Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na KRK, Cres, Losinj

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalo
Autostopowicz
kempingi na KRK, Cres, Losinj

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalo » 30.06.2006 14:50

Witam,
przejrzałem już kilka postów dotyczących wysp które tylko potwierdziły wybór, szukam jednak dokładniejszych informacji. Wybieramy się większą grupą na początku sierpnia z namiotami (4 szt.), jeżeli możecie polecić zacieniony kemping gdzie znajdziemy miejsce obok siebie to czekam na odpowiedź. Byliśmy 2 lata temu w Czarnogórze i Dalmacji gdzie spokojnie znaleźliśmy miejsce. Jak jest na wyspach (czy jest tłok) i jakie są ceny (namiot, samochód, 2 osoby)?.
dziękuję i pozdrawiam
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 05.07.2006 14:33

Osobiści polecam Nijvice na Krk-u. Bardzo przyjemna miejscowość a jeszcze lepszy camp. Sanitariaty nowoczesne, duże zacienienie, duża plaża. Ceny średnie 30-osoba, 21-auto, 36- przyczepa, 23-namiot, 23-prąd, 7-kurataxe w [HRK].
Jeżeli natomiast chcecie się "odciąć od świata" to polecam Glavotok (cen nie pamiętam ale napewno niższe niż Nijvice.
jacek1965
Odkrywca
Baldarin

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 06.07.2006 07:28

BYłem na Cresie i Losinij w połowie czerwca Na Cresie generalnie jest dośc odludnie, bylismy dośc póżnym popołudniem i nie mielismy za dużo czasu do wybierania. Nie lubimy duzych kempingów, takich wielohektorowych więc w końcu pojechalismy aż za Punta Kriza na kemping Baldarin. Generalnie jest on przedstawiany jako FKK ale ma wydzieloną część tektylną, obie części na siebie nie wpadają. Jest to taki typowy kemping na końcu świata, dość dobrze zacieniony ale kiedy bylismy było tam sporo owadów spadających z tych dużych drzew oraz zywicy (konieczna folia od góry na namiocie bo inaczej bardzo brudny). cena w granicy 16 Euro za dwie osoby, namiot i auto, w miarę ładna plaża
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 06.07.2006 16:37

Poczytaj relację z podróży Macieja http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9802

Ja swojego czasu byłem na campie w Beli (Cres) - najwyższy stopień zadowolenia z campu, okolicy i Cresu.
Barthser
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barthser » 06.07.2006 17:33

Szczerze polecam ten kemping w Krk-u na wyspie Krk:-) http://www.camp-bor.hr
Kemping z klimatem, stosunkowo mało ludzi, czysto, super właściciele, piękny widok na panoramę Krk-u. Polecam z całąodpowiedzialnością - na pewno Wam się spodoba.

Pozdrawiam , Bartek
kurka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurka » 18.08.2006 20:27

Ja teżpolecam kamp Baldarin (za miejscowościa Punta Kriża) na Cresie. Jest to spory kamp, ale bardzo przytulny. calkowicie zacieniony. Sektor naturystyczny ma duzo lepsze parcele i fajna lagunkę. Przyznaje, że żeby skorzystac z tych uroków zostalismy naturystami :lol: Nie pamiętam dokładnie cen ale za 10 dni zapłacilismy naprawdę nieduże pieniądze.
seaside
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) seaside » 22.08.2006 09:11

Oprócz http://www.camp-bor.hr są jakieś gonde polecenia kampy w miejscowości Krk?
Jak się kształtują ceny? (2 osoby, namiot +samochód)
seaside
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) seaside » 22.08.2006 09:32

Chodzi mi oczywiście o ceny innych campów. Ceny campu Bor są na jego stronce :)
Apropo - czy Bor leży daleko od plaży i od centrum?
bubi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubi » 22.08.2006 11:25

Witam.Mam prosbe,czy mglibyscie mi powiedziec jak wyglada sprawa pobytu z psem na campie Bor????Dzieki za pomoc.Pozdrawiam. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Barthser
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barthser » 22.08.2006 19:46

Na Borze namiot, samochód i 2 osoby wyszly nas w sierpniu ok 38zł/osobę(niezależnie od wielkości namiotu).
Do pierwszej plaży jest jakieś 10minut pieszo ale warto sie przejsc ze względu na ładne widoki. Jest to plaża sztuczna z betonowymi miejscami do opalania się, dno oczyszczone z jeżowców, idealne dla rodzin z dzieckiem. Pięć minut dalej dzikie plaże z laskiem, idealne dla ludzi lubiących spokój, nurkowanie, oraz dla naturystów.
W sprawie psa na Borze to na stronie nie ma wzmianki o tym żeby było to zabronione(jest napisane tylko ze nie wolno wchodzic z psami pod prysznic:-) wiec mysle ze nie będzie problemu.
Jeśli chodzi o inne kampy w Krku to są jeszce 2.
Jeden to Kamp Jezevac i na nim byliśmy przez tydzien 2 lata temu i ceny ok 10% wyższe od "Boru", nie wiem jak w tym roku ale dużo nie powinno sie zmienic. Znajduje sie on po drodze na plaże z kampu Bor:-)
Natomiast sam kamping o wiele większy i w/g mnie traci na uroku ale jest to tylko i wylącznie moje zdanie. Plusem tego kampu może być na pewno bezpośredni dostep do plaży. Ogólnie bardzo czysto.
Drugi kamp znajduje się po drugiej stronie miasta ale nie pamietam nawet jak sie nazywa chociaż z tego co pamietam to było dość dużo znaków reklamujących w/w kamping.

Pozdarwiam, Bartek
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 22.08.2006 20:47

Jeśli ktoś lubi duży, zadbany kamp z perfekcyjnymi sanitariatami, udogodnieniami typu lody na miejscu, kilka kilometrów od atrakcyjnej miejscowości, z własną plażą tekstylną i FKK (zatoczka ze żwirkiem umożliwia kąpiel nawet najmniejszym dzieciom) to powinien rozbić namioty na kampingu Poljana, na cudownej wyspie Losinj. Polecam - chyba najtaniej nie jest, ale za taki standard najtaniej być nie może. Pozdrawiam.
bubi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubi » 23.08.2006 21:39

Dzieki za odpowiedz Barthser:)).A moze masz jakies fotki ktore moglbys przeslac na maila??:))Pozdrawiam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Barthser
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barthser » 23.08.2006 22:09

Myślę ze w swoim czasie zamieszcze na forum troche fotek ogólnie z naszych wakacji ale niestety nie mam teraz za bardzo czasu żeby je nawet przeglądnąc:-(
Na w/w stronie jest sporo zdjęć kempingu które dość dobrze oddają prawdziwy jego wygląd tzn. nie są sztucznie upiększone.
raspberry65
Podróżnik
Plaża dla dzieci

Nieprzeczytany postnapisał(a) raspberry65 » 10.02.2007 12:40

kurka napisał(a):Ja teżpolecam kamp Baldarin (za miejscowościa Punta Kriża) na Cresie. Jest to spory kamp, ale bardzo przytulny. calkowicie zacieniony. Sektor naturystyczny ma duzo lepsze parcele i fajna lagunkę. Przyznaje, że żeby skorzystac z tych uroków zostalismy naturystami :lol: Nie pamiętam dokładnie cen ale za 10 dni zapłacilismy naprawdę nieduże pieniądze.

Jak wygląda plaża? czy istnieje jakieś łagodne zejście do wody dla dzieci?
kurka
Autostopowicz
Punta Kriza

Nieprzeczytany postnapisał(a) kurka » 10.02.2007 13:01

Glowna plaza jest bardzo łagodna ale tez bardzo nieciekawa -taka stojaca zupa. Naturystyczne lagunki sa duzo fajniejesze, ale zejscie w dół jest rzeczywiście strome.
Pozdrawiam
kurka
Następna strona

Powrót do Kempingi