agulus napisał(a):Witam, potrzebuję porady bardziej doświadczonych "cromaniaków" Czy jest szansa, żeby znaleźć nocleg na 1 noc na kempingu? (termin 24.08) Można jechać w ciemno czy trzeba rezerwować? I możecie polecić kemping w okolicach Trogiru lub dalej w kierunku Omiš (ewentualnie w samym Omiš) na 1 noc?
agulus napisał(a):Witam, potrzebuję porady bardziej doświadczonych "cromaniaków" Czy jest szansa, żeby znaleźć nocleg na 1 noc na kempingu? (termin 24.08) Można jechać w ciemno czy trzeba rezerwować? I możecie polecić kemping w okolicach Trogiru lub dalej w kierunku Omiš (ewentualnie w samym Omiš) na 1 noc?
AniaJ. napisał(a):W tym roku pierwszy raz bez namiotu: Serce pęka:(
Janusz Bajcer napisał(a):AniaJ. napisał(a):W tym roku pierwszy raz bez namiotu: Serce pęka:(
Kiedyś taki moment przychodzi mnie się zdarzył po 18 pobytach pod namiotem (8 razy Węgry, 10 razy Chorwacja)
gusia-s napisał(a):Oczywiście, że szansa jest Z czym jedziesz? Namiot, kamper, przyczepa? W samym Omis masz duży kemping Galeb i na nim najszybciej będzie miejsce. Jest jeszcze Lisičina ale w głębi Omisa oddalony od morza. W Duce przed Omisem jest kilka małych kempingów między Jadranką a morzem.
W okolicy Trogiru to albo na wyspie Ciovo kemp. Rozac, kemp. Labadusa, lub kemping Stobrec zaraz za Splitem.
agulus napisał(a): ... jedziemy samochodem i na tą jedną nic weźmiemy namiot. Ogólnie mamy nocleg w Breli od 25, natomiast w Karlovać będziemy 23.08, więc potrzebujemy jeden nocleg ...
piotrulex napisał(a):agulus napisał(a): ... jedziemy samochodem i na tą jedną nic weźmiemy namiot. Ogólnie mamy nocleg w Breli od 25, natomiast w Karlovać będziemy 23.08, więc potrzebujemy jeden nocleg ...
Sam namiot to trochę mało, aby w miarę komfortowo się w nim przespać. Zajmować znaczną część bagażnika, aby przekimać tylko 1 noc, mi by było nieco szkoda
agulus napisał(a):piotrulex napisał(a):agulus napisał(a): ... jedziemy samochodem i na tą jedną nic weźmiemy namiot. Ogólnie mamy nocleg w Breli od 25, natomiast w Karlovać będziemy 23.08, więc potrzebujemy jeden nocleg ...
Sam namiot to trochę mało, aby w miarę komfortowo się w nim przespać. Zajmować znaczną część bagażnika, aby przekimać tylko 1 noc, mi by było nieco szkoda
O komfort na tę jedną noc się nie martwię a tym bardziej o miejsce w bagażniku, którego mamy naprawdę sporo Materac bierzemy więc spać na czym będzie. Jeździłam na złoty motocyklem więc naprawdę warunki to żaden problem.
Dla mnie istotne jest czy znajdę miejsce na 1 noc.
piotrulex napisał(a):
Spoko, skoro pakowałaś się w moto, to i miejsce w bagażniku mnie nie dziwi
Miejsce znajdziesz, bez stresu
grzybowa napisał(a):Po 3 latach stacjonowania na lądzie chorwackim pragniemy osiąść na 2 tygodnie na jakiejś wyspie chorwackiej. I tu proszę o pomoc.
Chcielibyśmy pojechać do Cro w terminie 21.08 do 01.09.2019 w 4 osoby (2+2 dzieci w wieku 7 i 12 lat). Naszym początkowym wyborem był kamp Cikat. Niestety po ostatecznym podsumowaniu cena przerosła nasze możliwości.
Czy polecicie coś ciekawego? Zależy na, żeby na kempingu było trochę atrakcji dla dzieciaków. Pomóżcie proszę