Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na rivierze makarskiej

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
monika2277
Croentuzjasta
kempingi na rivierze makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 29.04.2007 20:53

Cześć. Poszukuje adresów i cen kempingów na rivierze makarskiej jak macie jakieś namiary to bardzo proszę. Chcemy w tym roku tam pojechać z mężem i 3,5letnim synkiem. Chybe żektoś ma jakiś adres na tanią kwatere to teżproszę o adres.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 29.04.2007 21:22

W zależności jeszcze koło jakiej miejscowości chcesz ten kamp.Generalnie jest ich dużo i możesz wybrać sobie taki jak Ci się podoba.
W zeszłym roku byliśmy rodzinką-2 os.dorosłe 1 dziecko w Zivogosce Blato na kampie Boban.Bardzo czysto,pełno cienia,pod nosem plaża żwirkowa,bardzo miła pani,płaciliśmy-bez dziecka,bo za małe,choć syn miał wtedy prawie 9 lat-o ile dobrze pamiętam 92 kuny-z samochodem namiotem itp.Kuna kosztowała jakieś 52 lub 55 groszy -nie pamiętam dokładnie,ale wychodziło na nasze jakieś 50 zł za dobę.
Przyjechaliśmy wieczorem-za to nie mieliśmy policzone- i za wyjazd rano też nie policzyła.W sumie 2 dni w suchym.
Udanego urlopu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.04.2007 00:17

dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 30.04.2007 08:06

Na Riwierze Makarskiej jest bardzo dużo campingów. W ubiegłym roku byłam w Zivogosce na campingu Dole i bardzo mi się podobało. Można zajrzeć tutaj www.campig.hr. Pozdrawiam.
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 01.05.2007 16:49

:D
Dziękuje wam za odpowiedzi.Nie mam konkretnie upetrzonej miejscowości bo w tą część chorwacji jedziemy poraz pierwszy wcześniej jeździliśmy na istrie. Zastanawiamy się czy na Makarskiej będzie taniej czy w Primosten. I gdzie są lepsze warunki i atmosfera. Napiszcie co sądzicie.
Urlop planujemy koniec czerwca początek lipca. Więc mamy trochę czasu.
Pozdrawiam wszystkich cro maniaków.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.05.2007 19:48

Kemping Adriatic w Primosten jest super, ale po "remoncie" jest jednym z droższych kempingów
http://www.camp-adriatic.hr/index.php?o ... =92&lang=1
rmk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rmk » 04.05.2007 06:49

Potwierdzam to, co juz było tu napisane o kempingu Boban. Dwie osoby dorosłe, dwoje dzieci + pies w zeszłym roku za ok. 80 zł. za dobę. Nie policzyli nam w ogóle za 1 dziecko i psa. W pobliżu na sąsiednim kempingu jest dobrze zaopatrzony sklep spożywczy. Byłem tam dwukrotnie i w tym roku wybieram się po raz trzeci. Gorąco polecam!
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 04.05.2007 10:40

Dziękuje wam wszystkim. Podobają mi się wasze probozycje i raczej na 90% z nich skożystam. mamy w planie zwiedzić Trogir Split i Szybernik, bo raczej jesteśmy aktywmymi turystami leżenie tak ale tylko troche. Jak macie jakieś propozycje co można zobaczyć ciekawego w okolicy to bardzo proszę. Bo wiadomo że w przewodnikach nie wszystko piszą. Może macie jakieś ulubione miejsca które i my moglibyśmy zobaczyć.
Pozdrawiam.
marek2006
Globtroter
Baśka Polje

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 15.05.2007 21:38

Byłem i raczej nie polecam.Stary z czasów komuny,bez żadnych remontów obskurny i drogi camp :twisted:
marek2006
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 15.05.2007 21:39

Powyższa notka dotyczy campu Baśka Polje-2 km za Baśka Voda
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 17.05.2007 08:58

Cześć Marek2006 a co byś polecił, masz jakiś fajny kemp w okolicy, z łagodnym zejściem do moża bo jade z małym dzieckiem. 8) :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.05.2007 09:33

monika2277 napisał(a):Dziękuje wam wszystkim. Podobają mi się wasze probozycje i raczej na 90% z nich skożystam. mamy w planie zwiedzić Trogir Split i Szybernik, bo raczej jesteśmy aktywmymi turystami leżenie tak ale tylko troche. Jak macie jakieś propozycje co można zobaczyć ciekawego w okolicy to bardzo proszę. Bo wiadomo że w przewodnikach
nie wszystko piszą. Może macie jakieś ulubione miejsca które i my moglibyśmy zobaczyć.
Pozdrawiam.

Kemping Adriatic w Primošten polecam, bo dobre warunki i z widokiem na
"pełne morze" o co w Chorwacji trudno - link był wyżej.

tu jest kemping k/Šibenika (bardziej przyjazny dla dzieci niż w Primošten)

http://www.solaris.hr/hr/accomodation/camp/index.php

a pomiędzy Primošten a Šibenikiem masz Jesenovo (nie byłem tam, ale ze stronki wygląda OK.

http://www.jasenovo.hr/hrv/index.php?k=sadrzaj&s=kamp

Ponieważ te kempingi leżą blisko siebie, można na miejscu każdy sprawdzić i wybrać pobyt na tym, który się najlepiej spodoba.
Ja zawsze zaczynałem sprawdzać kemping od sanitariatów i zacienienia.

:hut: :papa:
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 18.05.2007 07:28

Cześć Janusz Bajcer fajne propozycje podoba mi się solaris już widziałam ich propozycje w innym miejscu alenie było takich fajnych zdjęć zachęcamnie to miejsce. Ten drugi kemp też ok.Tak jak mówisz wszystko sprawdze sobie na miejscu. My też zawsze pwtrzymy na zacienienie i na samitariaty to jest najważniejsze wedłóg nas. Do sklepu można podjechać jak jest daleko lub zrobić sobie dłuższy spacer.
Masz jakieś ulubione miejsca, które tam zwiedzasz.Poleć mi coś. Mam już co prawda utatrzone miejsca typu: KRKa, Split, Sibernik, Trogir, Salona, chcemy popłynąć na Brać na 2 dni, i oczywiście Makarska, sv Peter co byś dołożył lub zmnienił. Pozdrawiam 8) :papa: [/b]
monika2277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika2277 » 18.05.2007 07:30

Oczywiście chodziło mi o sv Jure zajęłam się tym co mówi moje dziecko i napisałam coś innego.
nabelu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nabelu » 18.05.2007 17:47

monika2277 napisał(a):Oczywiście chodziło mi o sv Jure zajęłam się tym co mówi moje dziecko i napisałam coś innego.

Przeczytałam twoja prośbe i mogę Ci polecić piękny , czyściutki, z lodówkami , kanjpką która wydaje darmowy posiłek w kazdy piatek dla wszystkich użtykowników kempingu. Nowiutki i bardzo ładna plaża i mało ludzi . poprostu super . Cenowo również. Nazywa sie CAMP CISTE. Znajduje sie 4 km przed Drvenik. Obok tego molochu Boban . Jest po drodze kamping Małe Ciste i potem zaraz Ciste. Bardzo polecam . My byliśmy tam 2 lata temu, poleciliśmy znajomym i byli w tamym roku też byli zadowoleni spędzili 3 tygodnie. Dla małych dzieci miejsce super. pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Kempingi