Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi w Chorwacji

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.05.2012 19:59

sergi napisał(a):maniust - dzięki za linkę do allegro, ale to przejściówka w drugą stronę, czyli dla Chorwata

To przejściówka potrzebna na większości campów w Cro , a nie dla Chorwata w PL!!
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.05.2012 20:02

sergi napisał(a):Jak daleko jest z Kariby do morza?

Z Karaby .....

Z Karaby do Jadrana jest dość spory kawałek , na moje oko to z 500-600 metrów i to z górki.
Powrót z całym majdanem pod górę nie jest przyjemny.
sergi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sergi » 21.05.2012 20:06

Więcej pytań nie mam. Toż to forum to skarb :) Coągnąłbym 50 m kabla ponad 1 500 km by po przyjeździe wsadzić go w ... ;)
dzięki
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.05.2012 20:24

maniust napisał(a):
sergi napisał(a):Jak daleko jest z Kariby do morza?

Z Karaby .....

Z Karaby do Jadrana jest dość spory kawałek , na moje oko to z 500-600 metrów i to z górki.
Powrót z całym majdanem pod górę nie jest przyjemny.

W Pakoštane jest płasko, to nie Dalmacja pod Biokovem.

Z Karaby dalej do morza niż Kozaricy :idea:
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 21.05.2012 20:25

sergi napisał(a):Dzieki za cenna uwagę. A możesz powiedzieć co w Karabie Tobie się nie podobało? i Co z tymi diabelskimi wtyczkami? :)

O wtyczkach to Ci wiele nie powiem bo używam gazu. Sam camping mały przydomowy. Sanitariaty w kiepskim stanie i nieład dookoła. Mimo, że nie mamy wielkich wymagań, sprawił negatywne wrażenie i nie zdecydowaliśmy zostać.
Kozarica za to super, ale bez porównania wyższa cena. Do Pakostane przyjechaliśmy 23.czerwca ub. roku ( w Polsce zaczynał się świąteczny długi weekend). Nie wiem czy Chorwaci też świętowali, ale na Karabie nie było miejsca, a i w mieście tłumy, trudno było przejść plażą i to spowodowało, że pojechaliśmy dalej. Pakostane zwiedziliśmy kilka dni później i było OK.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 21.05.2012 20:29

sergi napisał(a):Więcej pytań nie mam. Toż to forum to skarb :) Coągnąłbym 50 m kabla ponad 1 500 km by po przyjeździe wsadzić go w ... ;)
dzięki

Poszedłbyś po prośbie na recepcję i coś by poradzili, poza tym w skrzynkach zazwyczaj są także "zwykłe" gniazdka uziemione, np. takie eFki jak w linku podanym przez Ciebie powyżej.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.05.2012 20:31

Janusz Bajcer napisał(a):W Pakoštane jest płasko, to nie Dalmacja pod Biokovem.
Janusz to że w Pakostane płasko to ja wiem.
Pisałem o tym że z Karaby do Jadrana jest z górki.
Chyba nie zaprzeczysz ?
sergi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sergi » 21.05.2012 20:48

Czyli: z parceli C, lub zony 5 w Kozaricy do morza mam tyle samo co z Karaby, ale... pod górę ;) to tak, by w dyskusji zaistnieć ;) Bardziej frustruje mnie to, co napisał Piotr o sanitariatach i nieładzie, ale jak pisano na forum: podjechać, zobaczyć ocenić - i tak zrobię.
A na marginesie, byłem 10 lat temu na Istrii w październiku. Apartament za bezcen, morze ciepłe, pogoda - ok. 21 stopni, czasami popadywało, a czasami do 26 temperaturka skakała. A w Polszcze... sami wiemy jak wygladają nasze październiki.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 21.05.2012 20:58

sergi napisał(a):Czyli: z parceli C, lub zony 5 w Kozaricy do morza mam tyle samo co z Karaby, ale... pod górę ;)

Jeśli chodzi o parcele C , to zależy gdzie się ulokujesz czy bliżej Jadrana czy dalej , ale będzie mniej więcej tak jak wspomniał Janusz , potem plac zona V ......ścieżka przed campem i naprzeciwko Karaba.

Pierwotnie też miałem plan w 2010 na Karabie , ale camp mnie nie zachwycił , za to Kozarica jak najbardziej , super parcele , duże i dobrze zalesiony camp.
Nie stacjonowałem na Kozaricy , bo w 2010 we wrześniu zabrakło tam przejściówek , ale trochę się nalatałem góra - dół (parcele- recepcja) po campie.
sergi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sergi » 21.05.2012 21:06

No cóż, te 700 m jakoś zniosę ;) Ból będzie co prawda, bo nad nasze "morze" mam 5 min drogi, a na Mazurach rozbijam namiot 3 metry od jeziorka, no ale czego się nie robi dla lazurowej, ciepłej wody.
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 21.05.2012 21:31

Jesli piszę w złym wątku, przepraszam- jestem tu zupełnie nowa.
Szukam kempingu na północy Chorwacji, ewentualnie środkowa dalmacja. Blisko plaża, najlepiej taka dla dzieci, czyli żwirek. Kemping nie olbrzymi, ale z basenem (są takie?), placem zabaw dla dzieci. Chcemy się wybrać na rodzinne wakacje przyczepą kampingową. Możecie mi coś polecić?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.05.2012 07:47

pati2304 napisał(a):Jesli piszę w złym wątku, przepraszam- jestem tu zupełnie nowa.
Szukam kempingu na północy Chorwacji, ewentualnie środkowa dalmacja. Blisko plaża, najlepiej taka dla dzieci, czyli żwirek. Kemping nie olbrzymi, ale z basenem (są takie?), placem zabaw dla dzieci. Chcemy się wybrać na rodzinne wakacje przyczepą kampingową. Możecie mi coś polecić?

Marzenia...

Północ - Istria.
Tam w zasadzie nie znajdziesz miłych, małych kempingów.
Są same wielkie kompleksy ale za to z basenem i placem zabaw dla dzieci tak jak szukasz.
Np. taki Lanterna camp (jest tam też kawałek plaży z drobnymi kamyczkami) albo auto Camp Zelena Laguna.

Północ - Krk.
Campy są mniejsze, bez basenów, drobne kamyczki.
Kawałek piaszczystej plaży tu.
Z basenem.

Pag i okolica - znajdziesz piaszczyste plaże ale tylko tyle....no może Camp Šimuni.
Ładna piaszczysta plaża jest w Posedarje ale to koniec dobrych wiadomości.

Północna Dalmacja - Spis campów.

Jeszcze niżej?

Poczytaj jeszcze ten temat.

Pozdrawiam
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 22.05.2012 08:15

To w takim razie bez basenu, ale z łagodnym zejściem do morza, plaża żwirkowa. ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.05.2012 09:00

Poczytaj tu może akurat coś podpasuje.

Pozdrawiam
pati2304
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati2304 » 22.05.2012 10:36

Znalazłam ciekawy kamping Strasko. Powiedzcie mi co to znaczy Pitch FKK w cenniku?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi