Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 23.05.2012 11:22

piotrulex napisał(a):W sezonie wszędzie mogą być problemy ze znalezieniem miejsca pod przyczepę. Dwa latka temu koło Baśki bylośmy na pięknie położonym campie i dobrze, ze mieliśmy ze soba również mały namiot. W innym przypadku pozostały by nam gorsze miejsca na słońcu lub daleko od morza. A tak rozłożyliśmy się pod figowym drzewkiem majac do morza bardzo blisko i cień non stop nad namiotem. Z miejscem było krucho a było to pewnie koło 20 sierpnia, po 25-tym na innym campie koło Porec przebieraliśmy między miejscami idealnymi, wspaniałymi a świetnymi :)

To ja poprosze namiary na te campy koło Baśki i koło Porec.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 11:28

Piotrulex da Ci namiary na kampy naturystyczne :wink:

W Porec m.in. jest [url=//www.camping-adriatic.com/hr/lanterna-kamp-porec]Kamp Lanterna[/url]
Ostatnio edytowano 23.05.2012 11:55 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 23.05.2012 11:32

Janusz Bajcer napisał(a):Piotrulex da Ci mamiary na kampy naturystyczne :wink:

W Porec m.in. jest [url=//www.camping-adriatic.com/hr/lanterna-kamp-porec]Kamp Lanterna[/url]

Ten Lanterna to chyba taki olbrzym, co? Wiem, wymyslam, ale wolałabym jednak coś mniejszego, nie zupełnie malutkiego, ale też nie moloch. I rzut beretem do plaży zwirkowej- i nic od życia więcej nie chcę, nawet daruje sobie te baseny :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 11:36

Na większych kempingach miejsce na przyczepę w sezonie znajdziesz, na mnieszych może problem.

Na podanej stronie masz info do innych kempingów w różnych regionach Chorwacji :idea:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.05.2012 11:54

Janusz Bajcer napisał(a):Piotrulex da Ci namiary na kampy naturystyczne :wink:

a może nie da ...
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.05.2012 11:57

pati2304 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Piotrulex da Ci mamiary na kampy naturystyczne :wink:

Ten Lanterna to chyba taki olbrzym, co? Wiem, wymyslam, ale wolałabym jednak coś mniejszego, nie zupełnie malutkiego, ale też nie moloch. I rzut beretem do plaży zwirkowej- i nic od życia więcej nie chcę, nawet daruje sobie te baseny :lol:

da, da :)

Ten koło Baski to

http://www.hotelibaska.hr/hr/kampovi/na ... uluka.aspx

a koło Poreć to

http://lagunaporec.com/naturist-camping ... rec?splash

Pierwszy pięknie położony, naprawdę urokliwie, kamyczkowa plaża gdzie obuwie nawet u dzieci może być zbędne, łagodne zejścia do wody bez skał i nierówności

Drugi ma basen ze słodką wodą, nieograniczoną ilość sanitariatów i prysznicy, jest ich tyle, że nigdy nie widziałem zajętych więcej niż połowy, bardzo czysto, kulturalnie, spokojnie, darmowe animacje dla dzieciaków itd
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.05.2012 12:03

Piotrze - Pati szuka campów tekstylnych, nie chce uszczęśliwić męża :wink:

pati2304 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
pati2304 napisał(a):Znalazłam ciekawy kamping Strasko. Powiedzcie mi co to znaczy Pitch FKK w cenniku?

Kemping Strasko na Pagu jest częsciowo tekstylny, częściowo naturystycznny.

Pitch FKK to parcela na kempigu w częsci naturystycznej.
:wink: Z cennika wynika, że golasy płacą więcej :wink:

Ale jaja :D
Mąż byłby pewnie przeszczęliwy :P
No nic, nadal szukam czegoś dla teksylnych.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.05.2012 16:31

pati2304 ja mogę polecić w Dalmacji camp Imperial w Vodicach , camp jest bardzo fajnie położony , zejście do morza dość łagodne i plaża nad samym campem żwirek z kamyczkami , nie beton , nie kamule.
Na samym campie atrakcji dla dzieci praktycznie nie ma , ale w drodze z campu do Vodic .....15 min super promenadą jest tyle atrakcji dla maluchów , że skutecznie oskubią cię z kasy.

