazlem tam dość dużo campingów. Np http://www.starigrad-paklenica.net/star ... amping.htm albo http://www.rivijera-paklenica.hr/en/smj ... _sifra=kmp. Ogólnie szukamy, małego kameralnego, usytuowanego nie daleko od morza z przyzwoitymi sanitariatami. Może ktoś z Was był na którymś z nich? Seline czy Starigrad, a może inne miasteczko? Możecie jakiś polecić...:)

Byliśmy w tej okolicy kilka razy (wspaniała baza wypadowa w góry) i pomieszkiwaliśmy na kampie Plantaża i Michael (C1). Plantaża (parę metrów dalej) jest większy i bardziej anonimowy a Michael mniejszy i rodzinny (właściciel Toni szalenie sympatyczny, ale nie namolny, jeżeli wiesz o co mi chodzi). Oba zacienione nad samym morzem. Oba ok, ale my wolimy u Toniego (jeżeli posiedzisz dłuższą chwilę zauważysz o co chodzi).

Myśmy się zdecydowali na C4, wpłaciłem juz zaliczkę i nie mogę się doczekac wyjazdu :) Dzięki za radę
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 20.06.2011 14:12

Stasiek18 napisał(a):A ja zapytam tak ni z gruchy ni z pietruchy...
u Chorwata?

A wcale nie. Ja zawsze znajduje o wiele tańsze, a standard wcale nie kiepski. Jeszcze zależy kto co woli. My np nie lubimy sie kisic w pokoju. Córka uwielbia latać od samego rana do ciemnej nocy po dworze. Na kempingu jest inny klimat - to trzeba lubić :)
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 20.06.2011 18:53

Na kempingu jest inny klimat - to trzeba lubić

To na pewno tutaj się z Tobą zgodzę w 100%.
Co do ceny to apartament też można mieć bardzo tanio i nie
kisić
się w jednym pokoju.
Ja wynajmuje mieszkanie 55m2 z dwiema sypialniami,łazienką i kuchnią za 24 EURO/doba za 3 osoby.
Fakt że 700m od morza, ale za 8 Euro ....
Kempingi maja jeszcze jedna ważną zaletę....są naprawdę blisko morza :?
arezi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) arezi » 20.06.2011 19:12

Stasiek18 napisał(a):
Na kempingu jest inny klimat - to trzeba lubić

To na pewno tutaj się z Tobą zgodzę w 100%.
Co do ceny to apartament też można mieć bardzo tanio i nie
kisić
się w jednym pokoju.
Ja wynajmuje mieszkanie 55m2 z dwiema sypialniami,łazienką i kuchnią za 24 EURO/doba za 3 osoby.
Fakt że 700m od morza, ale za 8 Euro ....
Kempingi maja jeszcze jedna ważną zaletę....są naprawdę blisko morza :?

Mnie sie teraz udało za 19,50 Euro za cały komplet na kempingu. jestem juz trzeci raz i jak na razie z roku na rok znajduję sobie cos fajnego i tańszego niż w ubiegłym roku :) Ogólnie omijam kampingi z basenami, dyscotekami, barami, nocnymi klubami :) itp czyli omijam wielkie moloch, bo nie dość, że nie da się tam odpocząć to po drugie one są właśnie droższe niż niejedne apartament.
emil_reg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) emil_reg » 12.07.2011 13:26

Witam :)
W najbliższą sobotę wybieram się do Chorwacji z koleżanką. Z racji z tego, że jestem studentem, interesuje mnie jak najtańszy koszt pobytu. Wiem już, żeby zabrać ze sobą jak najwięcej jedzenia :D A teraz najbardziej mnie interesuje znalezienie jak najtańszych campingów... Pierwszy tydzień będę w Istrii, interesuje mnie oczywiście zachodnie wybrzeże. Czy jest możliwe znalezienie czegoś za 5-10 euro za noc?

Kolejny tydzień planowana jest Dalmacja. Ceny są podobne jak w Istrii? Jeśli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenia z tanimi campingami i mógłby polecić, bardzo proszę o informacje...
lulmar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lulmar » 13.07.2011 14:16

Pewnie tylko maleńkie prywatne kampingi mogą być tak tanie. Te "normalne" są droższe niż najtańsze kwatery.
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 23.07.2011 18:08

chcialam się dopytac, chyba gdzies na forum czytalam o tym, ale znaleźć nie mogę :(
czy jadąc na kemping jest szansa znalezienia wolnego miejsca w sobotę początkiem sierpnia? czy może lepszy pomysłem jest przyjechać w niedzielę rano?
i moze to głupie pytanie, ale jak to z obłożeniem turystycznym? rozklada sie równomiernie czy np. południe jest o wiele bardziej oblegane od np. okolic Zadaru?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi