brys napisał(a):Witam,
zamierzam jechać w tym roku pod namiot do miejscowości Sv. Filip i Jakov. Nie chcę jechać do dużych kempingów w tej miejscowości. Wiem, że jest kilka mniejszych przydomowych, prywatnych kempingów, ma ktoś może jakieś namiary lub był tam i może coś polecić ( nie jestem zainteresowany tymi dużymi).
W ub. roku mieliśmy jechać do Pakostane na Krarabę, który to camping niestety okazał się totalną porażką. Udaliśmy się więc na północ w poszukiwaniu miejsca na wakacje. Sv. Filip i Jakov to bardzo sympatyczne miasteczko, chyba najprzyjemniejsze w drodze do Zadaru. Całego nie zwiedziliśmy, ale są tam przynajmniej dwa fajne przydomowe campingi sąsiadujące ze sobą. Czyste, zacienione, dość duże, nowe sanitariaty. Cena sporo poniżej 20euro za 2+1 więc też sensownie. Campingi znajdują się przy ul. PutPrimoria, a jeden nazywa się chyba "Filip" (nie pamiętam po całym dniu jazdy). Jedyna wada, że znajdują się bardzo blisko kościoła. Nie zdecydowaliśmy się tylko dlatego, że nie było miejsca pod trzy namioty razem.