Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kempingi San Polo i Colone k. Bale/ Istria

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Daniel DJR
Odkrywca
kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 22.03.2010 20:30

no fajnie, czy to jest zatoka?
kd
Croentuzjasta
Re: kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 20:30

17.07 - to szczyt sezonu w Chorwacji. Chyba zarezerwowałabym jakąś parcelę ... My byliśmy po 25.08 kemping pustoszał ale w dniu przyjazdu ciężko było coś fajnego ( w pełnym cieniu i blisko do toalet) . Trafiliśmy na zarezerwowana parcelę - na której na szczęście nikt się nie zjawił.
Daniel DJR
Odkrywca
kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 22.03.2010 20:35

No właśnie rozmawiamy i jak coś będziemy rezerwować, tylko na e-maile nie dopowiadają.
Ile jest km do Bale?
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 20:37

Taka mini zatoka z widokiem na maleńką wysepkę i pełne morze. Kemping ciągnie się przez 2 kilometry- dlatego trochę istotna jest odległość od toalet. Ludzie byli rozbici nawet kilkaset metrów dalej w takich polankach w lesie z ciasnymi przejściami do w zasadzie prywatnych plaż, ale nie ma tam możliwości podjechania autem czy kamperem . Zerknij na mapkę - http://www.camping-monperin.hr/images/mapa_1_v.jpg zdjęcia są z plaży w tzw. strefie B
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 20:37

6 km
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 20:43

Może dla nich to jeszcze za wcześnie . Na pewno jest możliwość rezerwacji - wiele parcel miało karteczki - rezerwacja, nazwisko i od kiedy. Ludzie trafiają tam albo przypadkiem albo śladem szczątkowych informacji na forum. Nie spotkaliśmy na nim nikogo z Polski .
Daniel DJR
Odkrywca
Kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 22.03.2010 20:44

A czy masz jakiś kontakt? w jakim języku tam operują, czy można dogadać w naszym :D
kd
Croentuzjasta
Re: Kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 20:52

Dogadywaliśmy się po angielsku . My nie rezerwowaliśmy, ale chcieliśmy najpierw sprawdzić jak tam jest - czy się nam spodoba - widzieliśmy przed wyjazdem tylko ich stronę , która jest dosyć skąpa. Drugi , brany przez nas pod uwagę - jako porównywalne zadupie to Tunarica po drugiej stronie półwyspu. Chcieliśmy odpocząć od hałasu i ludzi i był to strzał w 10. Codziennie wieczorem robiliśmy sobie wycieczki do uroczych miast na Istrii aby jeszcze chętniej wrócić na nasz koniec świata.
Daniel DJR
Odkrywca
kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 22.03.2010 20:56

A powiedz mi czy można było robić grila? bo ogniska to chyba nie? :roll:
I czy latwo do niego dojechać?? 8O
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 22.03.2010 21:05

Daniel DJR napisał(a):A powiedz mi czy można było robić grila? bo ogniska to chyba nie? :roll:

Kemping w lesie więc ... nie mam pojęcia . Nie zwróciliśmy na to uwagi. Strasznie sucho było- polewali codziennie drogi dojazdowe , żeby się nie kurzyło.
Znalazłam ich folder tel: 052824338 052824075 e mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . Przypuszczam , że zaczynają odpowiadać na maile bliżej sezonu

Dojazd prosty - trzeba dojechać do Bale-Valle i jest tam znak na kemping zresztą jedyny w tej miejscowości.
Daniel DJR
Odkrywca
Kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 22.03.2010 21:09

Na razie dzięki za cenne informacje.
Jak będę miał jeszcze pytania pozwolę sobie skontaktować
Pozdrawiam
Daniel DJR
Odkrywca
kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 24.03.2010 09:20

A jeszcze nasuwa mi się jeden kemping: .labadusa? czy ktoś był na tym kempingu?

www.labadusa.com

Wiem że troszkę odległy od Istrii ale szukam cały czas .
Niewielka różnica kilometrach a może ciekawsza okolica?
Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.03.2010 10:06

Daniel DJR napisał(a):A jeszcze nasuwa mi się jeden kemping: .labadusa? czy ktoś był na tym kempingu?

www.labadusa.com

Wiem że troszkę odległy od Istrii ale szukam cały czas .
Niewielka różnica kilometrach a może ciekawsza okolica?
Pozdrawiam

forum/viewtopic.php?p=271954#271954
forum/viewtopic.php?p=181049#181049
forum/viewtopic.php?p=303690#303690
forum/viewtopic.php?p=126189#126189
forum/viewtopic.php?p=422407#422407
forum/viewtopic.php?p=95289#95289
forum/viewtopic.php?p=400086&highlight=#400086
forum/viewtopic.php?p=215978#215978

Proszę :)
Daniel DJR
Odkrywca
kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniel DJR » 24.03.2010 10:29

Dzięki
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 22.07.2010 08:27

Wróciłem właśnie z mojego pierwszego wypadu do Cro. Na kampie San Polo spędziłem 5 dni.

Moja subiektywna ocena tego miejsca:
Kamp - umiejscowiony w lesie tuż nad Adriatykiem jakieś 6 km od centrum Bale. Mimo, że nie jest to mały kemping a raczej coś pośrodku małymi kameralnymi polami a wielkimi molochami, to atmosfera na nim panująca sprzyja wypoczynkowi. Największą rzeszę mieszkańców stanowią na nim Słoweńcy. Lokalizacja kampu sprzyja wycieczkom do Bale, Puli i Rovinja. W części A kampu zlokalizowane jest boisko do siatkówki plażowej i mini bar. W części B plac zabaw dla dzieci, kiosk i mini market w którym można zrobić codzienne zakupy w normalnych cenach.

Plaża - bajka, od namiotu do wody mieliśmy jakieś 75 metrów (mieszkaliśmy w części A), na plaży możliwość wypożyczenia leżaka, parasola, łódki, kajaka, roweru wodnego.

Łazienki - kilka kompleksów toalet i natrysków na całym kampie. Toalety i natryski - małe klitki zlokalizowane w zabudowie kontenera. Jeśli chodzi o czystość to... nie wiem czy to wina wszędobylskich obywateli Słowenii czy też rzadko działającej ekipie sprzątającej ale panował tam straszny syf. Oczywiście widziałem parę razy ekipę sprzątającą, ale dosłownie po godzinie nie było już widać efektów jej pracy.

Jeśli miałbym wrócić znowu na kamp w okolicach Rovinja lub Puli to z pewnością nie będzie to kamp San Polo. Głównie ze względu na dosyć brudne toalety. Jeśli rozważacie pobyt na tym polu a macie jakieś pytania to służę pomocą.
Pozdrav!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi