Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pawel_M.
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel_M. » 09.05.2018 11:08

@gusia-s: cenne spostrzeżenia, dzięki :) Domyślałem się, że rezerwacja nie jest potrzebna, ale wolałem się zabezpieczyć. Jak nam nie wystarczy czasu na Brać to po prostu zostaniemy tam dłużej. Co do Kampu No1 na Bolu - jakoś mam wrażenie, że są tam dość spartańskie warunki w porównaniu z Watermanem albo Nevio? Ale mogę się mylić...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.05.2018 11:46

Pawel_M. napisał(a):@gusia-s: cenne spostrzeżenia, dzięki :) Domyślałem się, że rezerwacja nie jest potrzebna, ale wolałem się zabezpieczyć. Jak nam nie wystarczy czasu na Brać to po prostu zostaniemy tam dłużej. Co do Kampu No1 na Bolu - jakoś mam wrażenie, że są tam dość spartańskie warunki w porównaniu z Watermanem albo Nevio? Ale mogę się mylić...
Nie mylisz się :mrgreen: dzieli je przepaść :mrgreen: Ale ma swoje plusy - poniżej fajne mikro plażyczki między skałkami, blisko do innych ładniusich plażyczek w pobliżu kierując się w stronę przeciwną do Złotego rogu, blisko też do plaż murvickich no i samego Bolu. Dużo cienia. Dla mnie do przeżycia na kilka dni. Zawsze lokalizacja - otoczenie jest dla mnie ważniejsze niż warunki. Umyć się mogę i pod prysznicem z czarnego worka :wink:
Tu kilka fotek i mały opis No1 a tu Waterman.
gvader
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gvader » 05.06.2018 10:18

Witajcie użytkownicy,

Zaraz pewnie ktoś mnie zgani za złe używanie szukajki, ale mam dość nietypowy problem, a ilość informacji na forum, jest dla świeżaka tak przytłaczająca, że aż mi ciężko.

Kontekst. Jedziemy z żoną na Chorwację (do Chorwacji?) na ok tydzień w drugiej połowie czerwca jako część podróży po południowej Europie. Jest to nasza pierwsza wizyta w tej części kontynentu, więc chcieliśmy trochę objazd zrobić i jako nocleg wykorzystać namiot. Plan zakłada wiazd od strony Austrii, wyjazd w stronę Węgier. Atrakcje, które chcieliśmy zaliczyć na razie to Dubrownik i Park Jezior Plitwickich. Reszta priorytetów jest uzależniona od miejsc noclegowych.

Pomysł jaki mamy, to podzielić ten tydzień na 3 miejsca noclegowe. Zanocować najpierw gdzieś w okolicy Zadaru (+/-50km) ze 2 noce, żeby był dobry punkt wypadowy na całodzienną wycieczkę nad jeziora. Później analogicznie w okolicy Dubrownika. Co do reszty nocy, to wróciłbym gdzieś bliżej północy (może znow w okolice Zadaru), ze względu na to, żeby mieć krótszy dystans przy wypadzie na Węgry. Teraz moja prośba.

1. Oceńcie proszę plan z Waszego doświadczenia czy taki plan ma w ogóle sens. Boję się że spalimy dużo czasu na podróże, może z czegoś zrezygnować i skupić się na konkretnym rejonie? Z drugiej strony, z racji, że jest to nasz pierwszy wyjazd na Cro, chcieliśmy zorganizować go dość przekrojowo, aby ewentualnie w przyszłości zagłębić się lepiej w konkretne rejony.
2. Polećcie jakieś dobre kempingi w wymienionych okolicach, ewentualnie inne miejsce, może jedno, które bez długiego jeżdżenia posłużyło jako dobry punkt wypadowy na takie wycieczki jednodniowe?
3. Czy ogólnie opcja zostawienia namiotu i jakichś rzeczy na kempingu na cały dzień w celu nie pakowania ze sobą całego majdanu jest Waszym zdaniem dobrym pomysłem, czy może lepiej na takie wycieczki poszukać jakiegoś bardziej zamykanego lokum niż namiot?

PS: Przepraszam za dużą ilość pytań w jednym temacie, ale nie chciałem zakładać miliona wątków na poszczególne kwestie. Z góry dziękuję za wyrozumiałość.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 05.06.2018 11:06

Na dwu lub trzydniowe pobyty, kempingi nadają się jak najbardziej. Z resztą w drugiej połowie czerwca z apartamentami na tak krótki pobyt może być problem.

W okolicach Zadaru polecam Zaton bo jest bardzo dobry, a koło Dubrownika Solitudo, bo blisko.
Mirizag
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mirizag » 24.06.2018 14:50

Witam. Czy możecie polecić jakiś niedrogi camp na jakieś dwie doby w okolicach jezior Plitwickich
zufila
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zufila » 24.06.2018 17:08

Nie wiem czy niedrogi, bo to zawsze pojęcie względne, ale ja byłam w tamtym roku na kempingu Korana. Czysto, bezpiecznie, dużo miejsca (tylko teren górzysty). Co rano kursują bezpłatne autokary do parku, więc odchodzi problem z parkingiem (pewnie dlatego na tym campie taka masa kamperów).
Korana camp-459x816.jpg
Przemek1994
Autostopowicz
Rezerwacja Pola Namiotowego Pytania

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemek1994 » 25.06.2018 20:56

Cześć wszystkim
Pytanie do podróżujących z namiotami czy rezerwujecie sobie pole czy jedziecie i szukacie na bieżąco, ponieważ chciałem zarezerwować pole namiotowe i niby dochodzi do rezerwacji na stronie dostaję maila że zarezerwowane ale nie pobiera żadnej opłaty dodam że strona pokazuje kwotę do zapłaty i wybieram kartę podaje dane z karty klikam ok i pokazuje mi ze niby zarezerwowane ktoś miał już może podobną sytuacje i jak to wyglądało w praktyce ? :D :)
petr
Croentuzjasta
Re: Rezerwacja Pola Namiotowego Pytania

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 27.06.2018 10:51

Może masz opcję bez pobrania zaliczki, a w przypadku gdy nie pojawisz się na campingu w wyznaczonej dacie wtedy obciążą ci kartę.
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 28.06.2018 20:33

Moje trzy grosze ...

Właśnie jestem w HR... Pierwsza cześć pobytu na wyspie Hvar. Z trzech campingów zlokalizowanych obok siebie ( Grebisce, Milna, Holiday ), zatrzymaliśmy się na ostatnim. Plusy to oczywiście dobra lokalizacja blisko Jelsy... Na pochwałę zasługują też sanitariaty ... Dużo kabin prysznicowych i zawsze czysto i pachnąco. Dodam, że była niewielka ilość namiotów i camperów, to zaleta "przedsezonu" :-) Na minus moim zdaniem to brak ładnej plaży, ogólnie z tym "kaszana", wylegiwanie się na skałkach to jest dobre dla fok :D Za radami z forum cropl jeździliśmy na drugą część wyspy - Ivan Dolac, Zawala itp.

Teraz jesteśmy na campie Drażica na Pagu. Szukaliśmy po drodze i ten wydał się najlepszy, tzn: dobrze zaciemniony drzewami, niewielki i z kameralną plażą obok.

Na pytania chętnie odpowiem ... Pozdrawiam
bartas27
Autostopowicz
Wyprawa spontan

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartas27 » 03.07.2018 20:32

Hej,

Mam pytanie odnośnie pól namiotowych. Wybieramy się w 4 autostopem do Chorwacji i mam pytanie, czy bez problemu w połowie lipca(środek sezonu) znajdziemy miejsce na dwa namioty, ponieważ słyszałem, że może być z tym duży problem i trzeba koniecznie rezerwować. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest od doświadczonych podróżników:) Nasza trasa będzie przebiegać, aż do Breli tam planujemy ostatni przystanek.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 03.07.2018 22:01

Szczyt szczytów zaczyna się w sierpniu. Jeżeli nie jesteście bardzo wymagający, to miejsce pewnie się znajdzie, bo kempingów w Chorwacji jest dużo. Jednak czasem trzeba będzie się naszukać.

Jak to mówią: Kto grymasi, nie kutasi! (chociaż to dotyczy wybrzydzania w zupełnie innej kwestii) ;)

Powodzenia i udanych wakacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Wyprawa spontan

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2018 22:04

bartas27 napisał(a):Hej,

Mam pytanie odnośnie pól namiotowych. Wybieramy się w 4 autostopem do Chorwacji i mam pytanie, czy bez problemu w połowie lipca(środek sezonu) znajdziemy miejsce na dwa namioty, ponieważ słyszałem, że może być z tym duży problem i trzeba koniecznie rezerwować. Chciałbym się dowiedzieć jak to jest od doświadczonych podróżników:) Nasza trasa będzie przebiegać, aż do Breli tam planujemy ostatni przystanek.

Hej
Nie wiem gdzie rozpocznie się trasa w Chorwacji, ale w Breli nie ma kempingów.
domeldoom
Globtroter
Pag - wybór campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) domeldoom » 13.02.2019 09:16

Cześć

w tym roku powrót do Cro :-)
Tym razem Pag, ze względu na polską bazę nurkową w Metajnie.

Przejrzałem sporo stron, ostateczny wybór pomiędzy:

Kanic
Drazica
Navis
Simuni.

Zależy nam na:
- cisza, spokój, czystość, prysznice i toalety na przyzwoitym poziomie,
- zacienione parcele,
- bliskość plaży, ale to nie najważniejsze, a poza tym wszystkei mają :-)
- fajnie było by blisko do sklepu spożywczego - taką mamy małą tradycję z czworonogiem, że zanim żona wstanie to Psina na spacer siku i inne takie, a ja na zakupy i poranne piwko :-)
- dość istotne: by w okolicy była jakaś fajna knajpka, dobrze gotująca w zasięgu spaceru - tak by nie trzeba było codziennie losować kto ma być kierowcą,
- cena gra rolę, nie ma być najtaniej, ale campingowe "resorty" ciut przeginają, zawsze lepiej zaoszczędzone ojro wydać na nurkowanie...

Pomożecie w ostatecznym wyborze?
Będę wdzięczny.

pzdr
tomek
Ostatnio edytowano 13.02.2019 18:50 przez domeldoom, łącznie edytowano 1 raz
Majka12345
Globtroter
Re: Pag - wybór campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka12345 » 13.02.2019 16:05

Witaj ! . Navis jest godny polecenia dla osób które cenią ciszę i spokój . Ale nie ma w pobliżu sklepu. Na recepcji można zamówić pieczywko . Położony zaraz przy samej plaży. Toalety, prysznice super . Kemping częściowo zacieniony . Z pieskiem polecam w 100%. Pozdrawiam .

5
domeldoom
Globtroter
Re: Pag - wybór campingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) domeldoom » 13.02.2019 18:14

Majka12345 napisał(a):Witaj ! . Navis jest godny polecenia dla osób które cenią ciszę i spokój . Ale nie ma w pobliżu sklepu. Na recepcji można zamówić pieczywko . Położony zaraz przy samej plaży. Toalety, prysznice super . Kemping częściowo zacieniony . Z pieskiem polecam w 100%. Pozdrawiam .
Cześć

dzięki, Konzum mapy tam jest:

https://www.google.com/maps/place/Konzu ... 14.8575215

??

pzdr
tomek

5
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi