Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kempingi na KRK, Cres, Losinj

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek1965
Odkrywca
człowiek ciągle się uczy

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek1965 » 02.04.2007 08:34

Okazało się, że niepotrzebnie podróżowałem promem do Zadaru. Byłem prawie pewien, że ten prom z Meragu nie zabiera samochodów a nie uśmiechało mi sie jechać z powrotem na Istrię. Juz nawet przypominam sobie chyba gdzie dowiedziałem się , ze tamten prom nie wozi samochodów. Na tablicy informacyjnej w Punta Kriza na kempingu. Tak mi się teraz majaczy, że to tam przeczytałem. Jest to jeszcze jeden dowód na to, że dobrze byłoby mieć dostep do netu również na wakcjach. Dzięki za informacje i przepraszam jesli komus namieszałem w głowach.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.04.2007 11:52

Hmmm w takim razie chyba wyboiorę wersję ... najpierw Krk a jeśli nie spełni oczekiwac to wtedyw stronę Cres i Losinj ....
Tyle, że wszystkie fajniejsze miasteczka typu Korcula, Dubrovnik czy Hvar w szczycie zezonu są pełne turystów i ciężko sie przecisnąc. Tu chyba Krk nie jest jaką odmiennością...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.04.2007 10:58

Tak zerkając na temat "kameralne kempingi" zastanawiam się ... może w rejonie Cres, Losinj, Krk są też takie małe, schowane przed światem kempingi (jak np. Lilli na Hvarze). :roll:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 18.09.2007 10:00

Tydzień na Krk'u i o to spostrzeżenia co do kempingów:
Spaliśmy na kempingu Skrila koło miejscowości Stara Baśka. Sam kemping bardzo dobrze połozony, dwie spore plaże ale jak dla mnie kemping bardzo zenidbany (dużo śmieci). Sanitariaty czyste i zadbane ale raczej starszej daty. Dodatkowo miejsca dla tych, którzy podróżują z przyczepami nasłonecznione, bo dobre miejsca dla przyczep zajmują te, które stoja tam na stałe i sa zabudowane tworząc swego rodzaju wioski ( jakos to do mnie nei przemawia).
Na kempingu nie ma możliwości płacenia kartą ale można płacić w euro.

Odwiedziliśmy tez inne kempingi: w Krk - Jezevac, Glavotok,w miejscowości Punat (ale niepamiętam nazwy). I powiem tak, żaden z tych kempingów nie przypadł mi do gustu bo poprostu brak tam dobrej plazy. Kemping w Punat wogóle jak dla mnie takowej nie ma bo plaże stanowi betonowy deptak a jedyna dostepna to plaża miejska (jak dla mnie odpada: zjeżdżalnie, knajpy, skuterki itd). Najlepiej prezentował się ten Glavotok, spokojnie i przyjemnie ale widok na Rijeke i kominy .... jakoś tak nam nie odpowiadał)
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi