Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi SPLIT - DUBROWNIK

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran
Re: zejście do morza pod maslinom

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.05.2010 16:51

maja99 napisał(a):pytanko do Maslinki bo widzę, że doskonale zorientowana jestes:) Szukamy kempingu i trafiliśmy na ten post. Napisz proszę, jak dokładnie wygląda to zejście do morza - wybieramy sie z dziecmi 3 i 6 lat dlatego tak mnie to nurtuje

Maju, jeśli chodzi o dojście do plaży, to jest asfaltowa droga. Nie jest jakoś strasznie stromo, ale podejście w upale niewątpliwie daje w kość. Jest sposób, żeby tego uniknąć - zjechać samochodem. Parking na dole jest, na jakieś 20 aut, więc trzeba się wybrać wcześnie rano.

Podejście nie jest takie straszne (myślę, że dla Waszych dzieci nie będzie złe; dzieciaki zwykle mają więcej energii niż my :wink:), jeśli podchodzi się raz dziennie... Tylko trzeba uważnie "pakować się" na plażę; w razie zapomnienia czegoś, możecie się wściekać :wink:

Poza tym camping ze wszech miar godny polecenia, tak jak pisałam. Moim zdaniem w okolicy Dubrownika nie ma lepszego, a przejechaliśmy wybrzeże kilkakrotnie, szukając campu m.in. na Żupie Dubrovackiej (tam dopiero są strome podejścia!), nic się nam nie podobało i wracaliśmy "Pod maslinę". Sam fakt, że byliśmy tam aż 3 razy (a zwykle nie lubię jeździć w te same miejsca), świadczy o tym, że jest tam fajnie :)

A plaża warta jest wysiłku. Możesz ją sobie pooglądać w mojej relacji :D
I jest tam też świetna pizzeria z pyszną pizzą (szczególnie polecam tę z dalmatyńskim pršutem, czyli suszoną szynką :))

Pozdrawiam serdecznie :papa:
pewex
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pewex » 23.06.2010 07:02

Jeśli chodzi o Strobec, to czy każda miejscówka ma dostęp do prądu ? W cenniku nie zauważyłem wzmianki na ten temat.

Dziękuję i pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.06.2010 09:22

Na kempingu Stobrec nie opłaty za parcelę, lecz osobno za auto, namiot, prąd. Jak prąd opłacisz, to będziesz go miał przy namiocie.

Nie wiem jak tam jest z ilością przyłączy, więc trzeba mieć 50 m kabla (ewentualnie drugi 25 m) to wtedy nie będzie problemów z dostępnością do prądu.
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi