napisał(a) fasi » 22.07.2010 08:27
Wróciłem właśnie z mojego pierwszego wypadu do Cro. Na kampie San Polo spędziłem 5 dni.
Moja subiektywna ocena tego miejsca:
Kamp - umiejscowiony w lesie tuż nad Adriatykiem jakieś 6 km od centrum Bale. Mimo, że nie jest to mały kemping a raczej coś pośrodku małymi kameralnymi polami a wielkimi molochami, to atmosfera na nim panująca sprzyja wypoczynkowi. Największą rzeszę mieszkańców stanowią na nim Słoweńcy. Lokalizacja kampu sprzyja wycieczkom do Bale, Puli i Rovinja. W części A kampu zlokalizowane jest boisko do siatkówki plażowej i mini bar. W części B plac zabaw dla dzieci, kiosk i mini market w którym można zrobić codzienne zakupy w normalnych cenach.
Plaża - bajka, od namiotu do wody mieliśmy jakieś 75 metrów (mieszkaliśmy w części A), na plaży możliwość wypożyczenia leżaka, parasola, łódki, kajaka, roweru wodnego.
Łazienki - kilka kompleksów toalet i natrysków na całym kampie. Toalety i natryski - małe klitki zlokalizowane w zabudowie kontenera. Jeśli chodzi o czystość to... nie wiem czy to wina wszędobylskich obywateli Słowenii czy też rzadko działającej ekipie sprzątającej ale panował tam straszny syf. Oczywiście widziałem parę razy ekipę sprzątającą, ale dosłownie po godzinie nie było już widać efektów jej pracy.
Jeśli miałbym wrócić znowu na kamp w okolicach Rovinja lub Puli to z pewnością nie będzie to kamp San Polo. Głównie ze względu na dosyć brudne toalety. Jeśli rozważacie pobyt na tym polu a macie jakieś pytania to służę pomocą.
Pozdrav!