Fotka z campu.

Obrazek

Zdjęcie robione z naszej parceli , jak widzisz do Jadrana rzut beretem.

Więcej zdjęć i o campie Imperial można poczytać w mojej relacji z Vodic.

Pozdrawiam
Mariusz
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 23.05.2012 18:39

Znajomi jeżdżą co roku do Vodic, ale do apartamentów. Fajnie ten camp wygląda. Właśnie czegoś takiego szukam, nie moloch, nad sama wodą. A myslisz, że trzeba robić wcześniejszą rezerwację, czy nie powinno byc problemu z miejscem na przyczepę?
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 23.05.2012 18:41

A jak moge znaleźć ta relacje opisywana na forum z pobytu w Vodicach? Sorki, ale jeszcze sie ucze tu poruszać po forum, nie zawsze mi to wychodzi :oops:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 23.05.2012 18:54

pati2304 napisał(a):A jak moge znaleźć ta relacje opisywana na forum z pobytu w Vodicach? Sorki, ale jeszcze sie ucze tu poruszać po forum, nie zawsze mi to wychodzi :oops:

Proszę bardzo :)

pati2304 napisał(a):Znajomi jeżdżą co roku do Vodic, ale do apartamentów. Fajnie ten camp wygląda. Właśnie czegoś takiego szukam, nie moloch, nad sama wodą. A myslisz, że trzeba robić wcześniejszą rezerwację, czy nie powinno byc problemu z miejscem na przyczepę?

Na te pytanie czy rezerwować czy nie , niestety ci nie odpowiem , bo my byliśmy na początku września to było pusto nie licząc kilku kamperów , co widać na fotce.

Myślę jednak , że w sezonie , zwłaszcza z przyczepą warto jednak sobie zarezerwować parcelę , bo Vodice to dość popularna miejscowość.
Na plaży w sezonie będzie pewnie full ludzi , jednak jeśli z campu Imperial skierujecie się na lewo w stronę Srimy to tam już jest ciszej , spokojniej i mnie ludzi.

Jak cóś to tu masz stronę campu http://www.rivijera.hr/index.php?link=kampovi#imperial .
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.05.2012 07:33

maniust napisał(a): ... Na samym campie atrakcji dla dzieci praktycznie nie ma , ale w drodze z campu do Vodic .....15 min super promenadą jest tyle atrakcji dla maluchów , że skutecznie oskubią cię z kasy ...

To ja jednak wolę campy gdzie atrakcje są na miejscu. Nie muszę na nie chodzić z dzieckiem 15 minut no i nie jestem skubany z kasy. Wolę zapłacic nieco więcej za camp a mieć "olinkluziw :wink:
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 24.05.2012 10:00

Pati w tym okresie to lepiej zrób sobie rezerwację, wiem że niektóre kempingi są już od stycznia w całości na sezon wybookowane, więc przy próbie robienia rezerwacji dowiesz się również czy na ten okres co się wybierasz jest miejsce.
W pełni sezonu to turystów w Chorwacji jest full dlatego też ja preferuje wyjazdy przed sezonem w czerwcu.
Przynajmniej nie ma wtedy problemy z zaparkowaniem przyczepy. :-)
kejcik89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kejcik89 » 28.06.2012 11:37

ja mam takie pytanie apropo liczenia cen za nocleg na campingu... jeśli powiedzmy na stronie są podane osobne kwoty za osobę, namiot, samochód etc. to mam rozumieć że są to opłaty za jedną dobę i powiedzmy 8e osobę+7e za namiot + 6e za samochód = 21e za dobę. Czy jednorazowo płacimy za namiot i samochód a za osobę już to wyżej wspomniane 8e x ilość dni?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 28.06.2012 11:40

kejcik89 napisał(a):to mam rozumieć że są to opłaty za jedną dobę i powiedzmy 8e osobę+7e za namiot + 6e za samochód = 21e za dobę.

Tak właśnie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi