Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 09.07.2017 21:43

znam ludzi , którym wystarczy dobry humor , trochę kasy i dokumenty ......ja im zazdroszczę , bo nie zaliczam się do tej grupy , potrzebuję na kempingu w/w gadżety typu stoliki , krzesła , kuchenki , czajniki itp ...ale bez dobrego humoru ani rusz :) :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.07.2017 00:31

Rafi70 napisał(a):znam ludzi , którym wystarczy dobry humor , trochę kasy i dokumenty ......ja im zazdroszczę , bo nie zaliczam się do tej grupy , potrzebuję na kempingu w/w gadżety typu stoliki , krzesła , kuchenki , czajniki itp ...ale bez dobrego humoru ani rusz :) :)

No jadąc zupełnie bez ekwipunku to tej kasy trzeba więcej niż trochę choćby na posiłki w knajpach :mrgreen:
Dupke przed namiotem też przyda się na czymś posadzić.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 10.07.2017 12:07

Ja bym nie demonizował. Z żoną jeździliśmy na moto spakowani do trzech kufrów o pojemności 45 litrów każdy (karimaty dopięte do kufrów). Spaliśmy i siedzieliśmy na karimatach, namiot to 3 osobowe igloo Hannah - bardzo mały po spakowaniu. Mały palnik z Camipingaza, śpiwory, ubrania kosmetyki itp. W razie niepogody można posiedzieć w knajpce, a odpowiednio rozbity namiot nie powinien przeciekać. Jeżeli nie są miętcy jak tasia z Aldika, to dadzą radę ;)
dagmaraa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmaraa » 10.07.2017 18:03

No my to raczej preferujemy taki mały survival ;) Parę razy w Polsce pogoda też nas nie rozpieszczała właśnie pod namiotem i stąd pomysł na Cro. Córa po rodzicach jest świrusem, 10 lat ma wiec żadnym maluchem to ona nie jest:) Jeśli chodzi o ciuchy to parę wygodnych na przebranie i trzymamy właśnie w walizce;) mate oczywiście tez mamy opcykaną. Jeśli chodzi o dodatki takie jak krzesła stoły itp. radzimy sobie bez. Jedzenie w mięście śniadanie lidl( bułeczki, rogaliki itp.) SURVIVAL RZĄDZI:) Najwazniejsze byle miasto pod ręka i będzie gitara:))) Jeszcze raz dziekuje za podpowiedzi, wszystkie!!!
dagmaraa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmaraa » 10.07.2017 18:11

SingSing74 napisał(a):Ja bym nie demonizował. Z żoną jeździliśmy na moto spakowani do trzech kufrów o pojemności 45 litrów każdy (karimaty dopięte do kufrów). Spaliśmy i siedzieliśmy na karimatach, namiot to 3 osobowe igloo Hannah - bardzo mały po spakowaniu. Mały palnik z Camipingaza, śpiwory, ubrania kosmetyki itp. W razie niepogody można posiedzieć w knajpce, a odpowiednio rozbity namiot nie powinien przeciekać. Jeżeli nie są miętcy jak tasia z Aldika, to dadzą radę ;)

Widze, że ktoś wie o co nam chodzi:) Mąż fascynuje się survivalem i zawsze wie jak ogarnąć temat żeby było dobrze. Chodzi nam tylko o to by było blisko miasta ze wzgedu na jedzenie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.07.2017 20:23

dagmaraa napisał(a):No my to raczej preferujemy taki mały survival ;) Parę razy w Polsce pogoda też nas nie rozpieszczała właśnie pod namiotem i stąd pomysł na Cro. Córa po rodzicach jest świrusem, 10 lat ma wiec żadnym maluchem to ona nie jest:) Jeśli chodzi o ciuchy to parę wygodnych na przebranie i trzymamy właśnie w walizce;) mate oczywiście tez mamy opcykaną. Jeśli chodzi o dodatki takie jak krzesła stoły itp. radzimy sobie bez. Jedzenie w mięście śniadanie lidl( bułeczki, rogaliki itp.) SURVIVAL RZĄDZI:) Najwazniejsze byle miasto pod ręka i będzie gitara:))) Jeszcze raz dziekuje za podpowiedzi, wszystkie!!!

