maja99 napisał(a):pytanko do Maslinki bo widzę, że doskonale zorientowana jestes:) Szukamy kempingu i trafiliśmy na ten post. Napisz proszę, jak dokładnie wygląda to zejście do morza - wybieramy sie z dziecmi 3 i 6 lat dlatego tak mnie to nurtuje
Maju, jeśli chodzi o dojście do plaży, to jest asfaltowa droga. Nie jest jakoś strasznie stromo, ale podejście w upale niewątpliwie daje w kość. Jest sposób, żeby tego uniknąć - zjechać samochodem. Parking na dole jest, na jakieś 20 aut, więc trzeba się wybrać wcześnie rano.
Podejście nie jest takie straszne (myślę, że dla Waszych dzieci nie będzie złe; dzieciaki zwykle mają więcej energii niż my ), jeśli podchodzi się raz dziennie... Tylko trzeba uważnie "pakować się" na plażę; w razie zapomnienia czegoś, możecie się wściekać
Poza tym camping ze wszech miar godny polecenia, tak jak pisałam. Moim zdaniem w okolicy Dubrownika nie ma lepszego, a przejechaliśmy wybrzeże kilkakrotnie, szukając campu m.in. na Żupie Dubrovackiej (tam dopiero są strome podejścia!), nic się nam nie podobało i wracaliśmy "Pod maslinę". Sam fakt, że byliśmy tam aż 3 razy (a zwykle nie lubię jeździć w te same miejsca), świadczy o tym, że jest tam fajnie
A plaża warta jest wysiłku. Możesz ją sobie pooglądać w mojej relacji
I jest tam też świetna pizzeria z pyszną pizzą (szczególnie polecam tę z dalmatyńskim pršutem, czyli suszoną szynką )
Pozdrawiam serdecznie