No to podziwiam.
Ja jak przedmówca nie wyobrażam sobie namiotowania bez stołu, krzeseł etc...
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 23.07.2017 15:29

Dobar dan. Tak swojsko zaczynając.
Czy ktoś maże polecić przyzwoity kamping w okolicy Supetaru na wyspie Brać.
Ten najbardziej znany Beach Village Waterman Resort, w Supetarze, trzeba wcześniej zarezerwować, koszt 50,-euro kaucji, która przepada jeśli się zmieni plany. A jadąc z namiotem nie chcę być uwiązany co do czasu i miejsca. Dlatego proszę o inne namiary, tak na 5-6 dni stałego pobytu w dobrych warunkach by zwiedzić tą część wyspy.
Dziękuję i pozdrawiam. Tomasz.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.07.2017 18:23

TomKinS napisał(a):Dobar dan. Tak swojsko zaczynając.
Czy ktoś maże polecić przyzwoity kamping w okolicy Supetaru na wyspie Brać.
Ten najbardziej znany Beach Village Waterman Resort, w Supetarze, trzeba wcześniej zarezerwować, koszt 50,-euro kaucji, która przepada jeśli się zmieni plany. A jadąc z namiotem nie chcę być uwiązany co do czasu i miejsca. Dlatego proszę o inne namiary, tak na 5-6 dni stałego pobytu w dobrych warunkach by zwiedzić tą część wyspy.
Dziękuję i pozdrawiam. Tomasz.
Jestem właśnie na tym kempie. My rezerwowalismy aby miec pewne miejsce pod przyczepę. Na namioty nie ma sensu rezerwować. Miejsca w lasku pod namioty jest w brud. Jest tam prąd i cień i widok na morze. Do morza z 50 m, do toalet trzeba się cofnąć ze 100 m. Na kempie jest kuchenka i grill gazowy dla namiotów. Są 2 baseny dla dzieci (40 i 120 cm) pośród lawendy i oliwek i sosen. Do ćwiczeń ławeczka, wioślarz i orbitek. Stół do pingla, kule, wielka szachownica z figurami i mini golf. Przy basenach parasole i lezaki free, na plazy płatne ale jest też dużo miejsca poza leżakami. Wi fi w okolicy recepcji bardzo dobrze śmiga. W tej chwili na parcelach pośród kamperow i przyczep jest 1 namiot, 1 parcela na 9 jest wolna. Z tych parcel jest dalej do plaży niż z pola namiotowego. Mieliśmy po tygodniu przenosić sie na drugą stronę ale zostajemy bo nam tu wszystko odpowiada. Jako baza wypadowa duzo lepiej niż po przeciwnej stronie wyspy. W Sutiwanie jest jeszcze mały kemp przydomowy, wypchany po brzegi i plaża brzydsza.
Acha, bedac gościem kempu Waterman masz nieograniczony wstęp do ich resortu na drugim krańcu miasta... baseny, animacje i te sprawy :)
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 24.07.2017 18:48

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Przyjemnego wypoczynku :papa:
Woytech
Plażowicz
Re: Sprzedam Przyczepę Caravelair Miejsce odbioru Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Woytech » 09.08.2017 04:05

Witam.
Jaki jest mniej więcej roczny koszt postoju przyczepy na kempingu?
no_fear
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) no_fear » 09.08.2017 13:40

Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 16.08.2017 13:12

Woytech napisał(a):Witam.

Nie na kempingu tylko w przechowalni obok kempingu :)
Sprawdzałem takie koszty, to ok 100 eur za przechowanie , dowóz i ustawienie oraz odbior z parceli
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.08.2017 15:23

Rafi70 napisał(a):

Sprawdzałem takie koszty, to ok 100 eur za przechowanie , dowóz i ustawienie oraz odbior z parceli

Rocznie?
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 17.08.2017 17:13

Vjetar napisał(a):
Rafi70 napisał(a):

Rocznie?

Tak rocznie. :D smiesznie tanio . Byłem na jednym i pytałem, natomiast inni , którzy akurat obok mnie ustawiali przyczepę Słoweńcom wołali 110 eur/ rok. W tej cenie tak jak napisałem są w/w czynności oraz mycie przyczepy na zewnątrz po zimie. Przed przyjazdem na kemping wystarczy do nich zadzwonić , a oni sami ustawiają ją na parceli, to samo po wyjeździe , odbierają i przewożą do przechowalni. Jedyny mankament tego rozwiązania to "uwiązanie" przyczepy do Cro...z drugiej strony ,czy to jest mankament?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.08.2017 20:10

Rafi70 napisał(a):
Vjetar napisał(a):
Rafi70 napisał(a):

Rocznie?

Tak rocznie. :D smiesznie tanio . Byłem na jednym i pytałem, natomiast inni , którzy akurat obok mnie ustawiali przyczepę Słoweńcom wołali 110 eur/ rok. W tej cenie tak jak napisałem są w/w czynności oraz mycie przyczepy na zewnątrz po zimie. Przed przyjazdem na kemping wystarczy do nich zadzwonić , a oni sami ustawiają ją na parceli, to samo po wyjeździe , odbierają i przewożą do przechowalni. Jedyny mankament tego rozwiązania to "uwiązanie" przyczepy do Cro...z drugiej strony ,czy to jest mankament?

Dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi